Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
holky, tak nevím, co se mnou bude dál. Dneska jsem začala špinit, jsem 3 týdny po ET, tak uvidíme, jestli se s náma mimi neloučí :(
@crazy_girl3 jej a nemivas touhle dobou MS treba? kdyztak si skoc zitra k dr
@hribek nee, ms jsem mela mit už před 14ti dny...Mam strasnej strach, že to nevyjde. Je mi do pláče 😢
@crazy_girl3 pujdes zitra k dr? drzim pesti, treba je to jen spineni a nema to zadnej duvod
@hribek zkusím ji zitra zavolat, jestli má cenu k ni chodit a vezme ne. Ted jsem teoreticky v nějakým 6tt, tak stejne jeste asi nic neuvidi
@crazy_girl3 tak uvidela by jestli je tam vacek a vezme ti krev na hcg, muze taky vyloucit mimodelozni.
@magdalenax jen k tvému dotazu, já podstoupila 2 IVF, několikrát IUI a nikdy jsem nemusela ani manžel vyplňovat nějaké dlouhosáhlé lejstra. A už vůbec žádná zmínka o nějakém případném rozchodu, či co? Jen můj i jeho podpis jako souhlas s výkonem. Popravdě u obou případů jsem to podepsala za manžela já, jednou dokonce před sestrou a doktorem. Nikdo nic nenamítal, nikdo nic neřešil. Asi neměli důvod. Přece jenom pak musíš zaplatit a to je pro kliniku podstatné. Asi záleží ale na klinice. Ale ze svého blízkého zdroje, vím, že obejít jde asi vše, i toto. (má bývalá kolegyně) podstoupila IVF jako svobodná, jednou ET, podruhé KET, a má z nich dvě děti (obě ze spermií, od dárce). Na první konzultaci s ní šel její dobrý kamarád (domluva jen mezi nimi), vyšel ji vstříc, neměla a nemá stálého přítele, manžela, nikoho kdo by s ní chtěl založit rodinu. Děti vychovává sama s pomocí rodiny. Bylo to její rozhodnutí, protože si děti přála, i za cenu, že bude na to sama a jinou možnost asi neměla. Takže má odpověď - jde to.
@brambora28 ty jo to je mazec, ten tvůj počet, no jo, asi na tom věku něco bude😉 a to PDG proč? Já vůbec o něm nevěděla, nikdo nám ani nenabídl, nedoporučil...
Ty jo holky,my pokaždý podepisovali papíry a chtěli vidět občanky a zapisovali si čísla OP. Papíry na pojišťovnu,před odběrem,před ET...a my to v papírech máme,pokud by se pár rozešel,tak je nutné je neprodleně informovat.
@crazy_girl3 nee, na pláč vůbec nemysly, ikdyž chápu. Ale nevěřím tomu, že když na tebe miminko vykouklo na testu tak brzy, že teď by Vás chtělo opustit. Může to být fakt jen špinění, které nic nezaznamená. Četla jsem, že i po potvrzení těhotenství, může se objevit nejen rovnou menstruace, ale i několikrát špinění. A to proto, jak se embryo stále zavrtává do té děložní sliznice, jak se roztahuje, tak může narušit nějakou drobnou cévku a tím, jak ta děloha je hodně prokrvená, tak prostě to z té cévky drobně zakrvácí. Zkus věřit že to nic není. Zvlášť pokud to nedoprovázejí nějaké křečovité bolesti břicha. Ale na doktorce si zavolej. Je stejně divný, že si při potvrzení těhotenství vůbec na kliniku nešla a dostala jsi tak pozdě termín návštěvy. Přece jenom ti měli vzít krev, aby se přesvědčili o stoupajícím hcg....tak zavolej tam, nenech se odbýt a jak psala @hribek udělají ultrazvuk, zkontrolují co můžou, zjistí příčinu krvácení, mohou dát léky proti krvácení (známá dostala právě na to Ascorutin), zjistí hodnotu hcg, vyloučí mimoděložní a další komplikace a ty hlavně budeš vědět na čem si a s klidnou hlavou půjdeš domů! Drž se!
@antoaneta Tak Tys to rozštípla, děkuji Ti moc za informace. Opravdu moc děkuji,
@linusha nemyslela jsem to tak, že by měl věk mít vliv na úspěšnost IVF, ale na počet odebraných vajíček a třeba i kvalitnějších. Samozřejmě i mladší holka může být výjimka, záleží na její diagnóze. Ale hormonální profil, statistiky a konec konců i sami lékaři mluví jasně. Věk na kvalitu a množství vajíček vliv určitě má.
