icon

Kdy vás doktorka poslala na imunologii?

kytka12
23. únor 2015

Ahoj, kdy vás doktorka poslala na imunologii? Chodím do Sanusu v Pardubicích, byla jsem na IVF a nyní jsem si vynutila od doktorky vyšetření imunologie. Doktorka tvrdila, že se to dělá jako jedno z posledních vyšetření. Jaké jste měly výsledky imunologie a kde jste byly?

Strana
z2
verunkaaa
23. únor 2015

Ahoj, mně řekli, že se tam standardně posílá až po několika neúspěšných IVF, případně po potratu. Žádanku jsem si trošku oklikou vydupala u sestry po 2 letech snažení. Zjistili potravinové protilátky, těžký chronický zánět ve střevech, pravděpodobně AI onemocnění kvůli kterému se nedaří. Chodím do Immunie v Praze 🙂

kytka12
autor
23. únor 2015

@verunkaaa No páni. Jo taky mi říkali, že po neúspěšných IVF pokusech nebo potratech... Koukám, že tě tam taky nechtěli poslat a musela sis to vynutit. A těhotenství se pak povedlo nebo ne?

verunkaaa
23. únor 2015

@kytka12 Ne. Ještě mi ani nezjistili, co za autoimunitní poruchu mám. Až to zjistí, tak budu mít rok, než se dám do pořádku a dovolí nám se snažit. Kdybych teď otěhotněla, potratím ..

danielka82
23. únor 2015

Ahoj, chodím do centra Iscare a na imunologické vyšetření + genetické jsem dostala žádanku hned při první konzultaci. Výsledky zatím nevím, byla jsem na konzultaci + odběrech, tak uvidíme. Jinak žádanku jsem dostala na oboje vyšetření i pro partnera.

kytka12
autor
23. únor 2015

@danielka82 Aha, no takhle by to mělo asi být. My máme všechno mimo imunologie, nechápu, co tím doktorka sleduje. Ale třeba mě nic nenajdou a prostě se jedná jen o špatné načasování případného těhotenství.

ssandy
23. únor 2015

Byla jsem po 2 SP a taky jsem si ho tak trochu vynutila na alergo a imuno, kam běžně docházím. Jsem ale polyvalentní alergik a astmatik.

lumixii
23. únor 2015

@kytka12 též jsem na tom jako
@danielka82. Chodím také do Iscare a žádanku na imunologii + genetiku jsme dostala já i partner na první konzultaci. 😉

verunkaaa
23. únor 2015

@ssandy to já taky. A i tak ce mi v caru nejdřív vysmáli, že šance mít nějakou AI nemoc je 4%. 🙄 A hele, mám ji, kdo by to byl řekl! 😎

kytka12
autor
23. únor 2015

A za jak dlouhou dobu vám řekli na imunologii výsledky?

verunkaaa
23. únor 2015

@kytka12 Za měsíc. Ale vzhledem k nálezu diagnostika ještě neskončila.

merope
25. únor 2015

Mě mrkla na diagnózu a poslala hnedka (prodělaná cytomegaloviróza, Gennet). Než na výsledky se dýl čeká na volný termín + mě do toho vlezlo šílené nachlazení, takže jsem se ještě přeobjednávala. Byla jsem v Imunii na Křižíkově a asi běžná imunologie (šílená kvanta lidí, jako fakt šílená, ale všichni sympatičtí a milí - ale to je asi vždy v době odběrů a pro výsledky jsem si šla taky v době, kdy se tam dělaly odběry a to je fakt asi psycho).

kytka12
autor
3. bře 2015

Tak máme imunologii za sebou a teď jen čekat těch 6-10. týdnů. V kartotéce mi při objednání tvrdila, že bude ještě 6 dalších párů, ale mě připadalo, že jsme sami, šlo to fakt rychle FN HK. V 8 hodin jsme přišli a po 9 hodině jsme už byli na cestě domů. Asi jsou teď všichni po chřipce nebo ji prodělávají.

merope
6. bře 2015

kytka12: Tak, na imunologii musíš přijít zdravá, jinak ti vyjdou nesmysly - na druhou stranu já jen přišla k infookénku, tam mi dali žádanku na odběry, vystála jsem si frontu na odběry (kde berou komplet všechnu imunologii) a šla domů - až s výsledky odběrů jsem šla k doktorce.

ewicka
6. bře 2015

Ahoj, byli jsme na iVF, ale s imunologií se někdo nezatěžoval. Otěhotněli jsme hned na poprvé, ale v průběhu těhu jsem se začala dusit, tak jsem šla na alergologii a tam mi odběry udělali hned. Zjistili protilátky ENA a pozitivní anti Ro(SS/a). V podstatě značí autoimunitní onemocnění, pro které se léčím už dlouho, ale až nyní a na alergologii mi řekli, že miminko kvůli tomu může mít nemocné srdíčko. Nyní nás čekat utz srdíčka miminka a modlím se, aby bylo vše ok. Kdyby to zjistili ještě před těhu, mohli mi rovnou nasadit léky a riziko pro miminku na snížit na minimum. Pokud můžete, vybojujte si to.

