Řekne mi někdo, jak probíhá IVF?

maagda
17. kvě 2017

Ahoj s manželem se chystáme na IVF. V červnu máme konzultaci a měla bych dostat už i léky a protokol. Vůbec nevím co ten protokol je nebo co nás čeká. Prosím o vaše zkušenosti.

adusku
17. kvě 2017

@maagda
Mám za sebou 2 IvF, tak klidně můžeš napsat 🙂
Protokol je vlastně rozplánovaná stimulace vaječníků k produkci vajíček...
A čekaji vás trochu nervíky, spousta vyšetření, trochu bolesti při stimulacil), vydání korunek a na konci určitě spousta radosti 🙂

maagda
autor
17. kvě 2017

@adusku moc děkuji. Ta stimulace bolí? Právě nevím vůbec co čekat. Jen vím že se bude začínat stimulovat 2 den ms. Ale jinak právě ohledně ivf nevím vůbec nic 😀 tak se trošku bojím 😀 jsem mladé, nezkušené trdlo 😀

majajaa
17. kvě 2017

Ahoj, jak uz tady zaznelo, vse zacina stimulaci = nadopovani vajecniku,aby se utvorilo co nejvice vajicek. Injekcne se pichaji hormony,dle urciteho schematu. Behem teto stimulace se vajecniky kontroluji pod ultrazvukem,zda je vse v poradku. Cca po 10 dnech se provadi odber vajicek (pod narkozou) a zaroven se oplodnuji uzrala vajicka (ne vsechny odebrane jsou zrale). Je vice moznosti oplodnocani (ja mela ICSI). Pak uz se jen ceka jak se vyvyjeji v laboratori. Dohodnes se snimi jak dlouho budou "zrat" a nasleduje trasfer = zavedeni do delohy. Asi po 10-14 dnech se odebira krev zda se emryo uchytilo. To je tam ve zkratce vse. Stimulace byva neprijemna az bolestiva. Odber tez, zavedeni bez potizi. Hodne to boli i penezenku 😀 Pereji hodne stesti.

maagda
autor
17. kvě 2017

@majajaa takze rikate ze se mam na co tesit jo 😝. No tu penezenku to boli jen pri pomysleni 😝

eviks
17. kvě 2017

@maagda ahoj, mam za sebou 3 pokusy a nemuzu uplne souhlasit ze stimulace nejak boli, asi zalezi jaky ma kdo prah bolesti. Je to proste jen mala jehlicka v peru kterou si aplikujes nekolik dni za sebou. Za me teda pohoda. Co nebylo prijemne u me tak to stav po narkoze, kdy mi bylo vzdycky spatne od zaludku a zvracela sem. Kazdopadne to prejde a mas par dni citlivejsi bricho. Dulezite je, aby te tema hormonama nepredavkovali a nemela si hyperstimulak.Hodne stesti!!

kamino
17. kvě 2017

Mam za sebou take plne 3 IVF a 9x KET, takze patrim taky.mezi ty zkusenejsi.. me tedy stimulace ani odber nebolely, zato penezenka plakala hodne 🙂 nervy to samozrejme jsou, nejdriv kolik bude vajec, kolik jich prezije, jestli bude uspesny.transfer.. a navic ja jsem brala pres dva roky Prednison krom bezneho stimulovani a zacala jsem silene pribirat, za ty dva roky jsem nabrala kolem 30kg.

tergal
17. kvě 2017

@kamino ahoj,mužů vědět,z jakého důvodu jsi brala prednison a to ti předepsal imunolog? Diky

kamino
17. kvě 2017

@tergal bylo to kvůli oslabováni imunity a předepsali mi ho rovnou v CAR. Jen podotýkám, že nenašli vůbec žádnou diagnozu, oba jsme zdraví.. ale ty imunita byla silnější, tak jí raději oslabovali - žádné zvýšení nemocnosti jsem v té době nezaznamenala, neměla jsem ani rýmu.. imunitní masakr byl přestání kouření, to jsem marodila pořád .

maagda
autor
18. kvě 2017

@kamino a kam jste chodila do caru?
@majajaa
@kamino moc vam dekuji vsem za vase zkusenosti.

majajaa
18. kvě 2017

Ja jsem byla vzdycky v Gennetu Praha a Liberec.

kamino
18. kvě 2017

@maagda Pronatal Praha