Ahojky všem! 🙂
Měla bych k vám malý dotaz.....Právě jsme se pohádaly s mou nej kamarádku k vůli těhotenskému testu ☹ V úterý byla na transferu (2x 8-mibuněčná embrya) a dnes si udělala test 🙄 a vyšel jí negativní. Dostala hysterický záchvat! Musela jsem jí jednu plesknout, aby se vzpamatovala, až se za to stydím... 😔 Řekla jsem jí, že HCG ještě nemůže být vysoké, ale ona mi nevěří. Co myslíte Vy? Podle centra, by si test měla udělat až 2.6. Celou tu mašinérii prožívám s ní a teď jem z ní zoufalá, byl to její 3-tí IVF. Předem děkuji za odpověď. Danule 😉
schválně jsem se dívala do kalendáře z minulého roku,kde to mám poznačené a těhotenský test a i HCG v krvi bylo pozitivní až 16.den po transferu! HCG mi brali asi 3x a právě až z toho 3.odběru bylo jasné,že se jedná o těhotenství.Po IVF se doporučuje nedělat těhu test dřív jak 11.den,protože může být ovlivněn hormonama,takže může vyjít falešně pozitivní i negativní.
Moc vám děkuji za odpovědi 🙂 Dám to přečíst kamarádce, snad se uklidní 😉 Ještě jednou díky! Danule
@filouska https://www.modrykonik.cz/fotoblog/carunicabrno...
Jinak, hladina hCG roste u každého jinak. V různých tabulkách jde vidět, že u někoho ani za 10 dnů nemusí být vidět naprosto nic (od početí, tedy OPU):
7 dní - 0 - 5 mIU/ml
14 dní - 3 - 426 mIU/ml
tj. ani 14 dnů po oplodnění nemusí být i na citlivém testu vůbec nic 😉
Souhlasím s holkama...testovat takhle brzo je nesmysl...ba naopak se divím, že tam nebyla slabá čárka....Pregnyl, který se píchá před OPU a způsobí dozrání vajíčka, obsahuje hcg, takže často bývá test takhle brzo falešně pozitivní. Já bych testovala nejdříve 10.den po ET ...držím palce 😉
Ahoj, já testovala po ivf 10. den a test byl slabě pozitivní, 16. den byl negativní a večer jsem to dostala....
Takže bych ani už test nezkoušela a šla bych na krev...testovat takhle brzo je zbytečné a také se divím, že po Pregnylu a dalších lécích je test negativní....
Ať kámoška nevyšiluje, stejně ničemu nepomůže..mám tu zkušenost....nic k otěhu nepomůže, jen štěstí...mám za sebou 4 ivf, z toho jedno úspěšné, ale stejně to nedopadlo dobře ☹ .....
Držím pěsti 😉
@filouska máš amozhřejmě 100= pravdu...já po IVf vždy testovala až 14. den po Et..vždy ráno před odjezdem do centra, kde mi dělali vždy krevní tes...3x byl test negativní..na 4 IVf se zadařilo...test byl ráno pozitivní..dříve než 13,den po Et bych netestoval, protože může být test negativní...pokud nikdo testuje třeba 9. den po ET může být test pozitivní a za 2 dny už negativní..může to být ovlivněno některými léky..u nás v caru, vždy Mudr říkal testovat až 13.den po Et...dříve ne...
Ahojky 😉
dnes si udělala kamarádka další test (12 den po transferu ) a byl pozitivní, obě čárky jsou dost vidět, použila mamatest. Je opravdu možné, že by to fakt vyšlo??? 😎 Mi jde z toho hlava kolem.... 😅 Danule
Ahoj.Nooo,to vypadá slibně... Tak dej pak vědět. Držím palce kámošce a tobě pevné nervy🙂
ahojte baby, som tu nova. minuly utorok som bola na transfer po predlzenej kultivacii. kedy ma zmysel robit si test? mate aj vy take pnutie maternice a krce, striedavo na oboch stranach? neviem, ci je to bezny jav, ak nie, nerada by som nieco zanedbala..
AHOJ , jsem tu nova jsem 10 den ET a dnes jsem si udelala test a byl negativni a jeste jsem zacala spinit. Je to stracene co? ☹
Ahoj, jsem dnes 9.den po transferu a byla jsem na krvi - a negativní. ☹ Je tu někdo, kdo na tom byl stejně a nakonec to klaplo? Přemýšlím, že už se vykašlu na Utrogestan, ale co kdyby... (Za zeptání nic nedám... 🙂).
