icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

hribek
14. říj 2017

@sonisek venku bylo nadherne, mala je u nasich na vikend tak jsme byli na chvilku na prochazce. od vcera mi neni dobre jak kdyby na me sla chripka, dopoledne mi bylo fajn a ted zas hur ale to uz nejak preziju🙂

sonisek
autor
14. říj 2017

@hribek no ja doufam, ze od malyho taky nic nechytnu. I kdyz kamaradka, co byla na IVF, tak rikala, ze odber vajicek ji delali, i kdyz mela trochu rymu, ze jo tak kratka narkoza, ze to nevadilo...tak nevim...
Manzel dnes se chtel koukat, jak si picham a v momente, kdyz jsem jehlu zabodla, tak zdrhnul :D

hribek
14. říj 2017

@sonisek a snasis to dobre? nebo je ti pak blbe? me po prednisonu je zhruba pul hodky blbe pak uz sem ok.

cambra
14. říj 2017

@petruska23 ahojky....tak z 8 folikulu 7 vajíček a z toho 5 stálých...a teď jen čekat, kolik jich to vydrží 5 dní...a oplodni se..Mám si volat v pondělí...
Jen mě hodně bolí břicho.. snad to brzy prejde..😊

cambra
14. říj 2017

@petruska23 a co u Tebe?🙂

sonisek
autor
14. říj 2017

@cambra tak ať jich vydrží co nejvíce 🙂
@hribek zatím se cítím ok,jen občas poboliva podbrisek

petruska23
14. říj 2017

@cambra no tak to je príma,budu moc držet palečky, aby jich vydrželo co nejvíce.🙏❤
U mě odebráno 25 folikulu, z toho bohužel jen 9 zralých a 5 ještě takových polo. Dneska mi volali, že 3 z těch pěti ještě dozrály v mističce, takže jich bylo nakonec zralych 12 a z toho se 9 podařilo oplodnit...tak se modlim na další informace v pondělí...kdy se dozvíme, jak se jim daří❤🙏

hribek
15. říj 2017

@petruska23 drzim pesti to je paradni cislo.
@cambra hodne stesti 🙂

sonisek
autor
15. říj 2017

@petruska23 supr ;) Ať se krásně vyvíjí

Kolikátý den se cca odebírají vajíčka? Ten desátý? Nebo se píchá 10x a až pak?

sonisek
autor
15. říj 2017

Holky,tak mám celkem asi 4 velký folikuly a asi 3-4 mensi...pořád píchat Gonal 200 jednotek a pondělí + úterý Cetrotide,ve středu kontrola a v sobotu asi by byl odběr.

danaet
15. říj 2017

@sonisek Tak s tím počtem folikulů to máme úplně stejné. A taky už mám dávky sice puregonu ale též 200. Odběr budu mít buď středa nebo čtvrtek. Odběry se dělají podle velikosti folikulů není to dané na 10 den. Já minule měla v neděli 11 dc poslední puregon s orgalutranem. V pondělí 12 dc už jen večer dávku pregnylu a ve středu 14 dc ráno odběr vajíček. Teď to bude vycházet asi stejně.

danaet
15. říj 2017

@petruska a @cambra Holky supr, ať máte co nejlepší embrya i co do počtu. Držím pěsti 🙂

danaet
16. říj 2017

Holky, já se z toho asi picnu. Tak po kontrole, folikuly jsou, ale skoro neporostly ani přes zvýšené dávky puregonu a hladina hormonů místo aby stoupala, tak razantně klesá. Takže odpoledne mám volat, co se bude dít dál, jestli se vůbec bude pokračovat nebo ne. Pokud se pokračovat bude, tak už si vše hradím sama, protože jednotky puregonu i cetrotide už mám na pojišťovnu vyčerpané. Tak to jsem teda nečekala, že se něco takového může vůbec stát.

sonisek
autor
16. říj 2017

@danaet no prosím tě :( a kolik jsi měla mm ty folikuly? Tak to jsem zvědavá,co to řeknou...

