Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@danaet super ze je jich 6, snad budou i geneticky v poradku! jo no ja chci zmenit jidelnicek, uz jednou jsem takhle jela, ale sama, tedkom do toho jdem oba. verim ze to pomuze a hodi nas to do pohody ze uz nebudem mit tak velky pupky. jdem i na reiki ocistit cakry tak budem jak znovuzrozeni 🙂
@sonisek My male uz velkyho Hyundaie, ale jako druhe jsme meli starou Fabku, tak jsme chteli neco novejsiho, bezpecnejsiho. Tak vyhrala Octavka. Do prace dojizdime, tak se bez auta neobejdeme a nekdy potrebujeme dve, kdyz jedeme kazdy zvlast. Ale jsem z ni nadsena 😉
@danaet Drzim moc moc palce, co bych dala za tolik blastocyst 😊
@hribek Ten jidelnicek muze hodne pomoct. Docela dost jsem si toho nacetla. Bohuzel u mne to nebude mit asi takovy efekt, protoze se vic nez dobre stravuju dele a mam na 162 cm 57 kg. A to pry na ty polycysticke vajecniky pry trpi spis silnejsi 🤔
@veeev Děkuji, ztráty ale ještě 100% budou během genetiky. I doktor říkal, že to tak je. Ale snad aspoň 1 bude dobré. Taky mám pcos a ta nízkosacharidovka mi pomohla. Začala jsem mít pravidelnou menzes, i jsem měla pozitivní ovulační test. A doktor mi nabral krev na nový hormonální profil, a ten se po nízkosacharidovce dost zlepšil a pcos se zmírnilo. Předtím jsem měla u IVF jen 2 embryjka (ze 3 vajíček) a u dalšího IVF jen jedno embryjko (jen 1 vajíčko), které se přestalo vyvíjet. A po nízkosacharidovce bylo při stimulce 16 vajíček a nakonec z nich 6 expandovaných blastocyst, takže lepší výsledek.
@danaet já tam naposled volala v neděli a říkali mi,že už volat nemusím,že mám ve středu rovnou přijít...tak se modlím...i když si říkám,jestli tam nemám cinknout a zeptat se ;) Tak jestli se stresovat předem nebo to zítřka už taky vydržím...
Mně včera volali od zubařky,že se jim dnes uvolnilo místo,tak tam půjdu v poledne. Jsem objednaná na 5.6.,dřív volno neměli,tak jsem se dala do "pořadníku" ...
Ještě k tomu zdravému stravování nebo teda k tomu,aby člověk vypadal dobře. Třeba můj chlap je takový normální, jen stravování u něj je šílený...ráno jde do práce v 5,dá si suchý rohlík a myslí si,čím míň toho sni...pak si bere s sebou svačinu ( chleba,rohlíky s něčím...včera jsem mu udělala bagetu šunka,sýr,ledový salát a drzkoval,proč tam má to zelí)...😂😂 No a tohle si ani třeba v 11 a pak ji až doma v šest,sedm...a ji až do večera....ale prostě za těch 5 let žádná změna a on to tak prostě má a hotovo 🙂 Nemá čas jíst...ale zas dobrý,že je relativně pořád stejný...já třeba jak jsem teďka doma,tak se snažím snídat,svacit,obedvat svacit,večeřet...ne pokaždý je to úplně to pravý ořechový 😂😂 mezitím se zobne něco někde ... Nejlepší je,že každý ví jak správně jíst atd,ale ne každý má tu vůli...a včera jsem dělala směs ala špízy v troube - kuřecí,papriky,cuketa,cibule...a šťouchaný brambory...cuketu vyházel do koše 😂😂 no comment 😀 A je teda fakt,že my jsme zvyklý na takový ty klasický český jídla... Ale občas koupíme lososa, kuskus,a něco zdravějšího,ale málo no...
@sonisek to se divím. Jako embryoložka mi sice taky říkala, že nejdůležitější ukazatel je ten 3 den, jak se embrya vyvíjí. Ale vzhledem k tomu, že každý den může nastat změna, tak mne to překvapuje. Ale zase na druhou stranu, pokud by to nebylo na transfer, tak oni by ti sami jistě zavolali, ať nechodíš, že. Tak pokud by nevolali, tak bych asi taky nevolala a šla bych až na transfer :D Tvůj muž by asi umřel, kdyby musel jíst jako my :D se spoustou zeleniny. Jako ta nízkosacharidovka zní dietně, ale ona to až taková dieta není. Dnes jsem snídala tučný tvaroh s lískooříškovým máslem a troškou ovoce. Na oběd mám kuřecí maso se smetanovo sýrovo cuketovou omáčkou. Na véču jistě vajíčka se sýrem a zeleninou a možná si dám k tomu chlebík co jsem pekla (dělá se ze smetanové lučiny, vajec, psyllia, lněného semínka, mandlové mouky a do toho jsem dala dýňové semínka a mandle). Takže bych to opravdu jako slovem dieta nenazvala. Ale asi nic pro lidi, kteří mají odpor k zelenině :D Manžel s tím problém nemá, na zeleninu je zvyklý z domu, i když tam se dietně nestravoval, ale zeleninu jedl.
Tak zbylo jedno,už ho mam vevnitř....Tohle musí prostě vyjít!!
