Klinika Reprogenesis v Brně, máte zkušenost?
Ahoj mate nekdo zkusenost s klinikou reprogenesis?
@agi ja mela treti den takove bolesti hlavy, ze jsem myslela, za pravym okem bolest a nejaky tlak, ze jsem myslela, ze me vyleze prave oko z dulku. Rikala jsem si mozna je to nejaky raritni priznak tehotenstvi anebo zavislost na kave a telo si ji vyzaduje. Dala jsem si treti den pul sklenicky expressa a do 20 min jsem byla jako znovuzrozena a tak je kava zase muj nejlepsi pritel. ☹ Dalsi novinka je, ze jsem byla v patek na ultrazvuku zenskych organu, doktor obvodni me napsal zadanku, ze me posila na ultrazvuk zenskych organu - ukazoval na dolni cast bricha ..tak ja vesele jdu na ten ultrazvuk, sedim v cekarne a ctu si teprve dopis z nemocnice kde vidim, ze to bude ultrazvuk vaginalni,..tak me uchytla panika, volam manzelovi, ze musi ihned prijet pro me, ze potrebuji sprchu..nastesti bydlime blizko nemocnice a tak jsem to zvladla..Byla tam take moznost jak to ukazoval doktor, kdy se pouziva ultrazvuk jen pres bricho, ale nesmi se 2 hodiny curat a musi se vypit aspon litr vody pred vykonem, ale musi se to predem nahlasit, ze nesouhlasim s vaginalnim ultrazvukem- nevim jak se to v Cechach rekne. Skoda, ze musim cekat na vysledky tak dlouho. Ja se porad nedockave ptala jak to vypada tak rikala,ze tam vidi nejakou cystu, ale ta by nemela byt prekazkou k tehotenstvi. Tak nevim, ja vypadala urcite vyplasene tak to necha na mem doktorovi jak se on k tomu vyjadri. Podle vysledku vsech testu si pak konecne naplanuji co dal, kde a kdy na IVF.
Delas dobre s masazema a bankovanim, hned bych taky sla. Vzdy jak jedu do Cech jdu na masaze, zabaly..Ja bych chtela vyzkouset akupunturu, pry take pomaha..
Ja bych potrebovala omezit lepek mam takovej pocit, ze me mouka nedela dobre, vzdy jsem nafoukla.
@agi ahoj, no prave, ze nie a zacinam sa obavat, ze jej v tom lepsom pripade odpojili internet 😉 na horsie nechcem ani pomysliet. vo stvrtok som mala ultrazvuk 3D. Vajecniky. dobrom stave, maternica, deloha vraj krasna, super tvar a ziadne vyrastky 😵 . Dnes som isla na odber koli imuno a o tyzden-dva budu vysledky. Momentalne si uzivam kupel s poharom dobreho cerveneho vinka, aj na vase zdravie dievcence 🙂
@sisul_ka taky jsi byla na ultrazvuku a 3D a hned ti rekli jak to vypada..ty se mas..ja zcela nepripravena a k tomu me vzpomnela cystu. Ted abych rozmyslela nad tim jak vazna cysta je kdyz chci otehotnet. K tomu se tady tvari tak kysele, clovek se ma strach neco zeptat..odbyla me s tim, se me to vysvetli muj osetrujici doktor a termin mam skoro za tri tydny. 😢 Tady je to zdravotnictvi horsi a horsi..
Dobrej tip cervene vinko a koupel.
@sissy28 je mi luto, ze to mas tak zlozite. Ja som sa na vsetko pytala ako zvadave dieta 😵 a doktorka, co mi robila UZ mi krasne vseto vysvetlovala pozerajuc sa na obrazovku. Vydela som si pecienku, vajecniky, maternicu, no parada. Manzel bol pri mne a sledoval obrazovku somnou. Najprv mi spravila sono brucha, mechur bol uz na prasknutie :D tiez som musela prist splnym mechurom. Jaaaj ta ulava ked mi povedala, ze uz mozem na zachod a potom sme pokracovali UZ 2D a UZ 3D. Na vysledky sme cakali cca 30min. Natrafili sme na veeeelmi prijemnu doktorku 🙂 Bohuzial, nie vsade je to rovnake!
Prajem vela sil a trpezlivosti.
