icon

Kdo se chystá na IVF v říjnu-listopadu 2017?

sonisek
20. zář 2017

Najde se tu některá z vás,která se chystá na své první IVF?

veeev
11. zář 2018

@hribek To je pravda. Nastesti ted me to nejak nestresuje. Je mi nejak ted pekne 😁

sonisek
autor
11. zář 2018

@veeev co vůbec přesně ten nativ je? Nějak nemám páru a nezkoumala jsem to ...ale třeba zrovna to se povede a lázně nebudou potřeba.

sonisek
autor
11. zář 2018

@hribek
@crazy_girl3
Tak vy bydlíte někde kousek od sebe? Tak Brno a Kuřim není daleko ;)

sonisek
autor
11. zář 2018

Já jedu dom z práce a bolí mi hlava...

veeev
11. zář 2018

@sonisek Nechaji prirozene bez hormonu dozrat vajicko, ktere pak odeberou bez narkozy. A pak klasicky oplodni, u nas tou metodou ICSI. Takze se to nepocita jako pokus na pojistovnu, stoji to 15.000 Kc, kdyz dojde k transferu. Kdyz by nedoslo, tak nejak za mensi cenu. Muze se stat, ze treba bude folikul prazdny apod. Tak to by bylo snad jen za 1000 Kc za jehlu. A hlavne dostava to telo mensi zahul,picha se jen jednou Ovitrelle a jinak nic. Tak uvidime. Je to dobra varianta pro nekoho, kdo nechce podstupovat tolik hormonu. A je to levnejsi, nez kdyby to bylo mimo pojistovnu.

sonisek
autor
11. zář 2018

@veeev a to jako neboli,ten odběr ? 😲

veeev
11. zář 2018

@sonisek No asi trochu jo. Ale je to jen jedno pichnuti. Kdyz te stimuluji, tak by to bylo treba 10x. Prezila to spousta zenskych, to uz taky dam 😁 Ale neprijemne to asi bude. Doktorka rikala,ze nez pichne,tak na to upozorni, abych se na to pripravila.

sonisek
autor
11. zář 2018

@veeev a to budeš mít kdy cca? Normálně v době ovu a pichnes si Ovitrelle a pak na to jdeš? A to ti odeberou vajíčko,možná,a klasický oplodní ICSI? To je zajímavý,že to jde i tak,co,tak držím palce!

sonisek
autor
11. zář 2018

@veeev takže tedko někdy? Nebo na kdy ti vychází ovu?

sonisek
autor
11. zář 2018

Holky,já se asi těším na zimu a na sníh 🙂 Teď je to takový,že ráno v 6 bych pomalu mrzla,odpolko je vedro 😂

A zítra v Malých láskách bude holka,co s námi bydlela na intru,na střední. Ona chodila o rok níž,ale znám ji,koza jedna 😀

veeev
11. zář 2018

@sonisek Jojo,normalne v dobe ovu. Postup skoro stejny jako u klasickeho IVF akorat bez hormonu a narkozy s tim, ze tam bude jedno, max dve vajicka. Mozna nic nebo prazdny folikul. Ted jsem 9. den. Dneska mam folikul cca 14 mm velky. Takze zitra mam prijit na kontrolu zda ok a kdyztak v Pa odber a kdyz pujde vse dobre, tak nejspis by byl v Po transfer. Ale to je jeste hodne veci pred nami. Uvidime,zda to klapne 😉

veeev
11. zář 2018

@sonisek Taky se tesim na zimu. Akorat nesmi byt ta hnusna brecka, ale idealne krasne bilo nasnezeno 😁

U nas jsou ze stredni taky snad uz vsichni maminy. Obcas si pripadam, ze jenom ja jsem divna 😂

sonisek
autor
12. zář 2018

@veeev já mám pocit,že od nás asi dvě nejsou ještě maminy,tu jednu vím sto pro a to s tím klukem byla od 15ti let a po střední se hned vzali a děti nemají,ale proč to nevím. Stejně u nás jsou takový story. Jedna už maturovala těhotná a nikdo jsme to nevěděli 😂 Jedna má vlastně teď v 35ti první dítě a byla docela velká kamarádka,pak se odcizila a pak se přišlo na to,že má dítě s 21letym klukem a jsou jako spolu,to jo,ale proč to tak děsně tajila nevim 😂 Jedná zas má tři děti každý s jiným,ale v dnešní době je to celkem běžná věc co tak vidim.

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev to je super zpráva. Však to zkuste!!!

crazy_girl3
12. zář 2018

@sonisek tak mě teď bylo 30 a málokdo v našem okolí dítko má nebo je po svatbě. Já jsem se vdala ve 24 (přesně na narozeniny), každej kroutil hlavou, proč tak brzy, za rok dítě, zase prý proč tak brzy, teď ve 30ti bude druhé...a kamarádky teprve začínají přemýšlet, s kým by tam vůbec a že za pár let by mohlo být dítě. Co mám kamarádky s dětma, tak je to všechno těch 35+ (na malinko vyjimek samozrejmě). Já teda upřímně ničeho nelituju a řeči, že jsme si nic neužili? Já si teda užívám spíš teď s tím dítětem. Nutí tě to jezdit na výlet, vymýšlet program a zábavu...pokud mám partnera a aspon trochu nejake zazemi, tak bych do ditete sla hned..ale to muj asi staromodni nazor...neco jineho samozrejme je, kdyz ho chces a nejde to no :( :(

