Odběr vajíček bez narkózy?

kitty_cat34
29. únor 2024

Ahoj holky, podstoupila jste některá odběr vajíček bez narkózy? Pouze se silnými léky proti bolesti do žíly? Dalo se to vydržel? Jak to probíhalo?
Lékař mi nabídl obě možnosti, prý si můžu vybrat.
Děkuji za sdílení zkušeností. 🍀❤️

uzivatelkapetra
29. únor 2024

@kitty_cat34 a proč nechceš narkózu? Je jen párminutová.

klokanka31
29. únor 2024

@kitty_cat34 Já tohle nezažila, ale určitě bych volila možnost bez narkózy.

xleni
29. únor 2024

Já jsem byla pod narkozou, ani mě nenapadlo jít bez ní.

squezy
29. únor 2024

@kitty_cat34 kamaradka byla na opu bez narkozy jen v nativu,tzn. brali ji jen jedno vajíčko a říkala, že to docela bolelo a bylo to hodně neprijemne. Brali ji jedno vajicko. Nedokážu si představit,jaky by to bylo, když by ti brali 10-20 vajicek,s tim,ze 20 vajíček vůbec není nic nenormálního. Určitě jdi do narkozy,za 15min uz te budi.

saralinda
29. únor 2024

Byla jsem před asi 13 lety. Tenkrát mi to doporučili doktoři, protože mi vyrostly asi jen 2 vajíčka a nějaké cysty a ty cysty chtěli odsát. Bolelo to ale pekelně. Já jsem ale na bolest dost citlivá. Je pravda, že ta bolest byla vždy jen pár sekund, takže nic dlouhého, ale probrečela jsem to tam. Ale tenkrát jsem četla nějakou diskuzi a většina žen to dala úplně v pohodě. Prostě asi jsem jen cíťa.

kitty_cat34
autor
29. únor 2024

@uzivatelkapetra já neříkám, že nechci… ale doktor mi nabídl obě možnosti… docela mě tím překvapil, ale neznám nikoho, kdo by odběr podstoupil pouze v analgezii 🙂 proto píšu o zkušenosti…

kitty_cat34
autor
29. únor 2024

@saralinda to říkal i doktor… že doporučuje bez, ale pokud jsem citlivější tak by upřednostnil narkózu… já sama ještě nejsem rozhodnuta..🙈

evawest
29. únor 2024

Ja jsem podstoupila 4 odbery vajicek v "conscious sedation", tedy vzhuru, jen s nejakym oblbovakem. Neni to prijemne, jednou to opravdu hodne bolelo. Pak jsem mela 3 odbery v sedaci, neni to plna narkoza, ale spala jsem. Asi bych spis sla do te sedace, ale i bez uspani se to da. Je to ale hodne neprijemne.

kitty_cat34
autor
29. únor 2024

@evawest děkuji za názor 🙂

drep
29. únor 2024

V ivf, kde uspávám, si pořídili entonox, aby ušetřili za drahý anesteziologický tým. Zkusili to asi dvakrát a zase se pokorně vrátili k anestezii. Občas někoho musí odebrat bez anestezie (obvykle cizinky s rizikovou anamnézou, které odmítneme uspat) a i sami gynekologové to nemají rádi

kamino
29. únor 2024

Mám to za sebou 4x a narkoza je chvilková, není to problém - spíš si fakt nedovedu představit bez ní...

kitty_cat34
autor
29. únor 2024

Díky všem, je mi to jasný, narkóza je prostě lepší😅

lenie82
5. bře 2024

@kitty_cat34 mne nabídli, ze pokud by to mel byt odber cca 2 vajicek, ze to muzeme zkusit bez narkozy. Ale jinak, ze by se priklaneli spise k narkoze.
Pokud mas vic folikulu, netrap se zbytecne a jdi do narkozy.
Drzim palce 😊

handulkak
8. bře 2024

@kitty_cat34 všechny odběry kromě jednoho jsem měla bez narkozy. Zpětné bych si ji nedala ani u toho posledního 🙂

veeev
8. bře 2024

Ja byla na obojim. Odber pri klasicke stimulaci pod narkozou a pri nativnich cyklech bez narkozy. Pri nativu jsem mela i 3-4 vajicka (odber probihal z obou vajecniku). A bez narkozy teda hoooooodne neprijemne, kdyz brali z obou, tak uz jsem to chtela mit za sebou. Ale prezit se to dalo. Pokud by bylo vic vajicek, tak bych sla do narkozy. Ale pokud jich je minimum, tak jsem nechtela zatezovat telo narkozou.

22hanah
8. bře 2024

@klokanka31 tak když jsi na tom nebyla, jak můžeš napsat, že bys šla určitě bez ní, prý to dost bolí.

sonica
9. bře 2024

Ja si odber vyzadala sama bez narkozy, mam z ni paniku... Odebrali mi asi 18 vajicek, vse v naproste pohode, vtipkovala jsem se vsema na sala, prisla se podivat snad cela klinika, ze to jeste nemeli... Anesteziolog byl perfektni, svoji praci si odvedl urcite precizne, protoze zadna bolest se nekonala, vnimala jsem sice ze se tam "hrabe" ale bez bolesti s usmevem, klidne znovu... 😉

klokanka31
9. bře 2024

@22hanah Ale byla jsem pod narkózou. Všechno lepší než narkóza...

koudyl
9. bře 2024

První Opu jsem podstoupila v celkové narkóze, druhé už ne, jenom s léky co vás oblbnou, nebylo to nic hrozného co by se nedalo vydržet, jenom trochu nepříjemné, ale jinak v pohodě, já žádná cíťa nejsem, takže mi to nějak zvlášť nevadilo.