icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

pipinka
12. pro 2017

@hribek to ano odpočívám co to jde.
@daphney budeš testovat stejně? paráda, držím palce

hribek
12. pro 2017

@crazy_girl3 tak co jak to dopadlo?

daphney
12. pro 2017

@pipinka já též 🙂 Jsem dnes první den po KET. ještě dlouhá cesta...

antoaneta
12. pro 2017

@hribek moc děkuji, i tobě přeji vše dobré, sliznici máš krásně připravenou, tomu jednomu se tam bude ležet jako v peřince, pak dej vědět, jsem zvědavá co ti řeknou i k tomu druhému, zní to strašně odborně....a tfuj tfuj na předvánoční transfer
@pipinka doufej a věř! to čekání se bude táhnout, ale myslím že teď před vánocemi ti to ani nepřijde, přeji krásný vánoční dárek....
@avalon07 no neke...já byla na ET taky 27, to jsme byly stejně!!! Šťastný to den!!!Odkud si? A byla jsi na krvi, nebo si jen volala výsledek a oni si tě pozvali až na ten ultrazvuk? Já byla na krvi včera, ve čtvrtek mám jít na další odběry, nevím proč,....asi jestli hcg stoupá? no a pak se uvidí...? Nevím kdy se dělá první ultrazvuk po zjištění těhu....nevíte někdo? kdyby to tak šlo ještě do vánoc....měli bychom fotečku a vánoce pro všechny bychom tak měli vyřízený 😀

brambora28
12. pro 2017

Ahoj holky. Můžu se zeptat, jak jste to měli před mražením s embryjkama? Volal Vám někdo počet a ptal se Vás kolik jich chcete zamrazit..? A můžete případně zrovna uvést v jakém CARu to bylo..?
Díky za odpověď 🙂

linusha
13. pro 2017

@brambora28 ahoj uprimně my máme zamraženo, teď poprvé protože embryjko šlo na PGS. Domlouvaly jsme se na tom ještě před punkcí a domluva byla taková že zamrazí všechno co zamrazit půjde a bude to ve výborné kvalitě a bylo to v Repromedě v Brně.
Od kamarádky vím že v centru v Pardubicích jim počet volají a ptají se kolik toho mají zamrazit, vždy řekla že zamrazit vše co půjde.

crazy_girl3
13. pro 2017

@antoaneta úúúúžasný, moc gratuluju. Věřila jsem tomu!

Co se týče mě, tak už víc jak týden špinění, včera i dokonce trochu červené krve, tlaky v podbříšku + silný bolesti vlevo. Do CARu jsem volala, prý je to normální, ale jelikož včera byla i ta krev, tak tam dneska budu volat znova. Manžel je rozpálenej do běla s tímhle přístupem, že to rozhodne nějaká sestra od stolu, že ti nic není...

brambora28
13. pro 2017

@linusha Děkuji za zprávu. My právě měli embryí 12 té nejlepší kvality. Zamrazili všechny a jen nás o tom informovali, tak mě překvapilo, že se nikdo nezeptal, protože tím se navýšila předpokládaná částka o 10.000,-. Jako neumím si představit, že bych řekla, ať zamrazí jen nějaké, ale jde mi o princip.. A nevíš náhodou, platí se mražení i těch, co nebudou geneticky v pořádku? Prostě všech 12, i když za 14 dní třeba polovinu vyhodí?

linusha
13. pro 2017

@brambora28 ty to fakt 100% nevím, ale myslím si že ano protože když jdou embryjka na genetiku tak se zamražují a transfer stejně je nejdřív až následující cyklus. U geneticky nevhodných se neprovede transfer. Pak se většinou ještě platí za provedené kryotransfery.

hribek
13. pro 2017

@brambora28 tohle me taky stve, na zacatku jsem se ptala doktora, kolik priblizne mame pocitat, jestli 30, 40, 50 tis. on ze max 35, no platili sme 39, a ted ještě doplatek za dodelani -2tis, nastesti uz ne 9tis za KET. jako kdyby rekli je mozny to a to, max castka 60tis tak s tim clovek pocita, ale když se porad něco nacita tak lidi co mají hloubs do kapsy tak pro ne to musí byt opravdu narocny.

