icon

Máte zkušenosti s IVF ve Zlíně nebo Olomouci?

kety88
6. dub 2025

Ahoj holky,už přes rok se snažíme o 3 mimi a stále nic..Doktor mi napsal 2x clostibet po 1 tabletě a žádný úspěch nebyl..ted mi ho napsal znova a budu brat 2 tablety a pokud se to opět nepovede,že máme popřemýšlet jestli bysme chtěli jít do IVF..chtěla jsem se zeptat byl někdo na IVF ve Zlíně nebo Olomouci jak jste byli spokojení a mohl by někdo napsat třeba i do zprávy jak to třeba probíhá?Vůbec nemám představu co a jak nikdy jsem to nepotřebovala,ale jelikož jsme už postarší a už to nejde jak za mladých let tak asi nad tím budu muset popřemýšlet..děkuji za odpovědi 🙂

kety88
autor
6. dub 2025

@tulipdona děkuji 🙂

reeeza
6. dub 2025

My jsme v Olomouci a jdeme jinam.

Vrublovský katastrofa. Děsil mě cystou a odložením ivf, nakonec to bylo obyčejné žluté tělísko. Děsil mě endometriózu, od té doby jsem měla tak 15x utz a nikdy ji nikdo neviděl. Má arogantní projev, je to divný a nezdvořilý týpek. Zrcadla do mě při ket narval takovým způsobem, že mě málem roztrhal. Má to být intimní zážitek, celý nám ho zkazil. Nehledě na to že se k mému tělu choval naprosto s neúctou. Za 30 vteřin byl hotovej a šel pryč.

Paní dr Koutná a ostatní staf je skvělý. Jsou ochotní, milí, zdvořile, za ně super.

Musíte si zde o vše sami říct. I základní testy vám zde sami od sebe nenabídnou, a to I když by zvýšili úspěšnost. Takhle jsme zbytečně přišli o 3 embrya a já dostala život ohrožující trombózu mozku z vysokých dávek estrogenu. Neudělali mi testy na trombofilní mutaci, a to I přesto, že v dotazníku jsem uvedla že můj otec měl trombózu mozku. Přišla jsem tak o mimi. Další dvě embrya se neuchytila. Neudělali mi totiž aní imunologické testy. To až později, když jsem si o ně zažádala.

Cítíme se tam dobře, ale budete si tam muset o vše říct sami. Nechte si třeba trombofilní mutaci a imunologii udělat ještě před prvním transferem. My jsme ani nevěděli co to je, až časem, když se v tom člověk šťourá, tak si různě hledá info. Jenže to by měla být jejich práce. Ne vaše.

Těžko ŕíct, jak je to na jiných klinikách. My půjdeme jinam.

levandule_k
7. dub 2025

Probíhá to tak, že se s partnerem objednáte na úvodní konzultaci. Tam se probere anamnéza, domluvíte se na vyšetřeních, což je u muže spermiogram, u tebe hormonální profil, ultrazvuku. Oběma nám dělali genetiku. Mně třeba dělali test průchodnosti vejcovodů, protože ještě nemám ani jedno dítě a nebyla jsem těhotná.
Postupuje se od nejjednoduššího k nejsložitějšímu, např. imunologie se nedělá hned u každého, ale až u párů, kdy dochází k potratům, nebo někdo z nich má nějaký autoimunitní problém. Podle toho jaké jsou výsledky se stanoví další postup.

Já jsem po pár návštěvách CARu usoudila, že nechci podstupovat žádnou metodu asistované reprodukce, tedy asi nejsem nejlepší rádce.

Umělé oplodnění probíhá tak, partner dá vzorek svých spermií. U tebe dochází k hormonální stimulaci, takže tvé tělo vyprodukuje víc vajíček, ty ti odeberou, ty dostatečně zralá oplodní partnerovou spermií. Tedy pod mikroskopem napřed spermii upálí nějakou látkou bičík, vpraví ji do vajíčka. Buď začne proces dělení a vznikat embryo, nebo se oplodněné vajíčko nevyvíjí, přestane vyvíjet. Pokud to embryo nevzdá a je života schopné, dostatečně kvalitní, tak ti ho zavedou. Neživotaschopná embrya se zlikvidují, životaschopná se zamrazí a použijí se při dalším transferu. Od určitého věku partnerů se doporučuje genetické vyšetření embrya, nebo je-li u vás nějaká nemoc, která by vedla k indikaci genetického vyšetření embrya.

