Mimi z darovaných vajíček. Jaké byly pocity po porodu?

lucik32
15. bře 2009

Ahojky všem. Ráda bych se zeptala, jestli tady má někdo děti z darovaných vajíček. Nabýdli nám tuto možnost, protože mám předčasné selhání vaječníků. Smířili jsme se s tím docela rychle, ale zajímaly by mě pocity a tak vůbec, když se mimi narodilo.
Děkuju

kacza.b
15. bře 2009

luciku jsem rada,ze jsi zalozila toto tema,taky mam kolem toho spoustu otazek. taky o darcovstvi uvazuju,me sice vajecniky jeste funguji,ale bohuzel ne moc kvalitni vajicka. tak doufam ze se tady nejaka stastna maminka ozve. 🙂

lucik32
autor
15. bře 2009

Taky mi ještě fungují, dokonce cítím každý měsíc ovulaci, ale bohužel ta kvalita nic moc. Už se snažíme o mimi 2,5 roku. 2IVF a vždy se přestanou vyvíjet. Teď mě za 14 dní čeká hysteroskopie pro jistotu. Pak se mám ozvat doktorovi. Mě a dárkyni dají antikoncepci, ať se sladíme a pak já dostanu injekci na úplné produkování vajíček, aby se to nebylo. Prý to působí jen na ten cyklus. Měla jsem strach, ať mi je úplně nevyřadí.
Pořád mám takové zvláštní pocity. Jak to v budoucnu budu prožívat. Taky vím, že na mě nebude vůbec podobné a lidé si toho možná všimnou. Zda to říct nebo neříct. A taky jestli to dítě by to mělo vědět.
Taky doufám, že se nějaká maminka ozve.

kacza.b
15. bře 2009

luci tak mame asi stejny problem. muzu vedet do jakeho CARu dochazis? ja mam za sebou uz 3 IVF a zitra mam kontrolu,ale vim ze to nevyslo...odkrvacela jsem a test mam negativni. to jestli mi bude podobne bych az tak moc neresila napul bude po manzelovi ne 🙂 a co je komu do toho,ne. lidi jsou s.... cloveka zivot nauci.

kacza.b
15. bře 2009

luci tobe je 32 jak mas napsano u jmena? jestli jo tak me taky.

lucik32
autor
15. bře 2009

Mám vysoké FSH naposledy v listopadu bylo 16.
Chodím do cmr Zlín. Přesně tak jsem to měla naposledy. Normálně v termínu jsem začala krvácet a test negativní. To první bylo biochem. těhu. Embryjka byla o něco lepší než na druhý pokus. FSH se pořád zvyšuje, tak doporučil dárkyni. Je to zvlášní pocit, ale jsem ráda za to, že máme ještě i takovou šanci. Hlavně, že miimi budu mít. Doufám. Říkal, že ta šance je daleko větší než u normální IVF. Říkají 60 až 70%. A taky na prý na dvojčátka.

kacza.b
15. bře 2009

my se o mimi snazime neco pres tri roky. poprve jsem otehotnela prirozenou cestou,ale bohuzel mimodelozne a pak uz se to se mnou tahlo.byla jsem na profukach vejcovodu,ale nepomohlo to, za rok jsme zacali chodit do CARu,probehly nejake IUI,ale bez vysledku. pak 1 IVF zamlkle tehotenstvi,2 IVF mimodelozni,a ted pri 3IVF mi reagoval jen jeden vajecnik a mela jsem jen 6 vajicek a stoho se mi 3 oplodnili,ale co se trema kdyz nejsou kvalitni ze...,nebylo s ceho vybrat,takze jsem vedela ze to nevyjde. ted uz jsem samoplatce.

lucik32
autor
15. bře 2009

Jojo, mám 32 teď 23.3. tak jsem to tam už napsala.
Jéé, to jsme se pěkně sešli. 🙂
Máš pravdu, na půl bude po manžovi. Jsme stejný typ. Vlnité blond vlasy a modré oči. Tak jestli najdou podobnou dárkyni, tak to snad bude v pohodě. Ono to asi ani nikoho nenapadne, že by nebylo moje. Možná jen mojí mamku. Tak nějak sama říkala, že máme ještě šanci použít darovaná vajíčka.

kacza.b
15. bře 2009

ja chodim do fertimedu,ale prechazim do FN v olomouci. tam mi snad pomuzou. luci ja myslim ze kdyz uz je ta moznost mit vajicka darkyne a sama si miminko odnosit a porodit tak proc ji nevyuzit. nikdo to nemusi vedet a ver ze ten pocit ani nepocitis,proste bude tvoje. a tu podobu tam urcite uvidime i kdyz nam nebude podobne 🙂 bude proste tvoje.

kacza.b
15. bře 2009

luci chteli po tobe nejake fotky,kvuli podoby s darkyni?

lucik32
autor
15. bře 2009

Tak ty máš toho chudinko hodně za sebou. To musí být dost nápor. Skoro jsem se složila z toho biochemického těhu. Měli jsme jen 5 vajíček a 2 na transfer. A pak jen 4 vajíčka a 2 na transfer, ale to jedno z nich odepsali hned při ET.
Brala jsem gonal 375j + luveris a to jsem musela dokupovat gonal. No děs a stejně nic.
Tak jsme se rozhodli pro tuhle variantu. Než se trápit.

kacza.b
15. bře 2009

luci ja jsem az s bohumina a dojizdim do olomouce,fertimed ma sice pobocku v polance. jsem zvedava co mi zitra reknou na kontrole. ale i tak uz jsem rozhodnuta pro FN.

