icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

hribek
1. pro 2017

@brambora28 parada, oboji vence i pocet 🙂

ja vcera sezobla posledni pilulky a cekam na MS. vcera jsem varila pekla zdobila dort, hlidala neter a zehlila tak to bylo krapet narocnejsi ale dala sem to 🙂 do postele sem padla a pamatuju si ze jsem precetla tak 2 stranky a nevim o svete.
dneska odvazim tchyni na vlak, nakup, dodelat dort a s malou asi na tenis.

tak pekny den vsem!

crazy_girl3
1. pro 2017

@hribek taky se doma nenudíš. Já jsem teď každý den někde v trapu, buď nějaký večírek nebo dýl v práci a doma nic nestíhám. Docela se těším na klidný víkend

hribek
1. pro 2017

@crazy_girl3 no jsou dny kdy toho je vic a dny kdy je nuda. za 14 dni budu pomahat nasim stehovat firmu tak zase bude hafo prace tak to do vanoc rychle utece. ted na vikend jedem na oslavu k babicce tak to bude trochu rachot 🙂

brrbrr
2. pro 2017

Všem s úspěšným těhotenstvím i oplodněním vajíček moc gratuluji. Já bohužel nemám dobré zprávy.I krev byla ve čtvrtek negativní.Ale zvládám to kupodivu docela dobře. Beru to tak, že to tak asi mělo být. Rozhodli jsme se s manželem, že si pojedeme vyčistit hlavu někam do tepla a v lednu zkusíme štěstí znovu 🙂

sonisek
autor
3. pro 2017

@brrbrr jee,to je mi líto :( Ale určitě dovca vám prospěje 🙂 Už máte vybráno kam?

My jsme jeli v pátek k našim,na lampionový pruvod,rozsvícení stromečku a byl i ohňostroj. Holky nádhera. Ohňostroj byl dlouhý jako písnička z Ledového království,která k tomu hrala. Jak je to vesnice,lidí málo,nikdo se netlačil,místa dost a ne jako tady v Plzni...
Včera jsem si došla na jedlicku na věnec a pak jsme jeli s mužem k nám do OC na Krajča a Babinskou,super to bylo,aj podepsanou knížku mám 😍

Tak a já jedu zvesela do prace,takže hezkou neděli všem 🙂

hribek
3. pro 2017

@brrbrr jaj to me mrzi☹ myslim ze dovca tomu urcite pomuze, vycistis hlavu a bude. drzim palce!

handulkak
3. pro 2017

Ahoj holky, tak od soboty při utíraní ruzove spinim.
Test mám dělat až ve čtvrtek.
Udělala jsem včera a dnes a druhou čárku tam vidim😀 Ale asi bych ji viděla vsude.

Jinak ten ovulacni je tam jen tak, abych viděla kde ji mam🙂
Ale manžel ji nevidí. ..

hribek
3. pro 2017

@handulkak na tom hornim ji celkem vidim i dole na tom nejvrchenjsim, udelej jeste pozitri a myslim ze to bude jasny 🙂 potichu gratuluju!!

handulkak
3. pro 2017

@hribek a co to spineni? ☹
Není na nidacni pozdě? Jsem dnes 10 den po ET

hribek
4. pro 2017

@handulkak muze to byt misto MS, spousta holek maji i pri pozitivnim TT spineni, protoze je zrovna obdobi kdy mivas MS.

Ja dostala vecer MS, dnes jsem volala do CAR tak 12.12. mam dojit na utz a pokud bude vse ok tak 21.12. transfer. jen sem se blbec zapomnela zeptat na vysledky PGS