@sissy28 s cystou se nestresuj, nemusí to nic pro těhotenství znamenat 🙂 a kávu si raději dej, než by ses měla být v nepohodě 😉 a příště se nenechej odbýt, jsme tak hloupě naučeni, ale oni jsou tam pro nás, ne my pro ně 🙂
@sisul_ka tak to je paráda, ať žije květen! 🙂 to jste mě překvapily s tím 3D utz, já myslela, že se to používá jen v těhotenství 😀, já si dala včera taky skleničku červeného, tak snad jsme spojily pozitivní myšlenky a konečně se dostaneme na řadu a počneme děťátko 🙂
ta Silivia mě trápí, ale nic neuděláme, musíme vydržet, až se ozve ...
@sisul_ka
@agi dik holky, tak snad aspon doktor me vysvetli jak to vypada. Taky jsem pozdeji cetla na webu, ze cysta nemusi nic znamenat. Doktora mam mladeho spanela, je to praktickej doktor tak doufam, ze vi neco o zenskych organech, kdyz ho uvidim, (je pohlednej) vzdy zapomenu proc jsem prisla, jednou me poslouchal srdce a prudusky, rekl at zhluboka dycham a ja zatahovala bricho,abych vypadala stihle a tak jsem zapomnela dychat..no trapas..asi pochopil o co jde a s usmevem rekl, muzes prosim te zhluboka dychat..proto by bylo lepsi, aby me doktorka jako sisulce hned vse vysvetlila. Ja jsem byla taky jako dite, ptala jsem se co vidi jestli je vse v poradku a ona neodpovidala az na konci se zminila o te cyste a pak , ze me to vysvetli az muj obvodni doktor. A jeste kdybych prisla s manzelem to by byla jeste kyselejsi. 😢 Anglie je takova konzervativní země. Tak musim cekat.. 😖
Jo kavu jsem mela taky dnes, vzdy me rozjasni den. Dnes ma manzel sluzbu, vari a umyva nadobi. Takze super. 🙂
Sylva se urcite brzy zase prida..Musime doufat. 😅
Ahoj holky cekam na zavedení embria 19 dubna me to ceka mam hrozny strach můžete mi někdo říct jak to probíhá a potom ti čekání jestli se to povedlo nebo ne a pak další jestli bude všechno vporadku
ahoj, to budes mat prvy ET? ak budes mat s darovanymi oocytmi, tak ti viem povedat. Ten krasny den sa dostavis na kliniku. Zoberu ta na salu, aj s muzom, ak si to prajes, a vsetko ti krasne vysvetlia, ukazu na UZku. Potom si chvilku polezis cca 20 min. Jasom nic necitila, aj po transfere som sa citila dobre, ziadna bolest, tlaky. Co je dolezite, ak mas otazky na doktora alebo sestricku, tak si kludne uz teraz rob poznamky aby si potom nestresovala, ci si sa spytala na vsetko, co si chcela vediet 🙂 Aj ked tych otazok ci dotazov bude 10-20 😉 su tam od toho aby ti ich zodpovedali, takze ziadny strach a smelo do toho 🙂
děkuji hned je mi líp ano mám darované oocytmi .jsem ráda že vím že tam budu mít u sebe manžela sama bych se hrozně bála a navíc chci aby byl u toho když vlastně bude to naše první miminko snad to všechno zvládnu
@agi @misha83
@sisul_ka holky me prisel dnes dopis domu, ze kvuli tomu ultrazvuku mam se co nejdrive objednat k doktorovi. Trochu jsem se vylekala, nastesti jsem se uz davno objednala. Sla jsem si teda aspon vyzvednout na recepci popis ultrazvuku..a jsou dam dve cysty jedna je na pravem vajecniku velikost okolo 3 cm. Ta druha je hemoragicka, dalsi vyrazy jsem nemohla prelozit..Nemate nekdo zkusenosti? ?Ja cetla, ze ta hemoragicka neni dobra..Ja se bojim, ze me poslou na laparoskopii a to by me vzalo hodne casu, cekaci doby jsou hrozne od 8-..?mesicu. Ja byla v zari v Cechach u gynekologa na ultrazvuku a nic me tenkrat nenasel a najednou cysty. Urcite to ma vliv na tehotenstvi. Ja mam casto bolesti, ale vzdy jsem to pripisovala uhnizdovani a nikdy jsem nad tim moc nepremyslela, ze teda kdyz tehotna nejsem tak to uhnizdovani nebylo co to pak bylo..
