Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@crazy_girl3 jezis to me mrzi ☹ a ke komu chodis? a to ti rikala ta vrchni sestra nebo nejaka jina? ja tam chodim taky, a zatim teda vse ok. poprve jsem na konzultaci byla u Mateny ale ten mi prisel takovej nemastnej neslanej, a ted uz sem mela stesti jen na Frgalu, kterej je kamarad moji gyndarky.
@brambora28 tak to jednání teda nechápu, přece o všem s tebou musí mluvit dopředu, navrhnout ti způsob, vysvětlit a domluvit se na tom, co z toho a jak případně dál. Před zamražením, ty navíc a partner podepisujete souhlas...
U nás to tak bylo, po punkci jsme chtěli prodlouženou kultivaci, v jejím průběhu jsem si volala jak to s embryi vypadá a na základě toho jsme se domlouvali dál. My teda měli jen 3 vajíčka, z nich zůstali jen dvě a domluvili jsme se, že jedno nachystají na transfer, druhé zamrazí. Takhle to doporučovala doktorka, embryolog doporučoval zavést obě, sám zmínil i zbytečné navýšení peněz. My nakonec dali na doktorku a abychom předešli komplikacím, jsem si nechali zavést jen to jedno. Na to druhé jsme museli podepsat, že souhlasíme s jeho zamražením. Za to jsme zaplatili 4 tisíce + 1000 pejeta. Do jedné pejety dávají běžně 2 embrya, za každou se platí 1000. Pokud chceš zamrazit každé zvlášť, můžeš, ale prostě za každou tu pejetu tisícovka. Za jeho rozmražení na KET pak zaplatíme 10 tisíc. Jinak s tímto a ostatním - léky, všechna vajíčka (3) oplodněna ISCI, selekce spermií, MASC, AH, prodloužená kultivace, embryoglue + teda to zamražení (30250kč) IVF Brno, Obilní trh
Nevím každé centrum to má jinak, nechci tě teda strašit, ale aby se ta částka ještě náhodou nenavýšila. Pokud to bude "jen" těch 10 tisíc navíc, tak to nakonec bude možná fajn.
A proč si nešla na ET, proč všechny zamrazit? na tu PGS se přece nemusí zmrazit....Se mnou byla slečna na punkci - měla 15 vajíček, leželi jsme spolu na pokoji, pak jsme měli opět ve stejný den spolu transfer 6tý den po OPU (po prodloužené kultivaci) to mi řekla, že se jich oplodnilo 8, ty si všechny nechali poslat na PGS (za to doplatili 8 tisíc), z nich se jim vrátili 3 zdravá (všichni kluci😉), dvě se rozhodli nechat zamrazit a jedno zavést. Takže zkontrolovali je v době té prodloužené kultivace a na trasfer šla se mnou ještě v cyklu IVF.
@crazy_girl3
Šance tu pořád je,ale chápu Tě drž se holka❤Mrzí mě to😢
@crazy_girl3 moc děkuji za gratulace, moc jsem si to přála, ostatně jako každá z nás tady, i když strach a nejistota je silnější jak radost, je to běh na dlouhou trať a pozitivní test zdaleka není ještě důvod k oslavě. Možná až budu vědět že hcg stoupá, že je tam všechno jak má a srdíčko tluče, a že miminko roste jak má a ultrazvuky budou v pořádku a miminko zdravé a všechno další co mě čeká, plodová voda, krev, a pak porod, a já a miminko v pořádku a pak ještě poroste tak jak má a bude zdravé, tak pak možná...je ten velký důvod k oslavě. Je to hrozné, to čím vším si musíme projít, aby tohle všechno čekání a strachy byly za námi. A stejně až budou tyto za námi, tak přijdou další...strach o dítě do konce života.
No a já jsem teprve toho všeho na začátku a bojím se moc. O to víc, když čtu podobné zprávy té tvé. Je mi to moc líto zlatíčko. Ale zkus ještě věřit, nebo alespoň doufat....může to být ještě v pořádku! Moc ti to přeji. A určitě ať už ty, nebo manžel, svou nespokojenost či zklamanou důvěru vyjádřete a jen to tak nepřejděte. Vykonávají práci s lidmi a jejich citlivými problémy za nemalé peníze a jejich přístup by měl vypadat opravdu trochu jinak. Budu na tebe moc myslet a držet palečky.😘
@hribek Já byla 2x u Matěny a 1x u Frgaly. Jako vždy jsem se dovolala právě jen někam na tu recepci a nikam jinam mě nikdy nepřepojili. Až dneska, když jsem byla fakt asi hnusná...
@hanimili děkuji, jsi hodná, ale já myslím, že není. Padaly ze mě fakt kusy vždycky jsem si říkala, který z nich je asi moje miminko....
já teď hlavně doufám, že nebudu muset pod narkozu...chci ať to odejde s ms a je klid :(
@antoaneta je to jak říkáš, dokud miminko neleží vedle tebe, tak máš strach...no a pak začne nový typ strachu, který máš o to svoje malinké děťátko a ten asi nepřejde nikdy...
Uvidím, jak to tam zítra proběhne, ale určitě to dr řeknu, že se tomu třeba nedalo zabránit, ale za ty peníze, co jsme jim tam nechali mi třeba někdo ten uz, kterej by jim pojišťovna stejně zaplatila, udělat mohl..
@crazy_girl3 zítra si opravdu na tebe vzpomenu, pak se prosím ozvi, s pozitivním výsledkem hned!!! S tím druhým...😔si dej klidně na čas, ale pak napiš. V tomto případě ti přeji jak píšeš...klidný, citlivý způsob bez nutnosti zásahů lékařů....
