icon

Pomohlo vám IUI otěhotnět s horším spermiogramem?

anulka26
8. čer 2026

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s IUI při horším spermiogramu partnera. Snažíme se o miminko už rok a půl a partnerovi vyšel snížený počet spermií. Čeká nás konzultace na klinice a pravděpodobně se bude řešit IUI. Zajímalo by mě, jestli někdo otěhotněl pomocí IUI i s horším spermiogramem, po kolika pokusech se to podařilo a jaké byly vaše zkušenosti. Budu ráda za jakoukoli odpověď. Děkuji. :srdce:

dianna90
9. čer 2026

@anulka26 Ahojky. Partner má morfologii pod nejnižší hranicí (2%), já PCOS. Podařilo se nám otěhotnět po druhé IUI 🙂 Ačkoliv to nakonec bylo zamlklé těhotenství, zadařilo se a jdeme na další. Naděje umírá poslední, k oplodnění stačí jedna šikovná spermijka! 🙂 Partner užívá na doporučení lékařů ze Sanusu doplněk stravy Folandrol - nevím, zda by to pomohlo i tvému partnerovi (muži to zlepšilo tu morfologii o 2%, což je hodně i ostatním hodnotám to lehce pomohlo)
Kdyby pokusy nevyšly, pak jsou další řešení a možnosti uměle.. Držím palce! 🙂

levandule_k
9. čer 2026

@anulka26 domluvte si konzultaci s andrologem, ať poradí nějaké režimové opatření jak vylepšit kvalitu spermií.

jitkasedlackova
28. črc 2026

Hele ono hrozně záleží, jak moc je ten spermiogram horší a i na dalších věcech. Je to fakt dost individuální. My jsem docházeli na IVF kliniku do Zlína na tam se na to koukli fakt komplexně. Manželovi doporučili pár věcí na zlepšení. Doporučili nám Reproman, je to takovej doplněk přímo na podporu spermií a taky dost změnil režim, míň alkohol, víc spánku, lepší jídlo, žádný přehřívání. Pan doktor nám tam říkal, že ty spermie se obnovujou zhruba po třech měsících, takže to chce trochu trpělivosti. U nás se to pak při kontrole fakt zlepšilo, hlavně pohyblivost.