icon

Mít druhé dítě ve 42 letech?

vavegillan
28. kvě 2025

Zdravím, mám dvouměsíční miminko z IVF (darované vajíčko), rodila jsem ve 41 letech. Máme ještě jedno zamrazené embryo a já už od narození syna přemýšlím, zda zkusit ještě to jedno embryo.. mohli bychom nejdříve po půl roce od porodu, takže od ted už za 4 mesice, rodila bych ve 42 letech.. muj muz neni proti, zázemí máme dobré, v tom by problém nebyl.. je mi jasný, ze se musim rozhodnout sama, ale treba mi tady dá někdo nějaký pohled, ktery mi jeste nenapadlo zvážit ..

Strana
z3
vavegillan
autor
6. čer 2025
@pampelina18

@vavegillan no, v 60 ho povedená k maturitě babičko

@pampelina18 holt neměl každý v životě takové štěstí, pampelindo

enoli
6. čer 2025
@pampelina18

@pampelina18 inteligent se opět ozval🙈🙏

nazka
6. čer 2025

@vavegillan jestli není proti manžel, šla bych do toho. Nicméně ne hned po těch 6 měsících, ale dala bych si třeba 6 měsíců navrh. Ruku na srdce, tohle je už pozdě, tak půl rok v tomto nehraje roli, ale co se týče vyspělost prvního dítěte, je to velký rozdíl. Čili bys je měla necelé dva roky od sebe. Rozhodně tuto možnost ale nezahod.
Chtěla bych moc třetí, manžel nechce, že jsem v 39 stará,takze mám smůlu. Važ si muže.

20190418
6. čer 2025
@pampelina18

@pampelina18 a vést v 60 dítě k maturitě je jako problém v čem přesně? Mu to vysvědčení nedaj nebo a priori snižují známky?
Mně je 42, vždycky jsem jako jedináček chtěla vic dětí, ale s otcem syna jsem se rozešla, pak byla sama a svého muže poznala až ve 38 a on už děti nechtěl (má podobně staré dítě jako můj syn). Já už teda taky úplně ultimátne ne (už jsem byla smířená, že nebudu mit po svém boku ani muže, takže ta touha po druhém už nebyla tak silná). Ale kdyby on chtěl nebo jsem neměla žádné dítě, tak do toho ve čtyřiceti určitě jdu. Jestli se na to cítíš fyzicky, máte s mužem shodu, zázemí, tak není o čem. Ty kecy o věku ignoruj. Mám kolem sebe tolik holek teď už o víc než dekádu mladších a jsou na tom oproti mně fyzicky i mentálně jak stařeny. A taky mám kolem sebe fit čupr ženský, kterým táhne na šedesát. Naši mě měli ve třiceti (coz v osmdesatkách bylo něco podobného jako čtyřicet nyní) a fakt jsem si nepřipadala nijak poznamená. Malokdo v mém okoli měl tak akční rodiče s otevřenou myslí jako já. Já si jako jedináček sourozenctví idealizuji, takže za mě určitě víc dětí, když je ta možnost a okolnosti dovoli. U vas to je stejně trochu hop nebo trop, osobně bych toho ve vaší sitauci litovala kdybych do druhého ivf nešla.

moncheris
7. čer 2025

@vavegillan myslím, že věkový rozdíl není takový problém. Mladší děti mám od sebe 19 měsíců a je to v pohodě. Jediné, trochu otravné je to, že jsou ještě obě na plenách a dcera spala krásně...ale jen do sedmého měsíce těhotenství se synem. Tak to bylo chvíli náročnější...
Já sama si dala jediný milník a to můj věk - hlavně s ohledem na dítě...ale pokud máš první ve 41 a druhé by bylo ve 42, to už tak velký rozdíl není a alespoň by mělo parťáka ☺️ Držím palce ❤️

lis6
7. čer 2025
@pampelina18

No ona @pampelina18 má taky různej počet dětí, některý z ivf, takže může radit velice zasvěceně 🤭

mirkasotkova
16. črc 2025

Taky mám miminko z IVF a tyhle myšlenky jsem měla už brzy po porodu. Člověk ví, že čas běží, a když to jednou vyjde, je těžké tu možnost úplně pustit. Já jsem první pokusy měla v Praze, žádná hrůza, ale ani žádný extra přístup. Pak jsem to zkusila ve Zlíně a byla jsem fakt mile překvapená, hlavně lidskostí a péčí. Pro druhé dítě jsem se rozhodla až později, taky už ne zrovna v „ideálním“ věku, ale nelituju. Embryo jsme žádné zamražené neměli, takže jsme museli jít znovu od začátku. Zázemí máte, podporu máš, tak si možná dej jen ještě trochu času, jestli ta touha přetrvá.

Strana
z3