Očkování Covid a IVF

ivefka
26. črc 2021

Holky chci se zeptat, 21.7.jsem byla na 2.dávce Pfizer. Zítra bych si měla začít pichat Bemfolu a pak jít na odběr vajíček a IVF. Na stránkách různých CAR doporučují začít až 2 měsíce (min.1 měsíc ) po 2.dávce.
Můj Mudr.v CAR mi řekl, že není důvod 2 měsíce čekat a mohu začít nyní.
Jaký na to máte názor nebo někdo zkušenost? Děkuji.

janah22
26. črc 2021

Ahoj, pri ockovani jsem se na ty dva mesice v dubnu ptala v ockovacim centru. Bylo mi receno, ze to je cca 2 mesice od prvni davky resp. ze by zena nemela otehotnet v prubehu ockovani.

kristynkal
27. črc 2021

Já osobně bych nečekala a šla na ivf, pokud už to je naplánované a pokud lékař na ivf řekl, že nevidí problém. Ale jde o to i, jak to vnímáš ty. Pokud bys pak měla být nervozní a nesvá, nejspíš by bylo lepší počkat. Ale zas upřímně, pokud žena otěhotní přirozeně, taky to může být dříve než za dva měsíce po očkování a neovlivní to....

soninkas
28. črc 2021

@ivefka Zdravím, me v ivf centru imunolog řekl,že očkování nevadí.Problem může akorát být,když
by 2 dávka byla v době krátce po transferu-imunitni reakce a zahnizdovani vajíčka,že to prý stačí o třeba 14 dní odložit. A teď už se běžně ockuji i těhotné. Já sama očkovaná nejsem, furt si nejsem jistá, jestli je to vhodné v těhotenství. Teď jsem 16 tt.Takze chápu Vaše obavy.