handulkak
4. pro 2017

@hribek dnes už normálně krvácím, ale tt je podstatně silnější než včera

antoaneta
4. pro 2017

@brrbrr 😢 .....jednou se to ale změní, třeba na té dovolené....😉, zkoušejte a věř!
@handulkak ahoj, já se přiznám, že teda taky nic nevidím, ale to může být jen mýma očima, zvlášť, když píšeš, že dneska je už podstatně silnější, tak to může fakt znamenat, že se zadařilo!!! Gratuluji, ale jen potichounku, abych nezakřikla. A to krvácení může být jen taková ta výjimka, která těhotenství nevylučuje. Hlavně jestli bereš nějaké léky tak nevysazuj a pokračuj! A ve čtvrtek máš jet na krev, nebo jen testovat? A kdy pak na kliniku? Držím moc palečky. A jak se jinak cítíš? Máš nějaké příznaky, cokoliv?
Holky, tak dnes jsem 7mý den, letí to, ale ne dost, nemůžu na to přestat myslet, odstřihávám metr, pořád to mám v hlavě. Nevím, zda vydržím, nebo budu testovat taky dřív. Na krev mám jít příští pondělí,11tého. Některé holky s tím začaly dokonce už i 7mý den, jenže to byly zrovna ty, co patřily mezi ty šťastné a měly dokonce již takhle brzy duchy. A navíc i měly nějaké příznaky. Já se teda necítím nijak. No ne teda doslova. Na střídačku se u mě objevuje, vše co je uvedeno v příbaláku Utrogestanu. Jako mohlo by to znamenat i těhotenství, ale spíš je mi tak nějak jako bych to měla už každou chvilku dostat. Bolí mě i v zádech. Nevím říkám si, že kdyby se to povedlo, že bych něco cítila, ne? Třeba něco zásadního v břiše, že je jako něco jinak, ne? ...nevím, ach jo. Nejhorší je, že už je tam uvnitř rozhodnuto a Utrogestan jen prodlužuje případný nezdar.......a my si to musíme odčekat....

crazy_girl3
4. pro 2017

@antoaneta já jsem testovala brzy, protože jsem to prostě nevydržela...jinak příznaky nemám žádné, jen poslední 3 dny šílená únava a občas tlačí podbříšek 🙂 Budu na tebe moc myslet

handulkak
4. pro 2017

@antoaneta u nás se dělá jen test, na kliniku se nechodí, jen když je pozitivní tak za 14 dní na ultrazvuk.
Jak jsem psala, ted je to krvaceni jako při MS, už i bolestivé. Tak už tomu moc naději nedávám...

hribek
4. pro 2017

@handulkak muze to byt cokoli. Tehotenstvi a jdi jedna z tech co krvaci i pri tehotenstvi. Nebo to muze byt ze se to nechytilo. Udelala bych test zitra a pokud sili zasla bych k dr at se mrkne na utz. To vudes mit jistotu.

antoaneta
4. pro 2017

@handulkak tak tak, jak píše @hribek, test si udělej znovu a minimálně si zavolej na kliniku. Ve čtvrtek tam jedeš, ne? Dočetla jsem se, že pokud je transfer neúspěšný, tak většinou mezi 9 - 12tým dnem po něm přijde menstruace. Při nasazení léků Utrogestan a jemu podobné, může dorazit menstruace ale se zpožděním. V opačném případě, pokud je transfer úspěšný, může se přesto objevit špinění, nebo menstruace.
Takže tak či tak, žádná jasná odpověď. Stoprocentně napoví další test a krev udělá jasno.

antoaneta
4. pro 2017

@crazy_girl3 děkuji moc za podporu, no uvidíme. Jednou se cítím tak, že si to nepřipouštím a jindy zase jako bych už v tom měla jasno, jako že se nepovedlo. Je mi opravdu jako bych měla každou chvilku dostat menstruaci. Na záchod chodím s obavou, že jako už....jsem střelená. Nevím, jak to z té hlavy vypustit. V práci dobrý, ale jak dojdu domů, tak né a né mě to pustit. Hledám rady, informace, které jakoby mohly ovlivnit už jasný výsledek.
A ty si zkoušela test už 7mý den, nebo kdy si začala? Možná taky nevydržím.

antoaneta
4. pro 2017

@crazy_girl3 jo a moc na tebe myslím, na tvůj úspěch a držím Vám palečky!!!

handulkak
4. pro 2017

@antoaneta nene, jak jsem psala, u nás se dělá jen test z moci a když je negativní, nikam se už nejezdi...
No udělám, uvidíme.
Ale moc šancí tomu nedávám...

lili_2
4. pro 2017

Ahoj holky nezná někdo něco na nevolnost?
Je to dva dni co mě přestalo bolet břicho a jizva po císaři, tak jsem si myslela že je něco špatně, ale včera na mě přišla nevolnost. A teď vím že jsme na 100% těhotná. Když jsem čekala Ondráška tak mi bylo taky zle celý den a proto jsem pořád cucala zázvorové lízátka, a to až do konce 2. trimestru. Prosím nemáte nějakou radu já musím pořád něco cucat, jíst a nebo pít. Už si připadám jako průtokový ohřívač vody. Pořád jíst a nebo něco cucat to nejde já nechci zase mít cca 30 kilo navrch. Prosím zkusím jakoukoli radu co jsem ještě nezkusila. Klidně budu jíst i věci co nejím jen ať mi není špatně.

