icon

My snažilky s hodně špatným spermiogramem

lejla29
1. zář 2014

Ahoj, jsem tu nová a nenašla jsem podobnou diskuzi, do které by psali své zkušenosti holky s partnery, kteří mají spermiogram v řádu pár milionů či ani to ne. Můj přítel má diagnózu kryptospermie /tak malý počet spermií, že jsou vidět jen po centrifugaci vzorku/. Nevíme, zda to bude stačit na ICSI. Každopádně naše CAR dělá MESA/TESE a pokavaď se spermie najdou, tak je mrazí a pak teprve po rozmražení dělají oplodnění, při čemž rozmražení nemusí spermie vydržet...Tak nevím, pro co se rozhodnout, zda MESA/TESE a nebo čerstvý vzorek. Má s tím někdo zkušenosti? Podařilo se někomu otěhotnět s touto diagnózou?

Strana
z3
misula29
10. črc 2015

tak nevím kde je chyba 😉

vizinul1
13. črc 2015

Ahoj holky mam jeste dotaz kolik stoji icsi? Jen muj mam problem ja jsem zdrava uz jsem cetla ze se ty ceny lisi ale mame jit do prahy nekde na letny nevite kolok to tam stoji? A zaco vse budu platit?

misula29
14. črc 2015

@vizinul1 mrkni na jejich stránky, kliniky tam mívají ceníky,ale počítej s částkou cca 20-30 tisíc určitě

misaroman
31. črc 2015

Ahoj holky Komu se povedlo otěhotnět při ivf a z mesa tese odběru partnera z jeho odebranym vzorkem

lejla29
autor
31. črc 2015

Holky už je to dávno, co jsem zakládala tuto diskuzi a tak vás chci povzbudit: Manžel měl spermie, že se dali počítat na kusy. Ale pár se jich našlo a měla jsem dvě krásná embrya, která se chytla a čekala jsem dvojčata. Bohužel v 9. týdnu hematom a konec, ale to nebyla chyba v embryích, ty měla i srdeční akci. No nechtěla jsem čekat na další IVF, tak jsme mezi tím stihli Nativ (jedno vajíčko, jedna spermie a z toho jedno krásné embryo) a teď jsem těhotná a snad už to dopadne dobře. Takže holky, i při mizerném spermiogramu doktoři dokáží zázraky. Musím říct, že i při nativu bylo spermio nic moc, i když o něco lepší. Morfologie 99% špatných, pohyb jen 10% a množství 2 milióny. No ale furt lepší než u dvojčat, tam se spermie našli až po centrifugaci. A i tak z toho byly dvě embrya. Tak nezoufejte. Chce to jen čas a ono to vyjde. Já mám z 2.IVF holčičku, pak dvě IVF nic, pak byli dvojčata a teď jsem teda těhu. 🙂 Přeju vám, pevné nervy a hlavně to nevzdávejte!!

lejla29
autor
31. črc 2015

@vizinul1 záleží na klinice ale 7.000,- až 10.000,- 😉

vizinul1
7. srp 2015

Ahoj. Chtela sem se zeptat z jistili mi ze mam mutaci chromozonu a nevim jestli stim mohu na umeli oplodneni a hlavne jestli se to da lecit a jak dlouho se to leci? Diky

Strana
z3