icon

Vyšlo vám IVF přes špatný spermiogram?

anonym1111
10. led 2026

Ahojte..chcem sa opytať..je tu nikto z podobným osudom 😀ja mam pco, amh mam 6,2..inak všetko okej, manžel pomalšie spermie a mrfologia 3%, a fragmentacia 22%...oxidacny stres L3 cize dost vyšie....chystame sa na IVF...moja otazka znie 🩷vyšlo vam ivf pri tychto diagnozach? Ake metody si mame dať pri IVF? Ďakujeem vám krásne a všetkym držim ✊🏻

squezy
•
10. led 2026

@anonym1111 androloga jste už navstivili, potažmo partner?

anonym1111
autor
•
10. led 2026
@squezy

@anonym1111 androloga jste už navstivili, potažmo partner?

@squezy nie este nie este len vcera nam prisli vysledky

squezy
•
11. led 2026
@anonym1111

@squezy nie este nie este len vcera nam prisli vysledky

@anonym1111 tak se objednejte k andrologovi. V Praze doporucuji mudr. Zamecnika,vygooglujte si ho. Byvaval v Iscare,nevim,jestli je tam stále. Ale prohledne partnera -ultrazvuk a krev,nasadi lecbu a s vitaminy může být v pořádku nebo mnohem lepší spermio a třeba by ivf nebylo ani nutné

anonym1111
autor
•
11. led 2026
@squezy

@anonym1111 tak se objednejte k andrologovi. V Praze doporucuji mudr. Zamecnika,vygooglujte si ho. Byvaval v Iscare,nevim,jestli je tam stále. Ale prohledne partnera -ultrazvuk a krev,nasadi lecbu a s vitaminy může být v pořádku nebo mnohem lepší spermio a třeba by ivf nebylo ani nutné

@squezy cakam co napisu z centra, mi uz cakame na schvalenie ivf liecby a zaciname takze uz urcite chceme do toho ist aj skrz moje diagnozy, pco inzulinova rezistencia a pod..ale dakujem vam isto sa budem informovat

squezy
•
11. led 2026
@anonym1111

@squezy cakam co napisu z centra, mi uz cakame na schvalenie ivf liecby a zaciname takze uz urcite chceme do toho ist aj skrz moje diagnozy, pco inzulinova rezistencia a pod..ale dakujem vam isto sa budem informovat

@anonym1111 ptejte se v centru,jestli by tam byl nějaký androlog a jaka by byla cekaci lhuta, protože přesto, že byste šli do nějaké výběrové metody té nejlepší nejrychlejší spermie,tak s blbym spermiogram se toho moc nedá vybrat. A celé ivf je o spoustě peněz a nervů, nejistoty, takže jestli máš ještě věk cekat pár měsíců,tak by to stálo za zvážení.

levandule_k
•
11. led 2026
@squezy

@anonym1111 ptejte se v centru,jestli by tam byl nějaký androlog a jaka by byla cekaci lhuta, protože přesto, že byste šli do nějaké výběrové metody té nejlepší nejrychlejší spermie,tak s blbym spermiogram se toho moc nedá vybrat. A celé ivf je o spoustě peněz a nervů, nejistoty, takže jestli máš ještě věk cekat pár měsíců,tak by to stálo za zvážení.

@anonym1111 přesně jak píše squezy. Konzultace s andrologem má smysl.

Něco se může dát zlepšit režimovými opatřením a za mě je lepší si zkusit před IVF vylepšit spermie, protože to zvyšuje šanci na úspěšné IVF.

jitkasedlackova
•
29. led 2026

Přítel měl taky fakt hodně špatný výsledky spermiogramu. Ale pak se do toho docela opřel, upravil životosprávu, omezil alkohol. Nějakou dobu bral i Reproman. Doporučili nám ho přímo na IVF ve Zlíně, kam jsem chodila. Postupně se to zlepšilo, asi to byla kombinace všeho dohromady, jak těch vitamínů, tak i změn v režimu.