veeev
12. zář 2018

Tak me je 32 a o dite se snazime uz 3 roky. A klidne bych ho mela i driv. Ale staveli jsme domek a rikali jsme si,ze nejdriv starosti a pak budou ty radosti. Kdybychom vedeli, ze to bude takovyhle problem, tak zacneme o dost driv. Ale to nikdo nemuze tusit. Jinak od nas ze stredni mahi skoro vsichni dite. Ale par vyjimek tam je, tak buhvi, co u nich je. Jestli nechteji, nemuzou.....tezko posoudit. U jedne vim, ze jim to taky nejak nejde. Ale jsou tam lidi, kteri maji i 5 lete dite. A treba muj bracha mel dite v 18 letech a jeho partnerce bylo 17 let. A moje mamca byla taky strelec, ta nas mela ve 27 vsechny 4. A to kdyz ji bylo 27, tak nam bylo 9, 8, 4 roky a ja mimino 😂

sonisek
autor
12. zář 2018

Tak já měla malýho v 26, vdávala jsem se prvně v 25...nedopadlo to,ale to je jiná....moji Segre je 47 a měla první tak později,druhé v 37 letech a vlastně její spolužačky jsou už i babičky,co vím,takže ty začaly tak brzo.

hribek
12. zář 2018

@sonisek
@veeev
@crazy_girl3 holky tak ja sem snad z vas nejstarsi😂😂 me za mesic bude 36😋 malou jsme meli kdyz mi bylo 29 a pak chvili prace tak sem to odlozila a pak to dopadalo jak to dopadalo....

veeev
12. zář 2018

Kdyby clovek vedel, co je dobre a co je spatne. Ale se soucasnyma zkusenostma asi neni duvod dite odkladat a pokud mas nejakeho staleho partnera a jste spolu aspon nejaky ten patek, tak proc ne. My se s pritelem rozhodli,ze zkusime dite po 5 letech vztahu (ale nejak jsme to ze zacatku nehrotili). A kdyby se stalo dite napoprve, kdyz jsme si to rekli, tak by proste bylo. Nejak by se to zvladlo treba i po 2 letech vztahu. Ale roky nam bezi, jsme spolu 8 let a buhvi, kdy prijde. Asi je fakt lepsi to zkusit driv a nevycitat si, ze to clovek odkladal. Ale to asi vidim ted,pri soucasne situaci. Tezko posoudit.....

veeev
12. zář 2018

Ale vidite vlastne vsechny tri,ze jste prvni dite meli ve drivejsich letech......ze to tak proste ma byt. Rikaji, ze nejlepsi je mit prvni dite snad do 25 let. Ze to telo je na to nejlepe pripravene. Asi na tom neco bude 🤔

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev to jsou ale ty zkušenosti no...však ono miminko přijde. Z té návštěvy a nativu jsem cítila úplně nadšení a novou energii. To by bylo, aby to nevyšlo!!

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev já dělala diplomku v Reprofitu v Brně a tam jsme se bavili s vedoucím embryologem, že fyziologicky bys dítě mal mít tak do 20ti, což dneska samozřejmě většina holek nemá a je to pochopitelné, ale že on doporučuje všechny děti odrodit do 30ti. Že pak když se mu tam choděj ZEPTAT!!! 45ti letý ženský, že začínají uvažovat o dítěti (prvním) a ptát se na možnosti, že fakt většinou neví, co jim říct

veeev
12. zář 2018

@crazy_girl3 To ja nejsem ted nejaka "nevyvazena" 😂 Jen o tom tak premyslim 😁 Ale je pravda,ze asi jak jsem vubec nepremyslela,ze se ted bude neco dalsiho dit, tak jsem vic v klidu. Navic bez tech hormonu to bude fajn. Ja proste pocitala jen s tema laznema 😂

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev třeba budete překvapení a tento pokus fat bude úspěšný. Moc tomu věřím!!!

veeev
12. zář 2018

@crazy_girl3 Dekuju, treba se nem vazne vydari ten magicky rok 2018. Treba nam vsem 😉

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev určitě jo!!!

veeev
12. zář 2018

@crazy_girl3 Tak mit dite ve 20 letech se da zvladnout. Ale kdyz si predstavim sama sebe ve 20 letech, tak mazec. To by bylo asi vesely. Nehlede na to, ze s tatinkem bych asi ted nebyla 😂

crazy_girl3
12. zář 2018

@veeev to víš, že dá. Myslím spí jako tak, že většina lidí dneska ve 20ti nemá partnera ani jakkoliv ošéfované bydlení

veeev
12. zář 2018

@crazy_girl3 Tak ja ve 20 bydlela u rodicu. Pravidelne chodila nekam parit. Partnera pravidelneho ani nevim, jestli byl. Spis takove nahodne to bylo. Takze silenost 😂

crazy_girl3
12. zář 2018

tak jsem dneska těhotenství konečně oznámila šéfovi. Překvapil mě a hned mi řekl, ať si sama naplánuju a namyslím, jestli budu chtít pracovat, kolik atd. Na všem jsme se super domluvili. Mám radost. Sám mi řekl, že o mě nechce přijít

Strana