První IUI - dotazy

denuliss
22. kvě 2019

Ahoj holky, dneska jsme byli na konzultaci v CAR a jelikož mi zrovna vychází plodné dny, zeptala jsem se na možnost IUI. Po vyšetření utz mi byl zjištěn folikul 22 mm, dnes večer si mám píchnout injekci Ovitrelle a v pátek dopoledne přijet s manželem na IUI. Dnes ráno před tím, než jsme jeli do CAR, jsem si dělala ovulační test a byla tam hodně slabá druhá čárka. Teď odpoledne jsem si ovu test udělala znovu a čárka už je mnohem silnější. Vzhledem k tomu, že čárka zesílila, nemůže dojít k prasknutí folikulu už dnes a tedy nebude IUI zbytečná? Nebo ovitrelle zapříčiní, že folikul praskne až za 36 hodin od aplikace? Moc se v tom nevyznám... Budou mi dělat ještě před IUI kontrolní ultrazvuk? Jinak zarazila mě docela cena, IUI stojí v našem CARu 2.700 Kč, měla jsem za to, že to proplácí pojišťovna. Předem díky za Vaše zkušenosti a info 🙂

vineta
22. kvě 2019

Pozitivní ovulační test (který ještě zřejmě nemáš) znamená ovulaci za 24-36 hodin. Myslím, že doktoři ví, co dělají 😉. Také jsem to tak měla, večer injekce a za dva dny inseminace. Jinak v CAR, kam chodím, byla inseminace zdarma, resp neplatila jsem- platila jsem jen doplatek v lékárně za Ovitrelle a Utrogestany (v řádu desetikorun). Hodně štěstí 🍀

gabtom11
Autor odpověď smazal
Zobraz
kkacca
22. kvě 2019

ahoj, pozitivní test máš po injekci ovitrillu. Folikul praskne jak se mu bude chtít, měl by do těch 36hodin o aplikace, jinak za IUI jsem nikdy neplatila...

malenka3
22. kvě 2019

No, mám za sebou už 7 inseminací, z toho dvě úspěšně. Pokaždé! byla injekce píchána v den, kdy byl folikul cca 18 mm s tím, že ovulace nastává okolo 22 mm (růst cca 2 mm za den). Takže za mě s tímhle nálezem už by bylo pozdě na IUI v pátek a čekala bych na další měsíc. Injekce podpoří prasknutí folikulu. Jinak za zákrok jsem neplatila ani korunu, jde to na pojišťovnu, pouze léky.

katule1990
22. kvě 2019

@denuliss Ahoj, mám za sebou 4 inseminace a taky mě zarazilo, že při folikulu 22 mm ti chtějí udělat inseminaci až v pátek. Naposledy jsem měla folikul 20 mm, měla jsem si hned píchnout Ovitrelle a druhý den dopoledne jsme šli na to. Nám to teda nikdy nevyšlo.
Jinak jsme platili za každou inseminaci 1000 Kč v Sanusu + léky (Ovitrelle, Utrogestan). Nechodíte náhodou do Arlety?

evula19
22. kvě 2019

já jsem byla na IUI 3x, nikdy to nevyšlo..za každé jsme platili 1500,-, od ledna zvýšili na 2600,-, ale už jsme šli na IVF..

avea
22. kvě 2019

Neřešila bych už ovulační testy 😉 Věřila jsem vždy doktorům, že ví, kdy si mám píchnout. Mi už před samotným IUI ultrazvuk nedělali a mimčo nám vyšlo po druhém IUI. U nás teda cena 1500, ale jiné město. Držím palce. ☺ Mimochodem, po prvním IUI jsem denně myslela na to, jestli to vyšlo a u druhého jsme zrovna řešili koupi auta a možná pomohlo, že myšlenky byly jinde 😉

fatal_error
22. kvě 2019

Podle me je iui naplanovana pozde.

