icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

veeev
24. kvě 2018

@crazy_girl3 Moc moc gratuluju a drzim vsechny pesti, at za 9 mesicu posles fotecku z porodnice 😊

veeev
24. kvě 2018

Jinak ja byla dnes na kontrole v Podoli. Hormonalni profil ok, az na to,ze mam malo testosteronu. Coz na vliv na estrogen a pak na uhnizdovani vajicka. Takze mi predepsala nejakou masticku....Testim se to myslim jmenuje. Tak v cervenci zacnu mazat a v srpnu dalsi pokus. Akorat jsme meli jet na dovolenou v srpnu, tak asi pojedeme o neco driv. Ted jsem se dost vrhla na sport...kolo a beh. Docela pekne se stravujeme,nejake vitaminy bereme...to musi vyjit 😁 Navic moji mamine nekde vyslo (v nejakem trapnem testu, ale pekne se tomu veri), ze v rodine bude mit dvojcata. Navic jsem na zahrade hledala ctyrlistek pro stesti a nasla petilistek....to je vsechno znameni 😂

crazy_girl3
24. kvě 2018

@veeev děkuju ti. Snad jo, už zase závistivě koukám po pupíkách a říkám si, že za chvilku ybch ho mohla mít i já....to jsou teda znamení! Mamce kartářky nezávisle na sobě řekli, že budu mít tři děti, tak jsem zvědavá, kde jsou :D :D

veeev
24. kvě 2018

@crazy_girl3 Hele, me to vzdycky ubiji odchazet z toho Podoli, protoze odchazim zrovna, kdy asi vsechny tehotne jdou na kontrolu. A cestou na autobus potkam treba 30 pupku. Obcas se to vazne na palici. Ale my se taky dockame 😊

veeev
24. kvě 2018

@sonisek A kde děláš...v Olympii? To se někdy za tebou přijdu podívat, jestli tam 🙂 Občas tam jezdíme 🙂

sonisek
autor
24. kvě 2018

no ja mam pocit, ze ted je snad kazda zenska tehotna, protoze tech tehotnych, co vidim se courat po nakupaku, to je neskutecne :(... ale uz to prehlizim :D

@veeev v Olympii nee, delam v OC Plzen, kdyz se prijede do Plzne od Rokycan. Naproti hrbitovu :D

luccak
24. kvě 2018

@crazy_girl3 krásná zpráva a gratuluji, a držím pěsti ať se malé vyvíjí jak má!!! a teď nevím a nechce se mi moc hledat - mělas další pokus nebo KET?? zbylo vám z prvního pokusu??

crazy_girl3
24. kvě 2018

@luccak měli jsme KET. Mrazili jsme jediné embryo, ET sice vyšlo, ale v 8tt jsem potratila. Tohle je teda náš poslední pokus, tak uvidíme. Snad se prďolka bude držet a bojovat

hribek
24. kvě 2018

@crazy_girl3 no to jsou skvely zpravy konecne😀 moc gratuluju a moc drzim palecky!!!! no prave mi dr rekla ze ten prednison je vicemene placebo, k nicemu neni, ale tak znas to co doktor to nazor....

luciebx
25. kvě 2018

@crazy_girl3 super zprava. Gratulace. Já ze svého ivf taky měla jen jednoho mrazacka. Et nevyšel ale ket ano a teď tu mám 5 měsíční berusku.

danaet
26. kvě 2018

@crazy_girl3 Gratuluji a držím pěsti, aby to vše úspěšně pokračovalo dál.

My nakonec po PGS máme 1 zdravé embryjko, chlapečka, tak čekám na menzes a pak začínám stimulovat na KET. V pondělí jsem dostala vyvolávačku agolutin, ale zatím nic. Budu mít náplasti climara + estrofem + medrol na imunitu, před KET samořejmě ještě utrogestan. Přidám pití červeného vínka, cvičím 5 tibeťanů a necháme dát i embryoglue. Tak snad se už konečně zadaří.

crazy_girl3
28. kvě 2018

@danaet moc děkuju. A tobě moc držím pěsti!!!

Já dneska měla oficiální testovací den, takže jsem poslušně testovala, tam dálnice, jak do Brna. na 11.6.2018 jsem objednaná na uz, tak snad tam dojdeme. Minule jsem v den uz jela na sál skrz revizi....

rosalline
28. kvě 2018

@danaet oni ti řekli po pgs i pohlaví? Mně tenkrát řekli, že už to nesdělují :o))

danaet
28. kvě 2018

@crazy_girl3 Já mám 6.6. utz, jak vypadá sliznice. Ale s tou jsem nikdy problém neměla, tak snad to tak i zůstane 🙂. Držím moc pěsti, aby Ti to dopadlo dobře. Bereš něco na imunitu nebo jsi měla genetický test embryjka?

danaet
28. kvě 2018

@rosalline Jo řekli 🙂 teda respektive se mne doktor ani neptal, zda to chci vědět a rovnou řekl, že tam je jeden syneček. A pak mi to dal vytištěné i ve zprávě, kde mi psal medikaci, jak ji mám brát.

