icon

Ovitrelle. Pomohl někomu?

hanicka2310
30. led 2020

Ahoj dámy slečny 😊 Dnes si mám píchnout ovitrelle. Pomohl někomu? Nebo je to zbytečné? V úterý folikul 15 mm na jedné straně.
Budu ráda za Vaše zkušenosti a poznatky. 😊

kaja2016
•
30. led 2020

@hanicka2310 Me nepomohl a byla jsem po nem jak silena - emocionalne.

katushenka
•
31. led 2020

Co je to za dotaz? Pomáhá přece k relativně přesnému uvolnění vajíčka (a to v řádech hodin). Pokud máte nějaký problém (IUI, IVF...) tak to rozhodně není zbytečná injekce. Pomohl myslím skoro všem, kdo nakonec podstoupili IVF s pozitivním výsledkem 😉

malenka3
•
1. únor 2020

Dotaz je opravdu trochu mimo. Ovitrelle má napomoci k přesnému prasknutí folikulu, aby byla ovulace dobře časovaná. Sám o sobě nezpůsobí spojení spermie s vajíčkem, sám o sobě nepomůže k uchycení vajíčka v děloze a jeho vývoji, ale na začátku může mít podstatný vliv (a taky nemusí). Takže takhle to opravdu neřekne nikdo. Ale když to chceš slyšet, tak i díky IUI mám doma dvě děti, tak si můžeš myslet, že za to může Ovitrelle.
Proč se takhle ptáš?

malenka3
•
1. únor 2020

Jinak ale teda čtu znova tvůj dotaz. Pokud nemáš utz změřeno, že ti roste folikul pomaleji, tak je to divné ho píchat až dnes. Pokud že čeká IUI v pondělí, tak je dle mého pozdě. Úterý 15 mm znamená, že dnes už má cca 22 až 23 mm a praskne sám, injekce už měla proběhnout, ovulace bude dnes (hodnotím dle mých zkušeností se 7 IUI a asi 10 cykly měřenými pomocí utz).

hanicka2310
autor
•
1. únor 2020

Dotaz jsem asi špatně napsala. Jestli pomohl jen ovitrelle. Než iui nebo ivf

kaja2016
•
1. únor 2020

@katushenka
@malenka3 Tak myslela asi k otehotneni. Me ho tez predepsali i kdyz jsem nechtela ivf. Tudiz v tom, ze bychom se netrefovali do ovulace to nebylo.

kaja2016
•
1. únor 2020

@hanicka2310 Jak jsem psala, nam ne. Ale pak jsem otehotnela normalne bez niceho. V cem je problem?

hanicka2310
autor
•
3. únor 2020

@kaja2016 no to zatím nevíme v čem je problém. Rok a půl už se snazime. Já jsem podle uzt v pořádku žádné jiné vyšetření nebylo zatím.

kaja2016
•
3. únor 2020

@hanicka2310 Rok a pul je uz dlouho. Ja bych se uz pidila v cem je problem.-)

hanicka2310
autor
•
3. únor 2020

@kaja2016 pokud přijde MS tak jdu na odběry na hormonální profil a pak se uvidí co dál 🙂

kaja2016
•
4. únor 2020

@hanicka2310 To by bylo dobre a spermiogram manzela. Muze to byt na jeho strane. Drzim palce

hanicka2310
autor
•
4. únor 2020

@kaja2016 ten už máme za sebou jeden cca před půl rokem. A teď pokud půjdu na odběry tak půjde znovu tak uvidíme a děkuji 🙂

kaja2016
•
4. únor 2020

@hanicka2310 Aha, ja jsem to pochopila tak, ze krome folikulometrie jste zatim nic nepodnikli. Jasne, chapu

elka88
•
19. dub 2020

Ahoj holky 😊 my se snažíme už rok, manžel byl na vyšetření a je úplně v pořádku, já jsem brala 10let ant. Nyní 13měs. Bez.. Men. Žádná tak mi loni v červnu byl nasazen Duphaston. Ten beru 17 den od 1vního dne men. 2× deně po dobu 10 dní.. A mimi furt nikde Tak mi doktor dal Clostilbegyt ten jsem brala 3 den men. na 5 dní 2× za den, a 11 den od 1dne men jsem si pichla Otrivelle což bylo středa 15.4. V 11h dopoledne a už večer mě hrozně bolelo břicho.. Dneska je neděle a podbřišek mě pobolivá a celkově jsem nafouknutá, za poslední 3dny mám postel plnou vlasů, jsem unavená, všechno mi smrdí i některé jídlo, je mi lehce navrácení a když udělám rychle pohyb tak se mi zamotá hlava na což jsem ne trpěla. Bylo někomu taky tak? Spíš mě děsí to pobolívání břicha a podbřišku Dělala jsem si těhu test v sobotu jestli Otrivell působí a měla jsem tam ducha takže působí. Mazleničko si myslím že bylo dost v tu středu 2× čtvrtek 2× pátek 1× sobotu 2× tak snad se nám mimi už zadaří.. před chvilkou nám letěl asi 30cm před oknem čáp 😁