Otěhotněly jste s endometriózou díky IVF?
Ahoj,je tady někdo,kdo otěhotněl s endometriozou díky IVF?Mám edom.třetího stupně a sem po prvním Ketu a nezdařilo se.Sem úplně na dně😢.Má někdo zkušenost?
@lalen1 zítra du do Caru na konzultaci,tak sem zvědavá,co mi řeknou.Po stimulaci sem už tři měsíce.De mi.o to,ať mě pak neleci tři měsíce hormonama.
Ahoj holky,dnes sem byla v caru a doktor mi řekl,že pokud mi nedopadnou dobře výsledky krve,nasadí mi roční léčbu hormony,které mě navodí přechod umělý.Bez operace není to trochu divné?Nevím,co dělat.Doufám,že výsledky budou ok.
Bohužel také mám endometriozu. Z prvního IVF máme dcerku. Teď po ketu bohužel mimodelozni. Další mrazáčky nemáme 😥
@daphney To je mi líto😢Já už právě nemám žádné mrazavky takže budu muset vše podstoupit znovu.Klidně to udělám,ale zase se bojím zklamání
@lucifervlkova tak to jsme na tom stejně. Věděla jsem o endometrooze od roku 2011 kdy jsem podstoupila diagnoatickou laparoskopii. Tenkrát doporučeno urychleně ivf. Povedlo se. Prý se těhotenstvím endometrioza zničí. No u mě bohužel ne. Ted při laparoskopii pro prasklé mimoděložní za mnou přišla doktorka co mě operovala a prý plné břicho této mrchy, takže zase dát pauzu a na nic nečekat a další ivf... už teď se děsím co bude.😥 už máš představu kdy by jsi chtěla jít? A kam chodíte do caru?
Ahoj, i já jdu na tvou podporu 🙂
Mám endometriozu 3. stupně, neoperatibilně zarostlý Douglasův prostor, RV septa, a pak už mi to začalo lézt i nahoru na vaječníky, zřejmě po prodělané lázeňské léčbě.. 😕 K tomu PCOS, obrácený HP, anovulační cykly a nedostatečná funkce štítné žlázy.
Mám za sebou diagnostickou laparoskopii, 2x neúspěšné IUI, 1x neúspěšné IVF se 30 prázdnými folikuly a následně naběhlým hyperstimulačním syndromem, pro který jsem musela být hospitalizovaná, a strávila týden na kapačkách (Alburex + voda). Měsíc a půl jsem se z toho dávala dokupy. Druhá stimulace už dopadla "o něco lépe", měla jsem 40 vajíček, oplodněno 25. Znovu hyperstimulák, znovu hospitalizace. Do cíle nám došlo jen jedno embryo... 😢 KET, který proběhl o měsíc a půl později samozřejmě neúspěšný... Následovalo vyšetření genetiky a imunologie (silné NK zabíječe proti spermiím).
Podstoupila jsem lázeňskou léčbu pro neplodnost (v té době už jsme se snažili 3,5 roku), která následně vedla ke zhoršení endometriozy. Dr. v CAR mě chtěla hnát na další laparoskopii a pak dělat další IVF, ale postavila jsem se všemu na zadní, a zařídila si konzultaci v jiném CAR. Tam nám zhodnotili s mužem zdravotní stavy (samé katastrofy u mě, on má jen trošku línější rybičky 😅 ), a nabídli darované embryo, protože kdybych měla znovu podstoupit vlastní stimulaci k IVF, mohlo mě to stát život. Děsivé na tom je, že to lékařka v prvním CAR nebyla schopná odhalit z výsledků, pravda je, že pokud dostala nějaké výsledky vyšetření, dolistovala se doporučení, které tam vypsal lékař toho konkrétního odborného vyšetření, a tím se řídila... Vlastní názor neměla... I to byl pro mě ukazatel, že neví, co s námi... 🙄 Už jsme byli zkonzultováni mezi všemi lékaři v celém prvním CAR.
