Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?
Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?
@hribek Tak to jste meli paradni vylet. Rakousko a Svycarsko je moje srdcovka. Jsou to paradni zeme. A ty capy jsi asi vychytala nam vsem 😁 Ja bych radsi vranu, ale spokojim se velmi rada i s capem 😂
Tak snad mame tech 15 tis za pgd taky za vice embryi. Nejak tomu verim, ze tam nejake pujdou. Proste ten rok 2018 je zlomovy,to je jasny 😊
@veeev ta PICSI je dobrá metoda, pokud máte nedostatek spermií, či špatnou kvalitu. Holky, já obdivuju, kde berete peníze. My jsme se už z toho jednoho pokusu a dalšího transferu poměrně vyžvejkli a na další IVF bychom teda asi neměli...je to strašná "zlodějina". Pojišťovna by na to měla přispívat víc. Alkáčům a fetkám zaplatí všechno my abychom si brali hypotéky
@veeev urcite to vyjde neboj! capy sem vzala pro vas vsechny. embryoglue mi dr rekl ze je zbytecny. ze to procento je opravdu maly... takze sme ho nedavali. picsi sme meli.
@crazy_girl3 neboj vse bude v poradku! v takovym vedru komu by se chtelo hybat, i mrnata v brise sou unaveny
Holky,tak v CARu dobrý a 3.9. jdu na utz a vyzvednout léky a začneme pichat,zase dlouhý protokol,takže odběr přelom zari-rijen. Začněme zase Decapeptylem,pak Gonal,Luveris a šetřit mě prý nebudou 😂 tak už vidím,jak budem ještě připlácet.
@crazy_girl3 třeba ten můj je skudlil,takže má našetřenk ještě jsme spolu nebyli a prostě nekupuje kraviny jako já,že jo 🙂 Takže tak. Já z výplaty neušetřim nic :(
@veeev my chodili do Natalartu v Plzni Černicích,je to vlastně u D5 ;) a vín,že z Prahy tam jezdili... A teď chodíme do IVF Zentren,má to Nemcour...a je to i jako pod Fakultní nemocnici Plzeň.
@crazy_girl3 Je to silenych penez. Neco davame z vyplaty,neco mame nasetreno. Ale prevaznou cast z vyplaty, zaplat panbuh, ze oba mame docela dobry platy. Horsi to bude,pokud nevyjde pak ani ctvrty pokus. Tak pokazde bude navic 26.000 Kc, ktere proplaci pojistovna. Tak 2x do roky bychom to zvladli. Clovek nechce do toho dat vsechny uspory, ale ta touha po diteti je silena, ze by se snad clovek i zadluzil. Ale nastesti to snad nebude potreba 😁
@sonisek To vubec neznam ty kliniky. Se na to budu muset podivat 😁 Me se zamlouvalo v Brne Sanatorium Helios a jedna v Olomouci. To je trochu z ruky. A v Praze jsem kdyztak koukala na IVF Cube, Iscare nebo Gennet. Myslim ale,ze kazda ma neco. Ale posledni dobou, co doktorka v Podoli predvadi, je desne. Mam pocit,ze ji obtezujeme jenom svou pritomnosti. Ale treba to nebude potreba 😉
@veeev tak třeba už to nebude potřeba a teď to vyjde hnedka 🙂
V Praze nevím kam bych šla. Znám vlastně jen Gennet a Iscare z vyprávění a obě asi dobře kliniky. Ale tak v každé bude něco jiného. Jako tady. Je fakt,že jsem poslední dobou na Natalart neslyšela nic extra dobrého a na Zentren jo. Zas vím,že komu to nevyšlo v Natu,tady jo...byli jsme tam na 2 pokusy,tak byl čas na změnu.
Já se akorát ptala na to PGD nebo který to je. Tak se uvidí dle toho,kolik embryí bude a zbyde.
Rovnou jsem se stavila za tchýni,když je v té samé budově,tam jsem zkejsla půl hodiny. Pak vyzvednout malýmu litacku po Plzni a přijela jsem teď dom. Dodělám si oběd a na půl 3 na odpoledni,ufuf. To ještě zkoukni Horákovi ,supr seriál 🙂
@sonisek já byla teď dva dny doma, tak jsem koukala na Horákovi a Arabelu :D :D
@crazy_girl3 jo klasika seriály 🙂 My ještě jedem ve Vyprávěj,i když už jsem to dokoukala na netu,ač v telce ještě pár dílů půjde. Ale až teď jsem konečně viděla snad všechny díly. Tak si říkám,na co budeme koukat dál. Ale třeba První republiku neznam,tak možná to. Znate to,holky?