@antoaneta Ahoj, děkuji 🙂 Jinak my jsme jinak vlastne "zdraví", ale manžel má postižení (Okihiro syndrom), které je z 50% dědičné.. a jediný způsob jak to vyloučit je právě to PGD (preinplantacni genetická diagnostika) 🙂
@crazy_girl3 Hlavu vzhůru spineni bývá běžné na začátku,pokud přímo nekrvacis a nebolí Tě břicho snažila bych se byt vklidu i když to moc asi nejde co drž se❤
dobře to dopadne👶
@crazy_girl3 že my tak umíme uklidňovat ty druhé a podporovat je ve víře a sami tak nějak tu útěchu pro sebe dát neumíme. Včera, 8den, jsme měla totiž taky na slzavo. Navečer, večer, jsem neměla na vložce (bez které to nejde kvůli tomu Utrogestanu) bílo jako do teď každý den. Byla nějak divně zašpiněná. Krev ne, spíš tak do hněda, ale rozhodilo mě to. Dostala jsem strach že mi už začíná menstruace, včera to bylo totiž 27 den od poslední ms. Tu minulou jsem dostala navíc už po 23dnu, jak jsem to měla asi rozhozených po předešlých nevydařených IUI. Tak nevím, dnes ráno, po probuzení, 9 den, jsem ještě trochu zašpinila, ale ms se zatím nerozjela. Břicho mě večer ale bolelo dost a zas tak divně všeljak. Nevím co to může znamenat, ale strach mám. Možná jsem se jen trochu přetáhla. Něco jsem občas těžšího zvedla, nesla, pro něco se natáhla, trošku frmol. Ale i tak proč by to tak udělalo? Už si i říkám, sakryš, jestli to mám dostat, tak ať už to raděj přijde a je to za mnou. Ať už mám klid. Je to hrozný, to čekání. Ale pak zas si říkám, ať nic nechodí a že když to vydržím, tak to vyjde. Už mě i svrběla ruka na testování, ovitrelle jsem píchala před 17 dny, takže takhle bych snad v těle, co by zkreslovalo, nic mít už neměla, co? Na doporučení doktorů mám testovat 11. 12, to je 14 dnů po trasferu, na krev mám jít pak ve středu. Tak ti nevím.
@antoaneta přesně jak píšeš, ostatní umíme uklidňovat a radíme jim být v klidu a řešit vše s chladnou hlavou, ale jak se to děje tobě, tak ti běhá hlavou milion myšlenek, co vše by se mohlo pokazit....
@antoaneta ta bolest muze byt i roztahovani delohy, pamatuju si ze s dcerou to bolelo jako cert, byla sem zrovna na koncertu stinga v praze a konec koncertu, vlastne ty nej hity sem protrpela jak to bolelo, druhej den jsem sla k dr a ta mi rekla ze se jen roztahuje deloha ze je vse ok. ja bych klido zkusila, dneska jsi kolik 10 den?
@crazy_girl3 tak co, jak to vypada u tebe? bylas u dr?
@hanimili že by hnízdění?, myslíš😍 jéé, kdyby to tak byla pravda, a hlavně pořádně hluboko, ale nemyslíš, že by to na to bylo už pozdě? přece jen to bylo až 8mý den večer. No uvidíme. Dnes jsem 10tý den a ještě jsem netestovala, také odolávám, no spíš nemám odvahu, jak dlouho to ale nevím. Špinění je pryč, jen mě pořád bolí břicho někdy víc, někdy míň. Ale fakt je to takový bolení jak na menses, někdy mě bolí a píchá ve vaječnících a z většiny jsem taková divně nafouklá. Vadí mi na břichu i guma v kalhotách. Prsa nebolí, jen někdy ráno, jako bych si je přeležela a někdy je mi divně od žaludku. Šmejd Utrogestan, takhle blbnout lidem hlavy. No a tobě do teď ještě nedošla ms? To je teda něco. Test negativní a přitom nic. A že ti teda nedali něco na vyvolání.
Zrovna jsem se chtěla zeptat, holky, nevíte? @hribek, kolikátý den, - nejčastěji, nejdřív a nejpozději po transferu dojde ms, když se nepodaří? Jinak ty bolesti asi zas tak dramatické nejsou jak popisuješ, někdy víc, někdy míň. Občas mě píchne ve vaječnících, nevím zda to může být ještě od opu...?
@crazy_girl3 další uklidňovačka.....😘neboj, nic se nepokazí.....
Jinak se cítím mnohem líp než když jsem do sebe cpala ty hormony...tak jsem ráda...
Jinak hlásím upečené perníčky,už včera 🙂 hihi...a jdu si zadelat asi na další těsta.
@antoaneta
Je to pry normalni utrogestan a estroferm tu menstruaci zastaví,takže menstruaci nemusíš dostat,někdo ji dostane někdo ne.Břicho mě bolí ale furt nic ani nevím kdy to mám začít řešit a jak dlouho čekat,bývá mě i zle pres den😉
Co se týká 8 dne po transferu klidně to může být uhnizdeni.A doufam že to tobě vyjde❤
Ja už se smířila s vysledkem,teď mě čeká večírek po dlouhé době alkohol😀
Jen zvažuji jestli zkusíme jinou kliniku příště hodně doporučuji Olomouc ,ale Reprogenesis je taky super🙂
@antoaneta nevím no...teď odpoledne zase špinění, ale spíš růžové. Mám strašný tlaky v břichu, motá se mi hlava a celkově mi není nějak extra...začínám počítat s variantou, že to nevyjde...ale stejně s tím teď nic už neudělám...dopadne to tak, jak má...
@sonisek to jsi šikovná. Já nepeču vůbec. Jednak mě to nebaví, nejde mi to a u nás sladké nikdo nejí...
@hanimili ten večírek bych teď zoufale potřebovala taky! Resp. večírky teď máme pořád nějaké, ale já je mám střízlivé... :D
@crazy_girl3 Já myslím že to bude o.k trochu spineni nevadí.Uvidíš drz se taky bych radci abstinovala🤰bohužel
Ted už jen čekám na MS v pondělí vysazeny utros a estroferm a furt nic snad potvora dorazí,abych nemusela na vyvolavacku.Vubec nevím kdy by měla přijít a kdy to mám řešit.

@sonisek můj taťka také ne, ale ostatní ano, zítra uvidíme.