My měli 2 embrya na zamrazeni a cekali jsme výsledky PGS. 5.den kultivace mi volali z laborky ze se povedla dve embrya, jedno nej kvality jedno stredni. tak ze berou obe na zmrazeni a udelaji PGS. nakonec zdravy je jen to jedno a druhy ma nejakou mozaiku kterou nam za tyden vysvetli geneticka.
Ted nam vlastne řekl doktor, ze az po konzultaci s genetickou se bud rozhodneme pro zamrazeni a zaplaceni nebo zlikvidovani toho zbyvajiciho

pipinka
13. pro 2017

@hribek tak to jste měli ještě dobré. nám řekli že to nebude víc jak 35000kč stát a vyšlo nás to celkove na 65000kč. nedovedu si představit že bysme ty peníze doma neměli. my je měli ale co ti , kteří počítají s částkou kterou jim řeknou v caru?
@antoaneta moc děkuji, věřím že to vyjde
@brambora28 my jsme vyplňovali papír že chceme všechny zamrazit, měli jsme 3, z toho po genetice zbylo jedno, které je úplně v pořádku a platili jsme mražení všech 3 embryjek-helios brno
@crazy_girl3 ježiši v jakém caru jsi? to tě přece musím doktor zkontrolovat a ne že ti sestra to řekne od stolu. u nás je to tak že kdyby něco máme okamžitě přijet i kdyby to byla jakákoliv hloupost. drž se kočko

hribek
13. pro 2017

@crazy_girl3 ja byt tebou zajedu na pohotovost, budes aspoň vedet. nebo si nech prepojit primo doktora
@pipinka no prave, my na to peníze měli odlozeny, ale co lidi, kteří si to muzou tak tak dovolit a pak ještě doplaci ☹ je to neeticky, nerikam ze by to měli napresno nacenit, ale rict, tohle je zaklad a pak můžete ještě doplácet toto a toto, aby s tim clovek pocital...

pipinka
13. pro 2017

@hribek přesně tak moje řeč. znám kolem mě pár párů kteří počítali s částkou co jim řekli caru a pak si museli na to půjčovat. měli by to říct na rovinu aby člověk mohl říct ano mám na to jdu do toho a ne aby se musel kvůli tomu zadlužovat

hanimili
13. pro 2017

@pipinka
@hribek
Holky nas to vyšlo i s léky 31tisíc ale přesně to co nam v Reprogenesis v Brně řekli.
Jen po transferu pry pojďte do pokladny a my to měli zaplacený.Přítel říká max na fakturu,naštěstí to byla jen kontrola.
Pak člověk potká kamarádku a ta Ti řekne že umělé oplodnění platí pojišťovna a hned 4 pokusy.Ale to co si člověk musí připlatit protože to chce mít na 100% .to už nevidí.Taky mě vadi že každá klinika to má jinak mělo by to být jednotné 😉
Nam to napoprvé nevyšlo a nemáme nic zamrazene uvidíme co dál..

hanimili
13. pro 2017

@crazy_girl3
Holka je to stres ja to znám skočila bych si ke gynekologovi nebo na pohotovost když se k ničemu nemaji.
Já když byla poprvé těhotná spinila jsem a skončila ve špitále.Výsledek byl že mrnata byli 2 a jedno odešlo nakonec se mi udělal hematom takže 29 dní v nemocnici a pustili mě pred vánocemi.
V lednu odtekla plodova voda a bylo po všem.
Ale nee vždy spineni a menší krvaceni znamená že je zle.Ale chápu pocit nevědět čím to je.
Držím palecky bude to dobré❤

hribek
13. pro 2017

@pipinka
@hanimili tak sem se spletla 36.000 první patba, leky kolem 7.000 a ted 2.000. takze celkem 45.000. ted sem se koukala pac mi to nedalo... ael co uz snad to pomohlo a vyjde to.

pipinka
13. pro 2017

@hribek určitě to vyjde, musíme věřit a žádné černé myšlenky

crazy_girl3
13. pro 2017

Dneska jsem tam volala zase, sestra mi řekla, že musím do pondělka vydržet, že mám brát léky a že to nemusí nic znamenat. Doktor prý nebyl k dispozici. Včera jsem špinila červeně, dneska už větší sraženina a musím mít tampon. Moje doktorka mě nechce vyšetřit, dokud jí mě nepředá CAR, tak jsem trochu v pasti. Upřímně jsem byla doteď spokojená, ale tohle mě teda štve...