Ja jsem mela ve ctvrtek folikul 18mm, ovitrelle jsem si mela pichnout v sobotu vecer (wtf?) a v pondeli po obede iui a co myslis? Otehotnela jsem v sobotu rano doma, protoze 6+1 (dle iui) odpovidal plod 6+3. Navic v sobotu jsem mela typicky ovulacni bolesti na prave strane.
Takze za me ovitrelle pichnuta po probehle ovulaci neuskodi, iui po ovulaci taky nicemu neuskodi. Akorat ja nic neplatila. Mela jsem to blbe naplanovany, protoze o vikendu pronatal iui nedela, u tebe mi to nedava smysl, kdyz je normalne pracovni tyden. 😲

Podle me ovitrelle dneska ok, proc ne, ale jeste bych to dneska rozhodne pojistila doma a v nejhorsim bude iui zbytecna, nic horsiho se nestane.

vineta
22. kvě 2019

Tak jsem koukala do zprávy a ovitrelle jsem píchala stejně jako @malenka3 v den, kdy jsem měla folikul 18 mm a za 2 dny inseminace

denuliss
autor
22. kvě 2019

@katule1990 Tak nevím teda, je možné, že někomu praská folikul třeba až při 24 mm? Nakonec teda za to IUI budeme platit 1000 Kč, doktorka se prý spletla, 2700 Kč je cena pro samoplátce. Tak teď nevím, co si mám myslet a jestli to nebude zbytečně vyhozená tisícovka. Zítra si zkusím udělat ještě jeden ovulační test a uvidím, zda tam budou dvě čárky.

biedronca
23. kvě 2019

@denuliss pokud jsi dnes pichla Ovitrelle,tak ovul test absolutně nedělej, protože nebude to mit žádnou vypovidaci hodnotu,tj. Test bude ovlivněn injekcí,a budou tam 2 carky,pořádné.
Me vyšlo 2x IUI, vidim v tom smysl a efekt,bezte di toho.
Ja ho mela vzdy zadarmo,divim se ze to platíte,zeptej se PROČ, za co se 1.000 kc platí..?
Před IUI udělá doktor ultrazvuk urcite,uvidí přesně kolik tam je filikulu a jak jsou velké.
Hlavně to doma v sobotu pojistete,a od soboty každý den 1 plátek ananasu na lepší uhnizdeni.

fatal_error
23. kvě 2019

@biedronca to neni pravda s tim ultrazvukem, podle toho, co jsem zde na koniku cetla, tak utz tesne pred iui delali naprostymu minimu zen.
vetsinou se delal posledni jeste pred pichnutim ovitrelle, aby se pichnuti mohlo naplanovat. v den iui uz ne. mela jsem to taky tak.

malenka3
23. kvě 2019

@fatal_error souhlasím, nikdy mi v den IUI ultrazvuk nedělali, není důvod, dominantní folikul od posledního utz, já základě kterého se počítá den pro aplikaci ovitrelle, tam zůstává ten, který dr viděl, jiné se tam fakt neobjeví.

biedronca
24. kvě 2019

@fatal_error
@malenka3 Tak pan zaplat pán Buh za to,že v naší klinice pravidelně před přímo IUI (než zavedou) udělají UZ.
Příjdu např. ve středu na kontrolní UZ, koukne kolik folikulu je a pozve mě na pátek.
V pátek UZ + Ovitrelle + IUI.

malenka3
24. kvě 2019

@biedronca no, já pro to nevidím nejmenší důvod dělat takový vyšetření znovu, když ho dělali dva, tři dny předtím. A jestli dávají ovitrelle v den IUI, tak
... 🙈 ale to si se asi spletla.

biedronca
24. kvě 2019

@malenka3 ja chodim na IUI ob den, takze v pondělí IUI a ovitrelle a ve středu zase iui.

malenka3
24. kvě 2019

@biedronca cože? Jako že dostáváš dvakrát sperma? No tak to fakt slyším poprvé, že to takhle někde dělají, rozhodně to není standardní případ.

vineta
24. kvě 2019

@biedronca A kam chodíš? Také to slyším poprvé...

vineta
24. kvě 2019

@biedronca A počítají ti ta dvě IUI jako jeden pokus?

biedronca
24. kvě 2019

@malenka3
@vineta na naší klinice to je běžné, je to tam tak zavedeno.
Samozřejmě jsou v jednom cyklu pokusy dva,tudiz se rychle vypotrebuji,ale o to je větší sance,ze to vyjde.
Nam vyslo 2x iui,ze 3 pokusu.Efekt to ma.
Jsem za to moc rada vitam to.

slunecnice604
9. čer 2019

@biedronca tobě aplikují ovitrelle v den iui?

slunecnice604
3. črc 2019

@denuliss jak ti to dopadlo? Mě přijde iui dlouho. Já měla 13dc 22mm a hned ovitrelle a iui ten den. A čekám...