icon

Otěhotněly jste s endometriózou díky IVF?

lucifervlkova
3. únor 2018

Ahoj,je tady někdo,kdo otěhotněl s endometriozou díky IVF?Mám edom.třetího stupně a sem po prvním Ketu a nezdařilo se.Sem úplně na dně😢.Má někdo zkušenost?

Strana
z3
lalen1
5. únor 2018

@lucifervlkova pri ty operaci Te "vycisti" co to pujde... Chce to sikovnyho operatera.. Nejhorsi je, ze ivf neni za hubicku a kdyz si to vezmes, tak taky musi byt nejaka pauza mezi stimulacemi a potom vkladama... Hlavne ted je to na Tebe hodne psychicky. A to taky nikdy nepomuze!!
Ivf je o velkem stesti.. i zdrava zena nemusi embryjko prijmout.. a hormony pri ni jsou na telo velka zatez..

lucifervlkova
autor
5. únor 2018

@lalen1 zítra du do Caru na konzultaci,tak sem zvědavá,co mi řeknou.Po stimulaci sem už tři měsíce.De mi.o to,ať mě pak neleci tři měsíce hormonama.

lucifervlkova
autor
6. únor 2018

Ahoj holky,dnes sem byla v caru a doktor mi řekl,že pokud mi nedopadnou dobře výsledky krve,nasadí mi roční léčbu hormony,které mě navodí přechod umělý.Bez operace není to trochu divné?Nevím,co dělat.Doufám,že výsledky budou ok.

daphney
6. únor 2018

Bohužel také mám endometriozu. Z prvního IVF máme dcerku. Teď po ketu bohužel mimodelozni. Další mrazáčky nemáme 😥

lucifervlkova
autor
6. únor 2018

@daphney To je mi líto😢Já už právě nemám žádné mrazavky takže budu muset vše podstoupit znovu.Klidně to udělám,ale zase se bojím zklamání

daphney
6. únor 2018

@lucifervlkova tak to jsme na tom stejně. Věděla jsem o endometrooze od roku 2011 kdy jsem podstoupila diagnoatickou laparoskopii. Tenkrát doporučeno urychleně ivf. Povedlo se. Prý se těhotenstvím endometrioza zničí. No u mě bohužel ne. Ted při laparoskopii pro prasklé mimoděložní za mnou přišla doktorka co mě operovala a prý plné břicho této mrchy, takže zase dát pauzu a na nic nečekat a další ivf... už teď se děsím co bude.😥 už máš představu kdy by jsi chtěla jít? A kam chodíte do caru?

katkatomaskova
26. bře 2018

Ahoj, i já jdu na tvou podporu 🙂

Mám endometriozu 3. stupně, neoperatibilně zarostlý Douglasův prostor, RV septa, a pak už mi to začalo lézt i nahoru na vaječníky, zřejmě po prodělané lázeňské léčbě.. 😕 K tomu PCOS, obrácený HP, anovulační cykly a nedostatečná funkce štítné žlázy.

Mám za sebou diagnostickou laparoskopii, 2x neúspěšné IUI, 1x neúspěšné IVF se 30 prázdnými folikuly a následně naběhlým hyperstimulačním syndromem, pro který jsem musela být hospitalizovaná, a strávila týden na kapačkách (Alburex + voda). Měsíc a půl jsem se z toho dávala dokupy. Druhá stimulace už dopadla "o něco lépe", měla jsem 40 vajíček, oplodněno 25. Znovu hyperstimulák, znovu hospitalizace. Do cíle nám došlo jen jedno embryo... 😢 KET, který proběhl o měsíc a půl později samozřejmě neúspěšný... Následovalo vyšetření genetiky a imunologie (silné NK zabíječe proti spermiím).

Podstoupila jsem lázeňskou léčbu pro neplodnost (v té době už jsme se snažili 3,5 roku), která následně vedla ke zhoršení endometriozy. Dr. v CAR mě chtěla hnát na další laparoskopii a pak dělat další IVF, ale postavila jsem se všemu na zadní, a zařídila si konzultaci v jiném CAR. Tam nám zhodnotili s mužem zdravotní stavy (samé katastrofy u mě, on má jen trošku línější rybičky 😅 ), a nabídli darované embryo, protože kdybych měla znovu podstoupit vlastní stimulaci k IVF, mohlo mě to stát život. Děsivé na tom je, že to lékařka v prvním CAR nebyla schopná odhalit z výsledků, pravda je, že pokud dostala nějaké výsledky vyšetření, dolistovala se doporučení, které tam vypsal lékař toho konkrétního odborného vyšetření, a tím se řídila... Vlastní názor neměla... I to byl pro mě ukazatel, že neví, co s námi... 🙄 Už jsme byli zkonzultováni mezi všemi lékaři v celém prvním CAR.

