Oplatí se nemocenská v prosinci s více svátky?
Aj ked je tam viac sviatkov?
@jjasmina idem na transfer v decembri. Mam na vyber ist na PN alebo ist prvy tyzden do prace, s tym, ze budem chodit po doktoroch, cize viac vymeskam ako tam budem. A potom po tyzdni cerpat NV a RD a celodenne osetrenia.
Moja otazka znela presne bez toho aby som musela pisat dovody.
Po tvé otázce jsem si řekla " Zas nějaká co se jí nechce dělat, tak radši půjde na neschopenku, aby si na vánoce hezky vygruntovala a napekla." Takže důvod je u takového dotazu důležitý.
No na to se ale neptej nás to musíš ty vědět co je pro tebe nejlepší / jak se na to budou tvářit v práci / jak na tom budeš finančně do toho mi nevidíme
To raději prober doma s manželem 😉
Na neschopenku se musí a ne že se chce nebo vypočítává, co je lepší. A pokud ti vadí naše dotazy, tak se sama neptej.
@mimi1004 mam moznost ist na PN ale mozem ist aj az po novom roku PN. Doporucuju lekari. Dokonca, ked som stimulovala na IVF tak mi doporucovali ist PN. Nesla som na vlastne riziko. Chodila som do nocnych, kde som si pichala injekcie na stimulaciu.
Cize u mna to neni tak, ze si chcem napiect a upratat.
A dalsia vec pracujem s chemikaliami a kedze idem v decembri na KET- transfer embrya, je pre mna nepredstavitelne, ze budem chodit do prace (kedze pracujem s chemikaliami ktore sposobuju poskodenie plodu, neplodost atd).
A za cely cas co robim v praci, som nebola ani raz PN.
Svatek je 1 pracovni den - 24.12. v patek, zbytek vychazi na vikend, takze asi tak…
To spis musíš vědět fakt sama. Jestli ti už na IVF lékař doporučil být doma, tak k tomu měl jistě důvod. Takže pokud ti teď radi znovu, asi bych sla, v čem je problem? Po finanční stránce? 🤷🏼♀️
@littlebee124 po financnej nie. Keby nemame peniaze, tak neriesime ivf. V praci nas je malo, preto som to pocas stimulacie riesila tak, ze som sla do prace. Ale po KET budem isto doma.
Tak proc dotaz: Vyplati se? To je prece dotaz na penize.
Nějak nevím, na co se vlastně ptáš? Jdeš na KET, v práci být nechceš, kvůli rizikům, finance neřešíš, lekári ti PN doporučuji... kde je problém?? 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Já byla na PN par dni před ET. Pracuju v infekčním prostředí.
vzhledem k tomu, že letos je svátek jen v pátek 24, takže to je vlastně jedno.

Nechápu, nechodí se na PN, když člověk snad musí?