kytka12
autor
12. bře 2015

@ewicka Díky za info. 🙂

evcann
12. bře 2015

@kytka12 me rekli, ze se posila po dvou neuspesnych IVF, ale ja si to vydupala hned po prvnim a jeste, ze jsem to udelala, mela jsem nalez a po preleceni se povedlo, protoze jinak bych zbytecne promarnila pokus a ted po letech mi to udelali hned. Byt tebou na nic necekam, casto v tom byva chyba a samo o sobe to trva dlouho 🙂

kytka12
autor
12. bře 2015

@evcann Ahoj, já byla na IVF a 3 vajíčka se neuchytila, ještě máme 6 vajíček v mrazáku a já si opravdu vydupala imunologii, protože mi to přijde nějaký divný. Jsem podle normálních vyšetření zdravá a není důvod proč by se neuchytila vajíčka. Sliznice v pořádku, hormony taky. Doktorka mi tvrdila, že se posílá jak píšeš po 2 neúspěšných IVF, ale já na další IVF nejdu. Bylo mi tak zle, že do toho fakt znova nepůjdu. No v květnu budeme vědět výsledky. Manžel se výsledků bojí, ale já jsem bojovník, ať tam bude cokoliv zmákneme to 🙂

evcann
12. bře 2015

@kytka12 tak tak do dalšího nejdi dokud to nebudeš mit, zbytecne vyplacas další. Výsledku se bát nemusíte, tam nečeká zadna katastrofa, když neco najdou tak se to zaleci a je to. Jde spis o velikosti dávky. Nic vic 🙂 nektera centra třeba Prednison u IVF dávají automaticky, ale dlouhodobější léčba je lepší 🙂 držím palce at se najde důvod a tím se to vyřeší a prijde miminko 🙂

szkipet
15. bře 2015

@kytka12 ahoj.ja měla imunologii hned po nástupu na IVF ale uz jsem mela za sebou par těhotenství.. Byla jsem v Praze dr.malickova.

p1983k
15. bře 2015

Ahoj,nás chtěli poslat na imunologii po prvním těhotenství z IVF které dopadlo zamlklým těhu v 10 tt..odmítli jsme. Jednak že jsem už byla dost vystresovaná v tu chvíli uz těch všech zákroků a druhá věc že se to prý vyšetřuje jen v Praze a Plzni a to máme přes celou republiku. Potrat doufáme byla jen pitomá náhoda a řekli jsme že to podstoupíme jen v tom případě že by se to opakovalo. 🙂

koubovii
15. bře 2015

holky pro všechny co se snažíte delší dobu doporučuji imunologii tu podrobnou (praha a plzeň). My se snažíme 5 let nevysvětlitelná neplodnost, základní imunologie (mysleli jsme si že komplexní) byla v pořádku, příčina nejasná, roky jsme se v tom plácali až teda 3x IUI a jedno IVF bez výsledku. Celé se mi to nezdálo a proto jsem si zajistila žádanku do prahy (car mi ji nechtěl dát!). Příčina se našla a doufám, že se vyřeší. Kdybych to všechno tušila dříve možná jsem si to trápení mohla o pár let zkrátit 😖 . přeji všem ať se zadaří 😉

szkipet
15. bře 2015

@p1983k taky to nemám nějak blizko..ale do prahy to neni zase takova hruza.hlavme to prece delas pro sebe... 😉

lumixii
15. bře 2015

Můžu se zeptat, kde v Praze jste na té imunologii byli?

barussa
15. bře 2015

Me dr poslali po 2 IUI a jednom IVF,obe neuspesne. A ano,pojistovny maji proste dany postup,kdy poslat na vysetreni,tzn co vse predtim se musim podstoupit,samozrejme bezuspesne,coz je smutny,ptz treba u me byla jasna imunologicka chyba a mohla jsem si"usestrit" skoro 2 roky..Ale ono to vysetreni je celkem drahe,tak proste predtim zkousi no..Ale samotna lecba v imuno,sice druha nasazena,my na 100% zabrala 🙂 Rikat sem si o ni nemusela,navrhli mi ji sami..

barussa
15. bře 2015

@lumixii Praha Karlovo namesti,dr.Malickova,mluvi se o ni jako o kapacite.. ma trochu individualni pristup,nektere pacientky si stezuji na chladny pristup,ale za me dr v oboru,ktera proste umi a vi.. 🙂

lumixii
15. bře 2015

@barussa aha.. děkuji.. my byli taky v Praze na imunologii ale v Synlabu, tak to jsme byli zřejmě na té obyč. imunologii

barussa
15. bře 2015

@lumixii Tam to neznam,nedokazu rict 🙂

bazarekmodranacek
15. bře 2015

Já jsem byla na imunologii s partnerem po 2 neúspěšným IVF ( i mému doktorovi se nelíbílo, že se to nedaří, tak mi napsal papír ať mě vyšetří). Po vyšetření zjistili, že chyba je ve mně ( mám silný imunitní systém a zabíjela jsem embryo),takže mi snižovaly imunitní systém. Kdybych věděla, že stačí mi napsat jen prášky a pořádně vyšetřit a nalézt chybu, tak už tam dávno jsme ( sice jsem je brala asi rok). Takhle jsme klinice nechaly asi 60 000 kč za 2 IVF ale co se dá dělat.
Jinak jsem hodila na kliniku Pronatal.
A máme 2 letého chlapečka přirozenou cestou a teď čekáme dvojčátka též přirozeně 🙂 bez žádných hormonů.

p1983k
15. bře 2015

@szkipet To nebyl ten hlavni duvod ze je to z ruky,alespon by jsme to spojili s vyletem 🙂..ale jak jsem psala, v te chvili toho na me bylo nejak moc.☹

barussa
15. bře 2015

@bazarekmodranacek Ja chodila taky do Pronatalu,a taky vysoky imunitni system 🙂 Ale nepomohly mi jen kortikoidy,takze injekce,ale Ty uz zabraly 🙂 Nicmene jsme prestoupily k Apolinari a usetrily penizky,no.. Jak pises,hodne draha klinika,ale hlavne,ze mate sve stesti doma 🙂

Strana
z2