Ovitrelle a následné IUI. Jaký na to máte názor?

mimig
4. únor 2021

Dobrý večer,holky. Zítra máme podstupovat další IUI, každopádně jsem z toho nyní velmi nervózní a proto jsem se chtěla zeptat na váš názor. V pondělí mi naměřili folikul 15mm,ve středu ve 21:00 jsem si měla píchnout Ovitrelle. Moje nejistota začala už ve středu ráno,kdy jsem si udělala ovulační test a byl pozitivní,dnes ráno už vyšší bazální teplota než v předchozích dnech. Od toho momentu se děsím, že to tentokrát prošvihneme, jelikož IUI podstupuji až zítra (v pátek) dopoledne. V týdnu jsme s manželem nic neměli kvůli jeho vzorku,o to více mě trápí, že jsme to tento měsíc mohli úplně prošvihnout a zítřejší zákrok bude už zbytečný. Mohly byste mi, prosím, říct svůj názor na situaci? Děkuji.

petulles
4. únor 2021

Já bych řekla, že neprošvihneš, mám to naplánované stejně akorát já si píchnu v sobotu ve 20 a v pondělí ráno iui. Ona ovulace není v den pozitivního testu, ale až po a tím že sis píchla injekci, tak to oddálí "douzraje" a proběhne to až do těch 32 hodin nebo kolik.. Musíme věřit doktorům s tímhle, to bude dobrý a držím pěsti 🍀🙂

malenka3
5. únor 2021

Kolikáté iui máte?
Pozitivní ovulační test znamená, že ovulace, a tedy nejlepší doba k otěhotnění bude za 24 až 48 hodin.
Folikul roste cca 2 mm za den a praská kolem 22 mm.
Takže pokud jsi v pondělí měla 15 mm a píchnout ovitrelle měla ve středu, je to naprosto v pořádku. Iui by mělo být v pátek.

kocila
5. únor 2021

@mimig nacasovani by mohlo klapnout a to se dnes dozvis v centru 🍀

juliiiie
5. únor 2021

@mimig já si taky myslím, ze úplně v pohodě 🙏 on doktor i vi a udela ti UTZ takže sám uvidí jak to je

kvetuska145
5. únor 2021

Měla jsem to stejně minulý týden. Bud v klidu. Držím palce 😘

mimig
autor
5. únor 2021

Moc děkuji všem za reakci! ❤ IUI podstupujeme již třetí, všechny předchozí probíhaly: 12DC ovitrelle (folikul 18mm) v 9 ráno, druhý den odpoledne IUI. Tentokrát bohužel byl nemocí rozhozen cyklus, folikuly i sliznice rostly pomalu. Měla jsem nyní na ultrazvuku i jiného lékaře, který zaučoval nového kolegu, dohadovali se o velikosti folikulu-tudíž i kdy píchnout injekci a provést IUI, do toho pak pozitivní ovu test ještě před píchnutím injekce a růst bazální teploty již před samotným zákrokem. Podle statistiky jsou třetí inseminace nejúspěšnější, doufali jsme po dlouhém snažení, že to již vyjde, no všechno se začalo komplikovat a já z toho večer nemohla usnout... Nikdy mě již nevyšetřují na ultrazvuku ten den, jdu přímo na zákrok. Dělat ze sebe chytrou díky čtení diskuzí, to jsem nechtěla riskovat, tudíž jsem se o dřívějším pozitivním testu ani teplotě nezmiňovala, nezbývá mi, než věřit v jejich odbornost a nějak to dopadne. Tak držte pěsti 🍀

kocila
5. únor 2021

@mimig takže ani nevíš, zda tam folikul ještě byl? nezbývá než čekat, přeji hodně štěstí🍀

malenka3
5. únor 2021

@mimig mně taky nedělali utz v den iui, to už není třeba. Jinak nám vyšlo 6. IUI a 1. IUI, tak to je skoro v průměru 3. 😀 Držím palce, ale když nevyjde, nevzdávej to.

mimig
autor
6. únor 2021

Holky, nechci do toho nijak rýpat,ale jedna otázka mi nedá spát, jelikož tento rozhozený cyklus mi úplně vymazal dosavadní pochopení Ovitrelle-když jsem již 12 hodin před aplikací injekce měla pozitivní ovu test, zaručuje samotná injekce i přesto ovulaci až za 36 hodin od aplikace nebo to tím pádem může být mnohem dříve-injekce nepozastaví již rozjetou "akci"? Nejnižší teplotu jsem zaznamenala právě již ve středu, od té doby postupné zvyšování, což by šlo proti výpočtu lékaře inseminace až na pátek😔 Jelikož se dohadovali o velikosti folikulu-při 15mm v pondělí bych byla v klidu,ale pokud se měli shodnout spíše již na 16mm, už by to s tou středou,kdy byly i bez injekce všechny ovu příznaky,souhlasilo a tím pádem páteční zákrok byl již pozdě... Měla bych se dát do klidu, přestat se sledovat, měřit, věřit, že to jednou nějak dopadne, ale ty nekonečné marné pokusy mi klidu nedají 😔

madamas
6. únor 2021

@mimig stalo se mi to jednou taky, v sobotu jsem si měla píchnout ovitrelle a v pondělí iui. Už v pátek večer jsem pociťovala ovu příznaky, ovu hlen jsem měla už několikátý den a v sobotu jsem cítila ovulaci, takže když jsem si píchala ovitrelle tak jsem si říkala že už je nejspíš po. V neděli jsem měla už neplodný (bílý) hlen a v po už splasklé bříško ( při ovu bývalo nafouklé). Podobné pocity jsem pak měla při ivf před odběrem vajíček, bála jsem se že už jsou folíky popraskané ale nebyly. Tam je to ale celé řízeno hormony a příznaky, pocity, tlaky a bolesti jsou dost neurčité.

kocila
6. únor 2021

@mimig muze ovulace probehnout a ovitrelle ti nezaruci nacasovanou ovulaci,tak jsem jednou mela drive ovu,nez doslo k zakroku..je to vzdy loterie,ne vzdy folikul roste rovnomerne a to 1-2 mm za den,pokud jsi mela ovul.test ve stredu pozitivni sama ovulace by prisla v ct-pa ..
Dle velikosti folikulu rozhodli lekari spravne...treba se zadarilo a ani nevis 👍

malenka3
6. únor 2021

@mimig ovulace znamená uvolnění folikulu z vaječníku a jeho putování vejcovodem. O tom není pochyb dle utz. Ovitrelle má jinou funkci, on podporuje prasknutí folikulu a tím uvolnění vajíčka ven. Takže bez injekce ovulace proběhne, ale folikul by třeba nemusel prasknout, to podpoří právě ty hormony, ale ovulaci přímo neřídí. Když nebudeš mít dominantní folikul, nic s tím nezmůžeš za pomoci ovitrelle.