Moje tělo neprodukuje žádné hormony. Podařilo se někomu otěhotnět?

luciere
7. zář 2020

Ahoj, najde se tady nektera se stejnym problemem? Od 14 let beru prasky abych vubec menstruovala, bez nich ani tuk. Je mi 31. Jaka vysetreni jste treba podstoupily aby vam urcily diagnózu. Resime ted umele oplodneni. Tak bych chtela mit nekoho jako ja s kym si o vsem muzu popovidat. A podarilo se nekomu otehotnet?

eviks
7. zář 2020

@luciere napis mi sz...

mamikry
7. zář 2020

Nemám osobní zkušenost s těmito problémy, ale hodně žen si chválí hormonální jogu, která jim v podobných problémech pomohla a často upravila nebo vrátila cyklus do normálu. Možná by to stálo za pokus.

klokanka31
7. zář 2020

@luciere Já ms měla od 15 let, jednou za 3-4 měsíce. Neřešila jsem, pak když mi bylo 25,a mimčo nešlo, doktorka do mě cpala duphaston na ms, a clostík na ovulaci. Nic... No tak jsem se vykašlala na prášky, umělé oplodnění jsem odmítla, na žádných testech jsem nebyla. A najednou v necelých 30 letech poprvé těhotná, zázrak... Jenže to bylo mimoděložní, vzali mi vejcovod, takže jsem si říkala že teď už nemám vůbec žádnou šanci. No ale po pár měsících znova těhotná (ale samovolný potrat), a za měsíc a půl od potratu znova, a z toho mám skoro čtyřměsíční princeznu 🤗 doktorka moc nechápala, ale všechno proběhlo naprosto v pořádku a přírodní cestou, tak ani ty neztrácej naději 😉

levandule_k
7. zář 2020

A jaké je příčina? Mně začaly haprovat hormony a nechodila mi pak menstruace, takže to na gyndě také řešili antikoncepcí. Dělali mi běžnou prohlídku a odběry, kde se zjišťoval hormonální profil. Po letech jsem ji vysadila a problém trval, tak jsem pokračovala v braní. Pak jsem začala pít kontryhelový čaj a vyloučila ze stravy margaríny, protože jsem někde četla, že pro správnou tvorbu hormonů je důležité jíst správné tuky. Menstruace mi od té doby chodí jak švýcarské hodinky.

Při antikoncepci jsi sice měla krvácení, ale neřešil se tím tvůj skutečný problém.

luciere
autor
7. zář 2020

Ja nikdy v zivote nedostala sama od sebe menstruaci. Ve 14ti to zacali resit vsemoznyma testama RTG kostí zjistily ze mam o 3 roky mladsi kosti. Ale nijak me to neovlivňuje. Mam 172cm, takze mozna i lip, nejsem treba diky tomu zadna žirafa 😊 Jako dospela jsem presla k jinemu gynekologovi a ten mi rekl ze nechape proc beru antinu, tak mi napsal ciste jen hormony. Byla jsem dite tak me nijak moc vysledky nezajimaly, proste nasadily prasky a ja zacla menstrouvat. Resit jsem to zacala ted ve 30ti kdy jsme dosly do Caru a tam mi rekli to s tou hypofyzou, po krevních testech.

levandule_k
7. zář 2020

Mně teda na gyndě řekli, že příčinou toho, že mi menstruace chodí nepravidelně jsou polycystické vaječníky. Je to už nějaký ten pátek, co mi tohle sdělili, tuším, že mi říkali, že pokud budu chtít mít pravidelnou menstruaci budu muset brát antikoncepci a možná se to spraví porodem. Nerodila jsem, takže asi tak 🙂

majili
8. zář 2020

@luciere moje švagrová brala snad už od střední antikoncepci a brala ji přesně z toho důvodu, že sama téměr nemenstruovala, neustále jí to vyvolávali atd., takže jí nasadili antikoncepci a tím to považovala ona za vyřešené 🙄 ale po vysazení antikoncepce, když chtěli už miminko, tak okamžitě otěhotněla a druhé dítě bylo taky hned na první pokus, takže i tak to bývá. Já s pravidelnou menstruací a ovulací a neužívám antikoncepce se už o miminko snažím přes rok a nedaří se. Takže možnost vždycky je.