pipinka
13. pro 2017

@crazy_girl3 teda to je jednání, jela bych tam hned a udělala tam pěkný zle.vydržet do pondělí? proboha vždyť je dneska středa!!!! tohle fakt nepochopím.jak s tebou můžou takhle jednat?do jakého centra že chodíte?popravdě nechápu ani tvoji doktorku proč tě nechce vyšetřit? jsi snad její pacientka a měla by se na tebe podívat. drž se kočko a věř že bude dobře

pxtulka
13. pro 2017

@crazy_girl3 ještě je jedna možnost...vyrazit na pohotovost. Pokud máš pocit že se to zhoršuje, určitě bych to neodkládala na pondělí. Držím palce ať je to v pořádku 🙂

brambora28
13. pro 2017

@crazy_girl3 Myslím, že když přijedeš, řekneš, že jsi po KET a krvácíš, případně říct i že máš bolesti, nemůžou tě vyhodit! Držím palce, ať to opravdu nic není 🙂

hribek
13. pro 2017

@crazy_girl3 zajed na vecer na pohotovost ze jsi zacala krvacet ze tvoje dr uz ma po ordinacni dobe. Vzit te musi

brambora28
13. pro 2017

@hribek
@pipinka
@hanimili
Ahoj holky.. Díky za Vaše zprávy.. Mě jde o to, že na začátku jsme se bavili o nějakých cca 25.000,-, což jsem samozřejmě nepředpokládala, že to bude přesné, ale že to bude víc.. Po punkci jsme dostali předběžný rozpočet s tím, že byl na 3 embrya a bylo to cca 28.000,- (to, že mi zůstalo jeden celý Gonal, který mi nevezmou zpět ani nekomentuju) Jenže nakonec jsme měli 12 embryí s tím, že 5. den mrazili 3 a 6. den dalších 9.. Co ale nechápu je, že se nás nezeptali a prostě je zamrazili.. jenom mi pak řekli, že máme tolik a tolik zamražených.. Jako nedokážu si představit, že bych řekla, že chci zamrazit třeba jen 5, ale i tak si myslím, že se nás měli nejdřív zeptat.. Přeci jen je to rozdíl 10.000,-....

crazy_girl3
13. pro 2017

holky, díky za rady, ale myslím, že je po všem. Padají ze mě obrovské kusy, krvácím jak při ms, břicho bolí...Už i já, jsem řekla sestře, ať mi pořád neříkají, že je to normální a dá mi nějakýho doktora, tak mě teda přepojila na hlavního a ten mi teda v půlce věty řekl, že mám hned ráno přijet...ale dle mě už to bude jen pro kontrolu, že vše odchází tak, jak má...tohle nemohlo mimi přežít...

pxtulka
13. pro 2017

@crazy_girl3 tak to mě moc mrzí ☹

sonisek
autor
13. pro 2017

@crazy_girl3 Ježíši,to je mi líto a ještě to jednání ??? Kde to jsme....to si dělají teda pěknou reklamu :( ach jo...drž se!!!

sonisek
autor
13. pro 2017

Jinak za to umělé,to jsou částky,hrůza...my teda platili 10 tis za ICSI+ AH (7+3). Jinak za PAK by bylo další 3tis. a za zamrazeni taky 3t,ale nestalo s...Plus jsem měla 2 Gonaly po 1370 ...pak Ovitrelle,Cetrotide a Gynprodyl,ale to mohlo být dohromady tak 500.

Dneska se v práci stavila kolegynka,tak měla krásný fotečky z utz a že to vypadá na holku...škoda,mohly jsme být stejně tehu...

sonisek
autor
13. pro 2017

A jedu domů z práce a udělám si pořádný kafe a padnu na gauč...jako co lidi v těch nákupních centrech delaji....už aby byl leden 😀

crazy_girl3
13. pro 2017

my jsme platili včetně léků 30 tisíc. Měli jsme PICSI, AH, PK, mrazilo se jedno embryo. Muž je neskutečně naštvaný tím přístupem, že chce jet zítra se mnou, že já bych jim to nikdy neřekla, že mě štvou. Já vím, že se třeba nedalo nic dělat dopředu, ale přijde mě, že od doby, co jsem jim doplatila fakturu, tak jsem jim volná..prachy mají, tak žádnej zájem ...ale to už je teď asi jedno...

pipinka
13. pro 2017

@crazy_girl3 moc mě to mrzí😢. v jakém centru jsi byla?

Strana