Máš cetrotide,jo..jaký to je,je to stejný píchání? Nebo je tam horší jehla?

danaet
16. říj 2017

@sonisek Cetrotide je v poho. Sice si to musíš prvně namíchat, ale jehla je celkem dobrá a není problem si to píchnout. U orgalutranu je jehla tupá a byl to boj při minulém IVF. Jako největší folikul je teď 15 mm. Ale hormon který měl mít minule hladinu cca 300 tak měl jen 65. Uvidí se co dnešní krev, ale vypadá to bledě.

danaet
16. říj 2017

To spíš vypadá jakoby to sice velikostně trochu rostlo ty folikuly, ale jakoby tam nebyly žádné vajíčka.

sonisek
autor
16. říj 2017

@danaet tak dej každopádně vědět. Mně mají brát ve středu taky krev,ale nevím na co? Sleduji HCG teda? Snad to bude v cajku...

danaet
16. říj 2017

@sonisek sleduje se LH a FSH

pokaja
16. říj 2017

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V pátek začínám stimulovat na 2.IVF. Tentokrát dlouhý protokol, před necelými třemi týdny jsem dostala utlumovací injekci. U nás je problém u manžela, hodně špatný spermiogram. U 1.IVF jsem se ani nedostastala ke KET, ET nebyl plánován kvůli PGS. Měla jsem 15 vajíček, oplodněno 8 a PK vydrželo jen 1 a to bylo dle PGS špatný. Jen si teď říkám, že jsme měli začít později, najednou se necítím připravená na další takovýto kolotoč, ale už nejde couvnout, bojím se dalšího zklamání 😢. Všem přeji hodně štěstí a vytoužená miminka 🍀

danaet
16. říj 2017

@pokaja Ahoj. Neboj. To jsou asi jen nervy na pochodu. Já sice u 1 IVF Et i KET měla, ale teď u 2 IVF to vypadá, že se bude muset ukončit stimulka. Pomalý růst folikulů a špatná hormonální hladina.

sonisek
autor
16. říj 2017

@pokaja ahojky,neboj určitě to teď vyjde ,musíme doufat ;)

Já jsem manželovi rekla,že pokud by to teď nevyšlo,tak do dalšího bych šla na jaře...uvidíme co se nám zamrazi

hribek
16. říj 2017

@danaet to me mrzi. snad jeste doktori neco vymysli....drzim pesti!
@pokaja presne toho se bojim, ze se nenajde vhodne embryo na vlozeni🙂 sice jdu poprve na ivf ale za sebou uz 5ZT, tak obavy jsou a budou☹

pipinka
16. říj 2017

ahojky, dovolím se přidat k vám. zanedlouho podstoupíme druhé IVF-dlouhý protokol. píchám si injekce, dostala jsem MS a zítra jdu na krev. první IVF nevyšlo tak věříme že ted už to konečně vyjde 🙂

sonisek
autor
16. říj 2017

@pipinka ahojky 🙂 a co si pichas? Tak tfuj tfuj 🙂

petruska23
16. říj 2017

@danaet tak to je tedy zvláštní...držím palečky, určitě něco vymyslí❤

@pokaja ahojky, já mám taky 2.IVF a tentokrát dlouhý protokol. Už mám po opu a čekám na středu na pk a potom na výsledky pgd. Co máš za injekce? Budu moc držet palečky, aby to tentokrát vyšlo❤

@pipinka ahojky, držím palce, teď mám akorát dlouhý protokol za sebou..jaké léky máš?❤

pokaja
16. říj 2017

@danaet to je hrozný, pořád nějaký problémy že? Tak snad se folíci ještě umoudří 😉

pokaja
16. říj 2017

@sonisek děkuju, taky jsem si měla dát větší pauzu, naposledy jsem stimulovala v srpnu, takže 2 měsíce zpět, takže to je relativně chvilka, ale před měsícem jsem to viděla jinak než teď 😖

danaet
16. říj 2017

Holky jak uz jsem uplne na mrtvici z toho. Takze mam pokracovat odpoledni injekci cetrotide a rano zase kontrola u doktora. Hladina hormonu stoupla ale nevim o kolik. Takze zatim pokracuju ale co bude dal to nevim. Kazdopadne od zitra uz cetrotide za plnou cenu a pokud se bude jeste dokupovat tak od stredy k tomu i puregon za plnou cenu.

pipinka
16. říj 2017

@petruska23 ahoj dobrala jsem proveru, zítra jdu na krev, píchám si dipherelin a po výsledcích krve mi řeknou kdy mám začít píchat menopur. nevíš shruba po jaké době se jde na odsátí vajíček?

pipinka
16. říj 2017

@sonisek ahoj psala jsem o příspěvěk výše 🙂

Strana