Holky, tak jsem byla na kontrole. Vcera dle doktorky bude dost vajicek a dneska mi rekla,ze tam jsou jenom 4 😢 Takze jsem z toho pekne rozlozena. Trochu jsem si pobulela na verejnosti, ale to nejhorsi uz preslo. Treba je mezi tema 4 nejaky favorit, tak se musim na nej soustredit. Ale bricho mam jako balon, bolesti jaky jsem jeste nemela,vsechno jsem tomu podridila (stravu, bylinky,pohyb).....a vysledek tohle 😔
@crazy_girl3 jo je fakt,že vyprávění z 70.,80. let bylo asi lepší 😀 Taková jiná doba pro nás 😀
@crazy_girl3 Jojo,v patek. Dekuju moc 😚 Kdyz ja se bojim prave toho, ze nam vzdycky zbylo jen jedno treba z 10 a nic z toho uz dvakrat nebylo. Tak mam strach, aby z tech 4 vubec neco bylo a vydrzelo. Nezmuzu bohuzel nic, jen cekat a doufat.
@veeev budete mít lepší výběr spermií. bude to ok!!! fakt tomu moc věřím!
@crazy_girl3 Snad 🤞
Ja pockam, jak dopadneme a kdyztak se hlasim taky 😁
@sonisek Klidne bych sla. Ja uz mela byt v jedne v Podoli, ale doktorka mi odkladala podpis souhlasu, az tu studii uz uzavreli kvuli naplnenemu poctu. Docela me to nastvalo. A pri tech studiich si myslim, ze musi tu zenskou mit vic pod dohledem, oni chteji, aby vysledky byly fajn 😁
taky bych do toho asi šla. Jak píšeš, aby klinická studie vyšla dobře, tak se budou abnormálně snažit
@crazy_girl3 Ja si taky myslim. Navic se zkousi nejaky lek, ktery ma mit vliv na kvalitu vajicek (ma je zlepsit).....tak treba? Je otazka,jestli by me event. vzali po 3. IVF.
@veeev za zkoušku nic nedáš...maximálně tě odmítnou, nic horšího se stát nemůže....ale věřím, že to nebude potřeba 🙂
Holky já sem byla ve studii tu v UK. Od clearblue. Posílala sem vzorky moci a testovali jejich ovu testy. Díky tomu sem měla kupu digi ovu testu 🤩😂

@sonisek Zase Ovaleap, akorat mi navysila pocet jednotek, zacinala jsem s 1. IVF na 150 jednotkach,druhe bylo na 175 a ted mam 200. Jsem zvedava, co to udela. Ale takhle me bricho jeste nebolelo. Vcera uz jsem zacala pichat i Cetrotide a dneska kontrola a domluva, kdy bude odber.
Jo, a domluvili jsme se s doktorkou, ze udelame pred ICSI i PICSI....to navazou spermie na nejaky hyaluronan, ale na ten se navazou jen dobre spermie, takze odpadne "rucni" vyhledani te nejlepsi spermie. Z tech vyselektovanych uz pak jen embryolog najde tu nejlepsi. Ze by to mel byt o neco lepsi vyber, nez jen tim embryologem. Zkusime....uz tak jako koukame, co by se dalo jeste zkusit. Premyslela jsem jeste o embryoglue, ale zase jsem nasla, ze studii,podle ktere by se mela navysit sance otehotneni o 4%, financovala firma, ktera vyrabi embryoglue. Tak nevim, jestli to neni jen placebo efekt. Ale treba jine CARy pry davaji embryoglue pokazde a maji docela vysoke % vsech otehotneni. No boj to rozhodnout. Uz takhle v tom zase pekne litame....7.000 Kc ICSI, 5.000 Kc PICSI, 3.000 Kc prodlouzena kultivace, 15.000 Kc pokud se bude delat genetika embryi, 4.000 Kc pokud se bude mrazit....je to silene 🤔
Ty jdes taky dneska do CARu,vid? Tak dej pak vedet, jak jste se domluvili. A kam vlastne ted chodis (a kam jsi chodila predtim)? Pomalu zjistuju, kdyby to nevyslo....chceme jit kdyztak pak jinam.