Do 40 let věku ženy jsou některé věci hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, od 40 let si pak hradíte komplet věci sami.

Pokud máš komerční životní pojištění, tak se mrkni, jestli tam nemáš nějaký balíček s názvem "pro ženy", může to obsahovat pojištění v případě léčby neplodnosti, že ti přispějí.

kety88
autor
8. dub 2025

@reeeza to mě moc mrzí,že to dopadlo takhle :( snad se vám brzy zadaří 🙂 kde jste byli v Olmíku ve FN nebo na clinic?

kety88
autor
8. dub 2025

@levandule_k děkuji za odpověď 🙂 pojištění mám,ale tohle tam myslím nemám..myslím,že by měla hradit ještě pojišťovna je mi 36 no snad se zadaří z clostibetu a nebudeme muset jet nikam

levandule_k
9. dub 2025

@kety88 Spokojenost s CARem se hodně hodnotí podle toho, jestli to vedlo k úspěšnému těhotenství.

Kromě těch center, co jsi psala, jsou v Olomouci jsou ještě centra Fetmed a Fertimed. Jedna, nebo dvě dr., co teď působí ve Fertimedu, dřív pracovaly v IVF Clinic.

On se za ty roky mohla změnit i kvalita partnerových spermií, je poměrně dobré být připraven na vše. Držím palce.

Kamarádce se nedařilo počít druhé, její gynekolog je poslal do CARu, na výsledky z testů šla už těhotná, podařilo se jim počít přirozeně. Tak snad se brzo zadaří.

kety88
autor
13. dub 2025

@levandule_k děkujeme uvidíme jak to nakonec vše dopadne příští týden budu brát clostibet a před ovulací mám dojít na gyndu a dr.řekne co a jak zda nějaká ovulace vůbec bude nebo ne..a když se nám nezadaří takhle tak asi na IVF .

mirkasotkova
24. črc 2025

Taky jsme si tím prošli. My jsme nakonec šli dva roky zpátky do IVF ve Zlíně… a zadařilo se nám. Ze Zlína jsem měla moc dobrý pocit, byli tam fakt milí. Vůbec jsem neměla pocit, že bych se měla za něco stydět nebo že bych byla jen další v pořadí. Líbilo se mi, že všechno otevřeně vysvětlili, člověk se mohl na cokoliv zeptat, nic netajili ani netlačili. Celkově tam panuje hodně klidná a přívětivá atmosféra, což bylo pro mě osobně strašně důležité. Když budeš chtít, klidně napiš do zprávy, ráda ti popíšu, jak to celé probíhá, co čekat atd.

bh8
24. črc 2025

Diky Zlinu mame druhe miminko. Vse top, byli jsme opravdu spokojeni.

viktorie586
8. říj 2025

Mám teď za sebou úspěšné IVF ve Zlíně a moc ráda bych věděla, jak jste vy prožívali to období čekání na výsledky? Co vám nejvíc pomáhalo zvládnout ten stres a nejistotu?

bara07
8. říj 2025

Ahoj, my nakonec přímo metodu IVF nepotřebovali, ale párkrát jsme byli na konzultaci ve Zlíně. Nakonec se povedlo přirozeně. Nicméně přístup ve Zlíně je špičkový, určitě doporučuju. Hlavně páry necpou hned do IVF, vysvětlí jim možnosti a postupují od těch nejzákladnějších a hlavně po důkladném vyšetření obou partnerů.

viktorie586
15. říj 2025
@bara07

Ahoj, my nakonec přímo metodu IVF nepotřebovali, ale párkrát jsme byli na konzultaci ve Zlíně. Nakonec se povedlo přirozeně. Nicméně přístup ve Zlíně je špičkový, určitě doporučuju. Hlavně páry necpou hned do IVF, vysvětlí jim možnosti a postupují od těch nejzákladnějších a hlavně po důkladném vyšetření obou partnerů.

@bara07 tak to je super, na tuhle kliniku čtu samé pozitivní reference, vypadá to, že to není jen můj pocit 🙂 jo, taky nás do ničeho netlačili, ale u nás už jiná možnost asi není, ale jsem s jejich přístupem fakt spokojená.