kacza.b
15. bře 2009

ja jsem tu darkyni navrhovala sama a bylo mi receno ze neni duvod...ale mela jsem takovy divny pocit,ze mam jit do te darkyne. a vidis zase IVF nevyslo,nic ani naznak tehu. tak jsem zvedava co mi reknou ted kdyz uz jsem samoplatce.

kacza.b
15. bře 2009

napor je to sileny,roky pribyvaji a miminko porad nikde. a jak dlouho asi budes cekat na tu darkyni?

kacza.b
15. bře 2009

jdu koukat na kriminalku tak zatim pa. kdyby neco pisni mi do IP. a nebo me najdes na tematu kelisky s polanky,ju.

lucik32
autor
15. bře 2009

Ne nechtěli žádnou fotku. Jen popis jak vypadám a skupinu krve.

lucik32
autor
15. bře 2009

Dala jsem dotazník hned po nepovedeném IVF v lednu. 5.1. A čekám tak do května. Není to moc dlouho. Mám čas na regeneraci. 🙂

kacza.b
15. bře 2009

luci to opravdu neni dlouho. to se das tak akorad dohromady a zregenerujes se. tak to chce jeste nejakou dovolenou na zotavenou,papat vitaminky a pak uz si jen uzivat tehotenstvi. drzim ti palecky.

kacza.b
15. bře 2009

ja jsem zvedava,co mi reknou zitra na kontrole. a pristi utery jedu na prvni pohovor do FN v olomouci,kamaradka otehotnela tak mam po ni ten terminek jinak se tam ceka 3-4 mesice nez te vezmou. co bylo v tom dotazniku?

lucik32
autor
15. bře 2009

Držím ti moc palce, aby ti řekli nějakou dobrou zprávičku.
Jojo, na velikonoce se chystáme za kamarádkou do Londýna. Už jsem natěšená, že od tud na chvilku vypadnu a přijdu na jiné myšlenky.
Vitamínky taky papkám, tak snad si to pak krásně užiju 😉
Já taky čekala 2,5 měsíce na první konzultaci ve Zlíně. Když mi to sestra řekla, chtělo se mi břečet, že ještě musím tak dlouho čekat. Bo mě se to zhoršuje měsíc od měsíce. No, už je to rok a stejně nic.
A v dotazníku bylo
výška a váha, jaké mám oči a vlasy. Taky typ vlasů. A krevní skupina. To je vše. Docela by mě zajímalo, koho vyberou, jen kdyby mi ji ukázali na fotce. Ale to je anonymní a asi se to nestane. Ale možná je to dobře.

kacza.b
15. bře 2009

luci taky bych ji chtela videt aspon na fotce,ale myslim ze to musi byt dobry clovek i kdyz za to dostane zaplaceno....ale jen tak kdekdo by to neudelal. musi mit dobre srdicko a to nas musi drzet,ze pulku bude mit po manzelovi a pulku urcite po dobrem clovickovi 🙂 tak tu dovcu v londyne ti moc preju a trosinku zavidim 😉 a luci manzelstvi neni povinosti,vid. ja totiz ziju s pritelem na psi knizku. 😀

kacza.b
15. bře 2009

tak se k nam zatim nikdo nepridal,aby nam odpovedel na par otazek....

ale neboj urcite se nejaka stastna mamina prihlasi.

kacza.b
15. bře 2009

ja ted musim zhubnout a dat se trochu do kupy a kdyby byly pro me na podzim nejaka vajicka tak bych byla uplne stastna 😉 tak snad se mi ten sen splni.

petra123
15. bře 2009

Ahojky holky mam kamardku a ta ted je těhulka a čeka mimisko z darovaného mimiska tak vám přeji všem to samé a at dlouho nečekáte pá 😉

kacza.b
15. bře 2009

petro dekujem i my tobe prejem vse nej at se ti splni tve nejvetsi pranicko 🙂

lucik32
autor
16. bře 2009

Ahojky. Kacza, myslím, že to manželství nebude podmínkou. Vždy tolik páru žije jen na psí knížku 😀
Taky doufám, že se někdo přidá.
Peti díky za podporu.

lucik32
autor
16. bře 2009

Tak co, nikdo se k nám nepřidá?

fiallinka
16. bře 2009

holky, úplně jsem náhodou na to téma narazila, tak jen přidávám, že mám kámošku s "darovaným" mimi a vůbec nad tím neuvažuje, bere to jak svoje - ono jak to odnosíte, je to fakt jiné, než adopce..

ale zas chci říct, že mám už dvě známé, kterým v CAR doporučili dárkyni pro špatnou kvalitu vajíček, u obou se nepovedlo ivf, a OBĚ otěhotněly asi do třech měsíců spontánně a mají zdravé děti...tož jen tak 🙂

jo, manželství není podmínkou

ygreen
16. bře 2009

lucik, kacza: nedávno jsem o tom přemýšlela a myslím si, že když se to miminko (nebo dvě) v tobě vyvíjí, roste, živí se "tebou", máte "stejnou" krev, že je prostě TVOJE. Tvoje a manžela. Myslím, že genetická výbava možná bude co se týče vzhledu, ale miminko bude s váma zažívat vaše stavy, strachu, péče a lásky o něj. A bude VAŠE se vším všudy 😵 😵 😵 Takže hurá do toho 😵 držím palce 😵

kacza.b
16. bře 2009

luci tak ja se hlasim s kontroly. tak mi bylo receno ze neni duvod jit do darkyne. mam se dat do kupy a zkusit to znovu. doktor to sam nechapal proc se mi C a D embrya ujali a B ani jedno. tak jsem s toho s prominutim uplne blba. ale kde nabrat silu a penize mi neporadil 😔

kacza.b
16. bře 2009

fialinko a ygreen moc vam dekujem za povzbuzujici zpravicky. kazdem pozitivum nabudi a povzbudi.