Děkuji 🙂
Jako měla jsem co dělat,to tam vstřebat,že zůstalo jen jedno z těch 6ti...ale stalo se....a na pokoji jsme byly dnes 3,dvě byly na KET a docela jsme se bavily,pobavily,a pokecaly jsme si
@hribek Ono sacharidy jsou ve všem, i v zelenině, čistých mléčných výrobcích. Nejvíc jich je teda samozřejmě v obilovinách, vločkách, ovoci, luštěninách. A sladkosti vynechávám. Ale samozřejmě se dají udělat doma i nízkosacharidové sladkosti. Stačí mrknout na web cukrfree a nebo paleosnadno. Tam je dost receptů zajímavých.
@sonisek Držím pěsti, aby se ten jeden bojovník uchytil. A jinak @sonisek @veeev Nic si z toho nedělejte. Já měla při prvním IVF 3 vajíčka, z toho byly 2 blastocysty a ani jedna se nechytla. Nebyly expandované, myslím, že byly možná i horší kvality. A druhé IVF bylo fiasko. Jedno vajíčko a embryo se přestalo někdy 3-tí nebo 4-tý den vyvíjet, tak nebyl ani ten transfer. Teď po 5-ti měsících na nízkosacharidovce bylo 16 vajíček a máme z nich 6 expandovaných blastocyst. Sice těžko říct, kolik z nich projde PGS, ale už je to trošku větší úspěch oproti těm 2 předešlým IVF. Kdo ví, jestli za to může přímo ta strava jako taková a nebo prostě fakt, že jsem zhubla. Doktor říkal, že tělesný tuk přímo ovlivňuje reakci na stimulaci. Čím víc tělesného tuku tím je horší reakce. Ale taky těžko říct, zda to tak je a nebo je to oblíbená lékařská fráze a výmluva pro to, proč to neklaplo. Jinak teda před nízkosacharidovkou jsem měla AMH 9,6 a po 5-ti měsících na nízkosacharidovce je AMH 12,7 a zlepšil se mi poměr FSH a LH, což je u pcos paráda. Zkrátil se mi i cyklus po změně stravy. Původně jsem jej měla 90-ti denní a ten poslední před IVF byl teď sice taky extrém, ale byl 21 dní.
Ahoj holky, od potratu jsem sem moc nechodila, chtěla jsem přenést myšlenka jinak a soustředit se na něco jiného, jen nemyslet na neúspěch. Rozhodli jsme se zkusit našeho jediného mrazáčka, takže dneska 1DC a 7.5. na první kontrolu....
Co se tu událo nového, jak jste kdo na tom???
@crazy_girl3 a kdy ti ho tam soupnou? ;) to je dobře,že jste k tomu dosli ;)
Já byla včera na ET... Opět zbylo jen jedno embryo,dostala jsem pětidenní. Tak budu čekat,co se u toho vyvrbi,ale věřím jen v dobré 🙂
@sonisek no nevím, to mi neřekli. předpokládám, že tak do týdne. Máme jen jednoho mrazáčka, tak snad vyjde....
Moc ti držím palce
@crazy_girl3 jee tak at to tentokrat vyjde! My jdem 22.5 na imuno k dr.Malickove a pak se uvidi, taky mame jen jednoho mrazacka tak uvidime kdy to pujde....
Tak byli sme u nutricni poradkyne, vse premerila, v nedeli nejpozdeji nam posle jidelnicek. Ja bych se mela idealne dostat na vahu 70kg to je pro me idealni vaha, takze 25kg musi dolu, davam si za cil ikdyz nevim no jak to pujde v tehotenstvi, ale minimalne si zvyknout na jidlo a drzet se toho. Za 4 tydny kontrola jak nam to jde....
@hribek já jsem po tom potratu stresem a nemocí, nervama v práci atd shodila 10kg, tak si říkám, že to taky není na škodu
@crazy_girl3 ☹ to me mrzi ☹ a uz si ok?
@hribek relativně...logicky jsem od začátku věděla, že je to "dobře", že se to stalo hned a ne později, nicméně ty emoce, pocit nespravedlnosti atd. tam byly a doteď mi to je samozřejmě líto a mrzí mě to, ale zaměstnala jsem hlavu a je mi dobře 🙂
@crazy_girl3 tak teď už to vyjde! Držím moc palce.
Já když jsem ve stresu,tak akorát víc jim a nezhubnu...ale už jsem si říkala,že jestli tohle nevyjde,tak budu něco dělat víc...kolo,brusle ...běhání teda není nic pro mě...třeba kdybych zhubla,tak tělo embryjko taky lépe přijme. Ale ono se fakt nikdy neví...
Zas na druhou stranu věřím,že embryjko se vyvíjí a budeme mít dalšího ledňáčka. Bylo by to znamení otěhotnět přesně po deseti letech a porod opět v lednu,i když na začátku. Tomik je až 23.
Jsem doma,odpočívám,občas zaháním myslenky,protože mám pocit,že na nic jiného nemyslím...
@sonisek dekuju drzim palce at tady za 14 dni vidim dalnice 🙂
@crazy_girl3 jo no chapu, je potreba zamestnat hlavu ale kazdymu to trva jinaci dobu....
@rosalline jo no co mi zbyva. cekam na imuno a pak se uvidi, posledni moznost je prave to imuno a nasazeni pripadne neco na redeni krve, jinak uz si dr nevi rady... tak to bude bud a nebo. co ty?

@veeev ty brdo,to je super,auto 🙂 A měla jsi predtim? Tak budeš jezdit do práce autem?