Tady v dalším CAR mi mimo jiné lékař nabídl, že by mi doporučil podstoupit operaci na tu endomrchu, ale jedině v pražském Ústavu péče o matku a dítě, že nikde jinde to nejsou schopni tak dobře odoperovat, jedině tam. Že má s nimi jen dobré zkušenosti.No takže jsem podstoupila KET s darovaným embryem, byla jsem připravená speciální léčbou skvěle, embryo bylo hodnoceno 1* ..... A nic.... 😢 Mezitím už jsem oslovila i OSPOD, protože to vypadalo, že pro nás nebude už jiné východisko... Po nepovedeném KETu mě lékař zastavil, že se nechce pouštět do dalších složitějších výkonů, a zaměří se na moje PCOS. A nasadil mi naprosto geniální kombinaci léků a vitamínů, jsem z oboru zdravotnictví, takže do toho vidím dost dobře, a byl to teda masakr, co mi napsal 😂😂 No a s tím mi stačily dva cykly.... První vyšel hluše, nenaběhla ovulace, nebylo vajíčko, ale ten druhý už ano... A já jsem teď ve 24. týdnu a v bříšku se mi hýbe náš zázrak, naše štěstí... ❤ Čekali jsme na našeho anděla 4 plné roky... A malou jsme si "upletli" doma, sami, aniž bychom museli podstupovat IUI

Takže.... Pokud vám lékaři nesedí, nezdají se vám procedury, které tam probíhají, nebojte se změnit CAR... Máme jen 4 pokusy na pojišťovnu, a i tak to jsou rakety... Hledejte, dokud nenajdete !!! A hlavně - neztrácejte naději !!! Lékař, kterému jsem se dostala do ruky já, je skutečný odborník ve svém oboru, rozumí tomu, a hlavně CHCE pomáhat !!!! Pokud se ke mě donese, že někdo nemůže otěhotnět, okamžitě doporučuji CAR, kde pomohli nám. Měli jsme to sice dál, a museli dojíždět, cenově to bylo dvojnásobně dražší, než v prvním CAR (jde o soukromou kliniku), ale už jen jednáním personálu s klienty se ten rozdíl naprosto smazává !!! A fakt, že nám tam dokázali pomoci k vytouženému miminku ❤ Na ně nedám dopustit 😎

lachtanice86
26. bře 2018

@lucifervlkova dostaneš visanne měla jsrm ho na půl roku

lachtanice86
26. bře 2018

Ahoj holky. Jen jako povzbuzení. Loni jsem byla 2xna laparo kvůli cystam a byla mi potvrzena endometrioza 3-4 stupně. Endo mám v celé dutině břišní i na střevu. Dostala jsem visanne na půl roku. Vysadila jsem jej po dohodě s lékařem v prosinci. V říjnu jsem tedy ještě musela na punkci další cysty. Ale teď i když je to zázrak jsem našla 2// spontálně . A to byl poslední měsíc který jsem to nechávala přirozeně. Vím že to nic neznamená a je to 50/50. Ale podařilo se i když lékaři říkali že přirozeně to nepůjde. Ale je tedy fakt že jsem nasadila endo dietu. Možná to pomohlo, možná ne.

luckat85
10. čer 2018

Ahoj holky,rada bych přispěla do skupiny a zeptala se i na vase zkusenosti? Pref 2 lety mi diagnostikovali endometriozu...podstoupila jsem 1. Laparoskopii a byla uvedena carem do umělého přechodu...po roce jsme s přítelem prodelali 1.ivf - bohužel neuspesne. A po roce a pul jsem musela podstoupit 2. Laparo z duvodu rozsahle endometriozy....na výsledky 2. Laparo cekam, ale ze zprávy vim, ze je to endo pobrisnice a asi i dělohy...jsem psychicky v haji...nemate náhodou někdo podobne zkusenosti? A jak vám vse dopadlo? Přemýšlela jsem třeba i o lázních....

Strana
z3