Minimální stimulace při PCO, máte zkušenosti?

serenna30
25. zář 2015

Za 14 dní nás čeká konzultace kvůli minimální stimulaci, rádi bychom stihli odběr ještě v tomto roce. Manžel je v pořádku, já mám PCO. Čeká Vás něco podobného? Budu ráda za všechny zkušenosti a postřehy. Mám za sebou 2 IUI a bez výsledku, snažíme se 2 roky.

luciebadinska
28. zář 2015

@serenna30 Ahojky, zrovna řeším něco podobného. Mám taky PCO navíc po menším zákroku na srdci před pěti lety a přehazovali si mě z jedno CAR do druhého až jsem skončila u Apolináře a sonduju zkušenosti ostatních. Stimulovali mě s minimálníma dávkama Gonalu. 5 dní 50 jednotek, pak zvýšili na 75jednotek zase 5 dní a nakonec, protože rostly jen 2 folíky asi z 20, dali mi na dva dny 100 jednotek a zároveň orgalutran a pak pregnyl a pak OPU. nakonec byly 3 folíky 3 vajíčka ale žádné nebylo vhodné k oplodnění, prý nebyly pořádně vyvinuté a byla to chybně zkušebně zvolená stimulace.Takže zítra budu volat a zajímá mě další postup. Je to asi hodně individuální. Chtěli být opravdu hodně opatrní, tak doufám, že teď už jsou moudřejší a bude lepší výsledek. Ale myslím, že pokud se nebudou zaobírat dalšíma testama a mají všechna vyšetření, tak se domluvíte na protokolu a pokud dobře zareaguješ je to otázka max.měsíce. Já měla stimulaci od 2. dne cyklu a krátký protokol. Takže jen počkat na menses a pak hned píchat injekce a kontrolní UZ. Kam chodíš do CAR?

serenna30
autor
30. zář 2015

ahoj, chodím do Brna do Heliosu, kde minimálku nedělají, takže jsem v pondělí objednaná do jiné kliniky a tam uvidím co mi řeknou. Do klasického IVF se mi nechce. Mě vyrostli 2 folikuly po clostíku 1-0-0, tak doufám, že třeba ani injekce nebudou potřeba, a zvýší mi akorát dávky clostylu. Chtěla bych zkusit další cyklus, ale uvidím jaké budou chtít testy, snad do konce roku bychom to mohli zvládnout. Dej vědět jak jsi dopadla.

soleilll
30. zář 2015

@serenna30 Minimálka je výborná v tom, že je finančně méně náročná a je šetrnější i pro tělo. Clostilbegyt je nejčastější možností, ale PCO na něj nemusí adekvátně zareagovat. Nicméně za zkoušku to určitě stojí. Pokud nebudou výsledky uspokojivé, dá se minimálka absolvovat pomocí malých dávek klasických hormonů, ideálně nějakého pera, u kterého jde lépe a jemněji jednotlivé dávky korigovat podle aktuální reakce vaječníků. To už většinou vede k dobrým výsledkům. (Z vlastní zkušenosti - Clostilbegyt: 1 zralé vajíčko, které se nepodařilo oplodnit. Minimální stimulace Puregonem á 112 j: 3 zralá vajíčka, 2 oplodněná a transferovaná.) Držím palce, ať se co nejdřív dočkáte.

serenna30
autor
30. zář 2015

@soleilll díky za postřeh. Koukala jsem na ceníky center a minimálka je kolem 20 tis, sice nic neproplácí pojišťovna, ale jde mi i o ty hormony, jak jsi psala. Čím míň, tím líp (pro mě). Uvidím co mě řeknou v pondělí v repromedě. A klidně bych si dala zavézt taky dvě 🙂 To pak nemá vliv na případné proplácení pojišťovnou u případného dalšího "klasického" IVF, ne ?
zadařilo se ti z minimálky?

soleilll
30. zář 2015

@serenna30 Myslím, že minimálkou si "nevyplýtváš" hrazené IVF pokusy, vzhledem k tomu, že se celá platí. Ještě se podívej, co všechno mají v ceně (např. v Reprofitu i prodlouženou kultivaci). Zatím se nepodařilo, ale na to se neohlížej - každá jsme jiná a na každou platí jiný postup.

serenna30
autor
6. říj 2015

@luciebadinska ahoj tak včera jsem byla na konzultaci v repromedě, brali mi hned krev na genetiku a 2DC jdu na horm. profil, imuno atd. Manžel taktéž krev a spermio. Minimálku mi doktorka nedoporučila, ale spíš úplnej nativ, který je levnější a ještě šetrnější. Takže asi půjdeme cca v listopadu, doufám, že testy budou ok. pokud by se nepovedlo, tak klasické IVF. Díky PCO nemusím počítat s velkou spotřebou hormonů, tak mě celkem uklidnila.
Tento měsíc jsme prošvihli i inseminaci, na utz zjistili, že už jsem po ovulce, takže si ted do výsledků dáváme pauzu.