@antoaneta díky...uvidím, co mě čeká....
@crazy_girl3 drž se myslím na tebe😘
@pipinka díky holky. Snažím se myslet racionálně a říkám si, že prostě vše nebylo ok a má to tak být, ale stejně řvu jak děcko
@crazy_girl3 Nevím proč ale opravdu tomu věřím že budete v pořádku❤Jeste to nevzdavej mooc držím palce a napiš zítra 😘
A co se týká kliniky udělala bych tam pořádek za ty prachy co tam člověk nechá jeden ultrazvuk nikoho nezabije!!!
@hanimili no manžel chce jet se mnou a ten teda vítr udělat umí. nechce tam ani na další transfer už...já teda taky cítím hluboký zklamání...zítra se ozvu, díky ❤
@antoaneta My jsme k všem více méně věděli, ale s tím mražením jsem si prostě myslela, že budou volat, protože nikdo z nás asi neočekával, že jich budeme mít tolik.. Teď už s tím stejně nikdo nic nenadělá 😉
Jinak my chodíme do Reprofitu, mrazíme proto, že manžel má dědičné postižení a jediný způsob jak to zjistit je PGD, kdy vystereni trvá až 4 týdny, takže jiná možnost není..
No a už máme fakturu, takže částka by se už změnit neměla 🙂
@crazy_girl3 drž se. A přístup kliniky je teda otřesný. Jen ať tam manžel ozve, nic jiného si nezaslouží.
Jinak holky nás první IVF stálo 34 tisíc - prodloužená kultivace, klasická metoda, léky - dipherline, enginorm, prenyl a odhad byl 22 tisíc
Druhé IVF nás stálo 55 tisíc - ICSI a MACS, prodloužená kultivace a velký doplatek za léky - dipherline a menopur a prenyl
Poslední IVF nás stálo nějakých 40 tisíc odhad byl 42 tisíc - PICSI a ICSI a MACS a prodloužená kultivace a gonal a orvitalle
tak je pryč...
@crazy_girl3 To mě moc mrzi drž se holka❤
@hanimili díky...nedovedu dneska nic jinýho než brečet, je to neskutečný pocit...Navíc manžel se k tomu nepostavil tak, jak bych čekala...den úplně naprd no
@crazy_girl3 Ahoj, moc mě to mrzí ☹ Posílám Ti sílu, protože jinak Ti bohužel pomoct nemůžu.. Jen bych Ti chtěla poradit, co se týče manžela, nezlob se na něj, že se k tomu nepostavil tak, jak bys čekala. Chlapi se k tomu nikdy nepostaví tak, jak my čekáme, protože to prostě cítí jinak a nikdy nemůžou pochopit co všechno my prožíváme.. Mám to totiž úplně stejně, mám pocit, že můj manžel mi není dostatečnou oporou, že je pořád přehnaně pozitivní, že je mu to jedno.. Ale není, jen to vše prostě vnímá jinak, dost možná stejně intenzivně, ale prostě jinak.. Navíc to neumí dát najevo tak jako já, ale trápí ho to určitě úplně stejně.. Sám mi dokonce řekl, že ví, že mě nedokáže podpořit tak, jak bych chtěla, že ho to mrzí, ale že je to prostě tak.. Klidně mu to řekni, v klidu.. nebo se vypiš, napiš mu dopis co vše cítíš, jak to vnímáš, jak moc tě to bolí.. řekni mu, že chceš obejmout, podpořit, že chceš aby s tebou plakal.. Chlapy je často potřeba nakopnout (i když to je to, co my nechceme - říkat jim, co mají dělat..) ale takový prostě jsou.,
Věřím, že to společně zvládnete 🙂
@crazy_girl3strašně mě to mrzí, drž se kočko
@crazy_girl3 je mi to líto!! Drž se ...
@crazy_girl3 zlatíčko....plaču s tebou, opravdu, je mi to strašně líto. Posílám sílu bojovat s tím co teď cítíš a energii chtít pokračovat, .....
@pipinka
@sonisek
@antoaneta děkuju holky strašně moc za podporu! Vůbec nevíte, jak si toho vážím.Vím, že to bude dobré, ale teď si to vůbec nedovedu představit. Nemůžu zastavit pláč, hlavou se mi jen honí proč zrovna já? Co jsem udělala špatně? Mohla jsem tomu předejít? Co jsem komu udělala, že jsem takhle trestaná...Prý máme naloženo jen tolik, kolik uneseme, tak to zvládnout musím, jen prostě myšlenka, že bych měla začít fungovat normálně a dělat, že se nic nestalo (v práci, před rodinou, kamarády,..) to bude síla. Vím, že jsem fňukna, ostatní toho máte za sebou víc jak já a nikdo se nehroutí a za to vás všechny neskutečně obdivuju...jen to prostě musí ze mě ven
@crazy_girl3 jen si pobrec,to pomůže ... Já taky brečela a to jsem ani // nenašla,tak jsem na tom byla "líp",ale prostě tu ženskou to hrozně štve a přijde si jako nejhorší...já tenkrát rvala i v práci,tak jsem si připadala jako totální dement,ale tam to brali ok...
A co ten manžel?
@sonisek kdyby to aspoň nevyšlo rovnou, takhle má člověk naději, začíná se těšit a plánovat a toto :(
muž dělá, jako by se nic nestalo
@crazy_girl3 Chlapy jsou tvrdaci a nevíš co se mu honí hlavou neumějí dávat najevo smutek.Nedavej mu to za zlé věř že je stejně nestastnej a smutnej jako ty❤

@pipinka UNICA Brno