crazy_girl3
28. kvě 2018

@danaet děkuju. já měla sliznici právě vždycky taky krásnou. genetiku jsme neměli a beru jen agolutin, estrofem, prednison a listovku

danaet
28. kvě 2018

@crazy_girl3 Já mám teď medrol (téměř totéž, co prednison), od zítřka náplasti climara + estrofem a vitamíny (gs mimistar forte - potřebuju kvůli štítce i něco s jódem a kvůli pcos něco s inositolem, tak jsem si vybrala toto; a od jamieson vápník, hořčík a D3 - D3 je všeobecně dobré a vápník s hořčíkem jsou dobré kvůli prednisonu / medrolu). Jinak imunologické i genetické párové vyšetření máme, PCT test, hysteroskopii, AMH, horm.profil a teď i geneticky vyšetřené embryjko. Pokud se nechytne prcek ani teď, tak už nevím, čím to může být. To už asi opravdu jen v hlavě, i když tuto větu z upřímnosti celého srdce nesnáším :D

crazy_girl3
28. kvě 2018

@danaet tahle věta mě absolutně drásá, to tě chápu, i když drobet pravdy na tom bude...my už máme jedno dítě, přirozeně, tak možná to u nás až tak nehrotí, že ví, "že to jde"

danaet
28. kvě 2018

@crazy_girl3 Jo to asi bude. Není dobré jít na transfer s tím, že tušíš, že se nepovede. Já se to snažím odbourat, ale je to těžké. Dítě zatím nemáme a snažíme se 8 let. Tak to už jsem víc skeptická. Ale snažím se teď myslet víc pozitivně. Dodává mi i to, že vím, že je tam zdravý chlapeček, tak už je to polovina úspěchu. Za těch 8 let už jsem právě tu větu slyšela nesčetněkrát a nesnáším ji. Kdybych jinak byla zdravá a na nic by se nepřišlo, proč to nejde, tak budiž. Ale když vím přesně proč to nejde, tak mi ta věta přijde nesmyslná. I když vím, že je lepší jít na transfer s tím vědomím, že to vyjde, než na transfer jít s tím, že si budu myslet, že to zas nevyjde.

rosalline
28. kvě 2018

@danaet mně tenkrát řekla doktorka, že úspěšnost s vyšetřenými embryi je přes 80%. V Heliosu jsem četla , že mají 75% úspěšnost. Takže tfuj tfuj, ať se klučík udrží 🍀 jinak, že ti řekli pohlaví, to je fakt něco. Vem si, že bys jich měla víc a řekli ti, co si vyberete, chcete chlapečka nebo holčičku....? Tuhle jsem četla na to ostrou kritiku v souvislosti s nějakou celebritou

danaet
28. kvě 2018

@rosalline no doktor říkal, že pohlaví není určující, že se vkládá podle kvality embrya. Takže ti sice můžou říct pohlaví, ale vybírat si nemůžeš 🙂. Já si právě blbka načetla diskuze, kde se nechytají ani vyšetřená embryjka, pak jsem si zase četla, jak je úspěšnější vklad v přirozeném cyklu a jak ty stimulované jsou horší, jenže já neovuluji, tak stimulovat musím. A hned jsem si takové čtení zakázala :D a právě se konejším taky tím procentem úspěšnosti. A děkuji, snad už to teď klapne.

rosalline
28. kvě 2018

@danaet jestli tě to utěší, tak já měla taky řízený cyklus. Ovulaci vypnutou a povedl se první pokus, jsem 23tt a zatím držíme.

crazy_girl3
29. kvě 2018

Včera oficiálně testovací den a o pozitivitě není pochyb. Proti té neviditelné čárce před týdnem je to rozdíl. 11.6. jdu na uz, mám brát anopyrin kvůli předchozí preeklampsii...tentokrát snad až do konce....

holky jak se máte vy? Já jsem včera sekla s prací a válela se u bazénu, dneska to mám v plánu zase, u nás jsou fakt tropy. Ani v noci se nějak extra neochladilo

danaet
30. kvě 2018

@rosalline Jo, tak to mne utěší, to máš pravdu 🙂 Jsem ráda, že ti to tak hezky vyšlo a v řízeném cyklu, je fajn to číst, že tak to jde. Tak ať to hezky pokračuje bezproblémově až do porodu 🙂

danaet
30. kvě 2018

@crazy_girl3 To je super, nádhera. Snad se taky dočkám tak krásných // U nás peklo včera. Jsem měla kontrolu na endokrinologii a šla jsem v tom největším hnusu ven. Slejvák s kroupama. Chytlo mne to až po cestě, sice deštník jsem měla, ale k tomu hezky šatičky a sandálky, že. Jsem došla okoupaná k doktorce. Někde ještě obří kaluže, co nešly obejít, tak jsem se brodila. A jak jsem měla krásně nakrémované nohy, tak jsem je měla plné štěrku, co se mi na nohy nalepil. Po cestě zpět totéž v bleděmodrém. Ale tak co už :D

avalon07
31. kvě 2018

@crazy_girl3 Moc a moc gratuluji. Urcite to vyjde. My meli z 1 odberu 5 vajicek. Jedno hned transfer a nic a z KETu jedine a vyslo to. Zitra zacinam 31. tyden. Tak jsem rada, ze se ti to podarilo a dalsi budete jen pribyvat. Drzim vsem pesti!!!!

crazy_girl3
31. kvě 2018

@avalon07 Já měla skoro 20 folikulů, odebráno 12, ale oplodněny jen 4 a zůstaly 2 embrya. Jedno to vzdalo v 8tt a jedno teď bojuje

@danaet to je to tak někdy zadaří co? :D :D

avalon07
31. kvě 2018

Ja mela jen 5 tak jsem v to vubec nedoufala a vidis, ze staci jen to jedine. Moc drzim palce, aby tehotenstvi probihalo v poradku a dockali jste se miminka.

crazy_girl3
31. kvě 2018

@avalon07 děkuju ti 🙂

hribek
31. kvě 2018

Ahoj holky tak ja uz mam info z imuna. Mam mbl deficit. Pry to ma 3% bilejch evropanu. To mohlo zpusobovat potraty. Musim si to nacist a mela bych dostavat fraxiparin do 35tt a lidskej protein ci co po cely tehotenstvi. Tak snad to pujde

Strana