Ahoj holky,ja jsem 10 den po transferu dvou embryi a test dnes negativni,kdyz čtu vaše příspěvky tak mam ještě malou naději.... 🙂
ahoj dámy, já se přidám do diskuze, jsem 11.den od tranferu 2 petidenní blastocyst s darovanými vajíčky, beru 3x2 utrogestan, 1/2 prednison ráno, estrofem 2x2 a náplasti 2x v týdnu...děložní stěna byla 8,1mm tak si tak říkám, že kdyby se to nepovedlo, líp už to snad připravený být nemůže...dnes jsem nevydržel a udělala si test, 3x (2x Rapiclear a 1x mamatest ) a v obou případech 2 čárky, druhá sice slabá, ale jasná 🙂 tak doufám, že už to vydrží. ale to čekání je fakt mazec. hormony na pochodu, nálady, pomalé pohyby, a ta nejistota....
ahoj ženy,
já byla na ET 19.4. a musím se přiznat, jsem debil. Na krev jdu až 28.4. ale Test jsem si dělala hned asi 4 nebo 5 den. Samozřejmě že vyšel negativně a tak sem začala koukat ne net, co kdo kde o čem píše a uklidnila sem se tak.... Tak si říkám, budto to vyjde, nebo ne. Mám doma dvě kobylky a ted nemůžu jezdit...tak kdyby to náhodou nevyšlo tak se alespon pojedu konečně projet....ženský i když to třeba nevyjde, nevěšte hlavu...jednou se to povede... všem moc držím palce. Ivet
kecám....byla sem na ET 12.4. sorry. Ivet
ahojky holky,chci se zeptat.jsem z toho vse celkem nervozni.1.2 jsem byla na ET.dnes jsem si udělala test a byl negativní.když jsem si zjišťovala příznaky těhotenství,celkem to sedělo.citlivost prsou,náladovost(přítel šílí),menší bolest jako před menzes atd..měl někdo z vás stejný problém a vyšlo to nakonec dobře?děkuji za odpověď
@berblin no já vím,že je asi brzo ale nějak jsem z toho vše nervozni.četla jsem že některé holky to zkoušely dříve a byl pozitivní.ještě beru estrimax1-0-1 a utrogestan 4-0-4, které si zavádím.občas se stane že po wc jdou ze mě zbytky ,snad to moc nevadí,ale nejde to vzdy pohlídat.takže muzu byt v klidu a doufat??
jinak špinění žádné,jen ten utrogestan..
@lkicina Podle mě je 9 den brzo,sami ti v CAR řekli testovat až za 14 dní a příznaky těhotenství jsou stejné,jako příznaky při braní hormonu 🙂 Věř mě jsem po 3 IVF ted jsem byla na transferu 7.2 a už se tak nepozoruji,vše přikládám lékům,jsou to hormony a ty umí divy.Já budu testovat za 14 dní a i tak se toho budu bát 🙂
uf....jojo řekli mi za 14 dní.no to mi povídej co se týká těch hormonu,někdy bych si sama nafackovala jak jsem protivná 😉 tak snad to vyjde a v neděli si budu dělat test 😕 už jen to že mi brali jen jedno vajíčko,víc jich tam dobré velikosti nebylo,ale prej oplození bylo podle tabulek nejlepší a transfer dopadl take bez potíží 😀 tak ted jen doufat....
Ahojky holky,chci se zeptat,mate některá zkušenost že test negativní,ale podle krve jste těhotné?jenom by me zajimalo jestli je to mozne.Děkuji za odpoved
@lkicina Možné to je, ale většinou to nevěští nic dobrýho... ☹ Může to být tak nízká hladina, že se na testu neukáže, ale v krvi ano. Pokud nejde o úplný začátek prosperujícího těhotenství, pak to může znamenat mimoděložní, kde hcg stoupá tak všelijak, případně vůbec, ale je to špatně a nebo ještě další libůstky, někdy to může skončit až chemoterapií, protože nejde zjistit, odkud se to hcg uvolňuje a je nutné ho zlikvidovat, když nestoupá. Tím nechci strašit, jen s tím mám osobní zkušenost nejen já, ale bohužel i kamarádka. Takže pokud je test jasně negativní, pak je každopádně lepší variantou, aby byla negativní i ta krev...
no jsem 13 den po ET a dnes byl test negativní,tak by me jen zajimalo jestli se to muze stat,jestli i tak muzu byt tehotna.no uvidim podle krve 😒 i tak vam holky dekuji za odpoved
samozřejmě máš pravdu, já jsem po IVF šla na krev 10.den po ET a i tam bylo hcg velmi nízké, musela jsem tam za další 3 dny a krásně rostlo. Nyní jsem 11.tt. Aˇkamarádka neblázní, jsou to nervy, ale takto embryjkům nepomáhá...