Tady v dalším CAR mi mimo jiné lékař nabídl, že by mi doporučil podstoupit operaci na tu endomrchu, ale jedině v pražském Ústavu péče o matku a dítě, že nikde jinde to nejsou schopni tak dobře odoperovat, jedině tam. Že má s nimi jen dobré zkušenosti.No takže jsem podstoupila KET s darovaným embryem, byla jsem připravená speciální léčbou skvěle, embryo bylo hodnoceno 1* ..... A nic.... 😢 Mezitím už jsem oslovila i OSPOD, protože to vypadalo, že pro nás nebude už jiné východisko... Po nepovedeném KETu mě lékař zastavil, že se nechce pouštět do dalších složitějších výkonů, a zaměří se na moje PCOS. A nasadil mi naprosto geniální kombinaci léků a vitamínů, jsem z oboru zdravotnictví, takže do toho vidím dost dobře, a byl to teda masakr, co mi napsal 😂😂 No a s tím mi stačily dva cykly.... První vyšel hluše, nenaběhla ovulace, nebylo vajíčko, ale ten druhý už ano... A já jsem teď ve 24. týdnu a v bříšku se mi hýbe náš zázrak, naše štěstí... ❤ Čekali jsme na našeho anděla 4 plné roky... A malou jsme si "upletli" doma, sami, aniž bychom museli podstupovat IUI
Takže.... Pokud vám lékaři nesedí, nezdají se vám procedury, které tam probíhají, nebojte se změnit CAR... Máme jen 4 pokusy na pojišťovnu, a i tak to jsou rakety... Hledejte, dokud nenajdete !!! A hlavně - neztrácejte naději !!! Lékař, kterému jsem se dostala do ruky já, je skutečný odborník ve svém oboru, rozumí tomu, a hlavně CHCE pomáhat !!!! Pokud se ke mě donese, že někdo nemůže otěhotnět, okamžitě doporučuji CAR, kde pomohli nám. Měli jsme to sice dál, a museli dojíždět, cenově to bylo dvojnásobně dražší, než v prvním CAR (jde o soukromou kliniku), ale už jen jednáním personálu s klienty se ten rozdíl naprosto smazává !!! A fakt, že nám tam dokázali pomoci k vytouženému miminku ❤ Na ně nedám dopustit 😎
@lucifervlkova dostaneš visanne měla jsrm ho na půl roku
Ahoj holky. Jen jako povzbuzení. Loni jsem byla 2xna laparo kvůli cystam a byla mi potvrzena endometrioza 3-4 stupně. Endo mám v celé dutině břišní i na střevu. Dostala jsem visanne na půl roku. Vysadila jsem jej po dohodě s lékařem v prosinci. V říjnu jsem tedy ještě musela na punkci další cysty. Ale teď i když je to zázrak jsem našla 2// spontálně . A to byl poslední měsíc který jsem to nechávala přirozeně. Vím že to nic neznamená a je to 50/50. Ale podařilo se i když lékaři říkali že přirozeně to nepůjde. Ale je tedy fakt že jsem nasadila endo dietu. Možná to pomohlo, možná ne.
Ahoj holky,rada bych přispěla do skupiny a zeptala se i na vase zkusenosti? Pref 2 lety mi diagnostikovali endometriozu...podstoupila jsem 1. Laparoskopii a byla uvedena carem do umělého přechodu...po roce jsme s přítelem prodelali 1.ivf - bohužel neuspesne. A po roce a pul jsem musela podstoupit 2. Laparo z duvodu rozsahle endometriozy....na výsledky 2. Laparo cekam, ale ze zprávy vim, ze je to endo pobrisnice a asi i dělohy...jsem psychicky v haji...nemate náhodou někdo podobne zkusenosti? A jak vám vse dopadlo? Přemýšlela jsem třeba i o lázních....

@lucifervlkova pri ty operaci Te "vycisti" co to pujde... Chce to sikovnyho operatera.. Nejhorsi je, ze ivf neni za hubicku a kdyz si to vezmes, tak taky musi byt nejaka pauza mezi stimulacemi a potom vkladama... Hlavne ted je to na Tebe hodne psychicky. A to taky nikdy nepomuze!!
Ivf je o velkem stesti.. i zdrava zena nemusi embryjko prijmout.. a hormony pri ni jsou na telo velka zatez..