magdalenax
4. pro 2017

Děvčata, potřebuji poradit, zda je možné a co není možné. Rodinný kamarád žil s partnerkou, která nemohla otěhotnět a byli na umělém oplodnění několikrát. Lékaři samotní už tomu nedávali velkou šanci. A ejhle. Zadařilo se. Mají dvouletého syna. Ovšem, ta jeho partnerka otěhotněla až v době, kdy se vlastně rozcházeli a on si myslí, že malý není jeho. Může si žena, která chodí na umělé oplodnění vzít s sebou někoho jiného, pokud s tím ten dotyčný bude souhlasit (jak jinak), ale víte, jak to myslím.

linusha
4. pro 2017

@magdalenax promiň ale hlavně by si to měli vyřešit oni dva mezi sebou. A nevím jak jinde ale v mnoha centrech oba partneři podepisují spoustu souhlasů. A když už se pár rozhodne něco jako je IVF podstoupit tak těžko by si s sebou jeden nebo druhý vzal někoho známého aby známý odevzdal svůj biologický materiál. Ona existuje taky možnost určení otcovství.

magdalenax
4. pro 2017

@linusha Děkuji za odpověď, myslela jsem si to.

Určení otcovství je už teď na něm, pokud má pochybnosti.
Nechtěla jsem zakládat diskuzi, když vy jste v tom všem "kované" a pro mne je to španělská vesnice.
Děkuji

lili_2
4. pro 2017

@magdalenax nevím jak je to v jiných CAR, ale mému manželovi, než ho zavedli do kabinky na odběr, kontrolovali občanku a i mně několikrát kontrolovali jestli jsem to opravdu já. A dokonce v papírech co jsme podepisovali tak bylo uvedeno něco v tom smyslu, že pokud se partneři rozejdou, nebo rozvedou, že se CAR musí neprodleně o této zkutečnosti informovat. Jo a to že někdo nemůže otěhotnět s jedním partnerem tak neznamená, že nemůže otěhotnět s jiným. Dále pokud nejsou sezdaní tak partner musí na matrice potvrdit, že dítě je jeho a jaké bude mít jméno. Pokud jsou svoji, tak narozené dítě ještě 10 měsíců po rozvodu se jako otec dítěte automaticky bere bývalý manžel.

magdalenax
4. pro 2017

@lili_2 Jen jsem se ptala, jak to chodí. Ona dala příjmení stejně po sobě, donutila ho k tomu snad citově, či jak, ale manželé nejsou a rozešli se. Jen jsem chtěla opravdu vědět, zda je tam možné přivést někoho jiného v záměně (jako třeba prvotní ). Díky za info

sonisek
autor
5. pro 2017

Dobre ránko,tak já hlásím,ze ne tělo šlape jako hodinky,dnes 28.den a dostala jsem mrchu😂 ta je ale hodná,že přišla...tak už jen měsíc a jdem na imuno...

crazy_girl3
5. pro 2017

@antoaneta já jsem poprvé testovala 5.tý den po ET a dopoledne po zaschnutí tam dušíček byl. pak čárka poměrně rychle sílila. S tím chozením na záchod to znám. Měla jsem to u malého snad dva měsíce, protože mě dost bolívalo břocho, tak jsem šla pokaždé na wc s tím, že jsem to jistojistě dostala...teď mám taky pokaždé obavu a kontroluju, takže nejsi střelená sama 🙂 Jak píšeš, v práci jsem neměla čas na to vůbec myslet, ale doma...to byla řehole...věřím, že to dopadlo dobře

@handulkak jj, moje mamka měla se ségrou regulérní ms do 4. měsíce, proto o ní vůbec nevěděla...ale chápu tě, já bych tomu, že jsem výjimka taky nevěřila..já ani nevěřila tomu, že nám ET vyjde napoprvé

handulkak
5. pro 2017

Tak mi to dnes opět nedalo, porad si říkám proč to nevyšlo, když to jedno byl takový držák.
Udělala jsem další test.
Zda se ze je silnější?
Když já už ty čárky vidím i na zdi 😀

brambora28
5. pro 2017

Ahoj holky 🙂 Tak hlásím, že máme zamraženo 12 embryí jedničkové kvality 🙂 Do cca 3 týdnů by měly být výsledky PDG, ale myslím, že to stejně v dalším cyklu nestihneme 🙂

sonisek
autor
5. pro 2017

@brambora28 ty jo,super !!! Tak po novým roce na to půjdete?

@handulkak já se přiznám,že tam nic moc nevidím...ale možná jsem slepá 😀

Strana