@sissy28 ja nemam tusenie! No nastastie tu mame mishku a ta nam hned vsetko pekne vysvetli 🙂 Ja som dnes obdrzala vysledky reprodukcnej imunologie, na moje prekvapenie velmi rychlo, hadam na nic nezabudli. A zajtra poobede idem k obvodnej, lebo vysledky TSH hormonu, Ac anti- thyroglobulin a Ac anti-thireroxyd mam zle, tak zajtra budem mudrejsiaa a vit D mam tiez nizky 😒
@misha83
@sisul_ka holky dik za tak rychlou odpoved. Jeste, ze se mam na koho obratit. Ja uz tady pobrekavam a k tomu zapijim vino, abych se citela lepe. Uvidim co me rekne doktor, ja bych chtela, aby me dal nejakej prasek na jeden den a zitra byly cysty pryc a uvolnily tak cestu oplodnenemu vajicku. Ja totiz mam malo casu na leceni ci pozorovani cyst. Ja chci mit vse v poradku a objednat se na IVF. Ted cekat dva tydny na blbeho doktora nez me vse vysvetli, no nic jdu si dat dalsi sklenku cerveneho. 😢
@misha83 a chtela jsem se jeste zeptat brani ty cysty k poceti miminka? Asi je to blba otazka, asi brani. Vid? Na tom papire toho je vice, ale nektere vyrazy se nedaly prelozit ci najit nekde na google, byly to zkratky, psalo tam o jakesi tekutine nekde..Ach jo..tak ja uz jdu pro tu sklenicku cerveneho..
@sissy28 no tak moje zkušenost s cystou je taková, že po stimulaci myslím gonalem se mi místo vajuch vytvořila cysta, takže na ho...a píchly mi sestřičky myslím Pregnyl (?) a další měsíc cysta nebyla a šla jsem do minimálky. Asi tedy záleží na velikosti cysty a pak se Dr. rozhodne, co s ní...
Prosim vas dievcence, mate niektora skusenosti so zvysenymi protilatkami proti tyreoglobulinu a tyreoperoxidaze?
dala som si spravit vysetrenie reprodukcnej imunologie, vysedky su ok, no zistili mi zvysene hodnoty na tieto dve polozky. Normalna hodnota je do 60 Ul/ml a ja som mala pri tyreoglobulinu 89 Ul/ml a pri tyreoperoxidaze 101Ul/ml. Obvodak ma posiela na opatovne vysetrenie o dva tyzdne.Dufam, ze to nie je moc vazne a ze to nebol dovod neuspesnych transferov a potratov :(
@sisul_ka ja vubec nevim, rada bych ti jinak poradila. Clovek musi projit tolika testama a neco neni v normalu a pak se tady strachujem, ze kvuli tomu se nam nedari otehotnet. Uplne mam ted strach jit do dalsich testu. Ja studuji zase cysty, uz bych polozila i zkousku z cyst a jak se mohou lecit.
Doufam, ze ti nekdo poradi. Drz se! 😉
@sissy28 dakujem, ja v to tiez dufam, a verim, ze sa dozviem viac od dr.Stelcla buduci tyzden. Vysledky som im uz poslala vcera. Tiez som si o tom uz vela precitala, no neviem co to v mojom pripade presne znamena. V maji som chcela na KET, tak uvidime ci sa to neskomplikuje. Radsej pockam a nech som v uplnom poriadku. Uz mame len jedno embryjko v mrazaciku, tak si chcem byt ista, ze je u mna vsetko tak jak ma byt 🙂
@sissy28 ahoj, já se přidávám až dnes, já to s cystou měla stejně, jednou nic a pak se tam objevila a pak ještě podezření na endometriózu, zkouším teď vitamíny, progesteronový krém a snažím se cvičit, to mi teď nějak nejde, jsem bez elánu, třeba se jí u Tebe nebude líbit a brzy uteče 🙂
@sisul_ka máš to tam v těch papírech tak vypsáno nebo tam máš zkratky? já myslím, že se to týká štítné žlázy, ta bohužel vliv na otěhotnění má, já se ji snažím léčit už přes 10let, ale co přesně znamenají tyhle dvě hodnoty nevím, každopádně držím palce, ať se to dá rychle upravit aspoň léky 🙂
@sisul_ka našla jsem to, ale našla jsem taky diskuzi na miminu, nevím, jestli se tu smí vkládat odkazy, zkusím 🙂 http://www.emimino.cz/diskuse/vysledky-z-endokr... mrkni

@sissy28 kdepak, nic takoveho nedelam 😉, ale preci jen uz mam prcka doma, tak neni tolik casu 😉.