Ahoj holky, mátě některá zkušenost se zařízením Reprofit v Brně? Předem moc díky za odpovědi.
Theresa, podstupovala jsem IVF v Brně, ale v Heliosu, bohužel toto zařízení opravdu neznám.
Theresa - o reprofitu se bavili na neplodnost.cz zkus mrknou tam. 😉
ahoj Holky pořád není na Modrém koníku žádná, která by chodíla do Reprofitu?
Theresko, ja s tim osobne nemam zkusenosti, ale vim o jedne divcine, ktera prosla v Brne vsema klinikama a az na Reprofitu naposeste otehotnela..
Ahoj thereso, ja chodim do Reprofitu. Bohuzel uz rok ☹
Milhauz, no a co, jaké máš zkušenosti? Mně přijde, že se v Brně nedá vybrat.... Všude je to - rychle zaplať, my to nějak zkusíme a běž....a další prosím... 😎
Verio, nez jsem sla do Reprofitu, tak jsem si to myslela taky. Prechazela jsem tam z jineho centra, ve kterem jsem se necitila dobre, prave kvuli tomu pocitu ze jim jde hlavne o penize.V Reprofitu jsou skveli doktori, skvely pristup, takze muzu jedine doporucit. 🙂
Milhauz, a můžeš mi prosím tě napsat, kde jsi nebyla spokojená? A proč?
Bylo to v Repromede,a tech veci bylo vic. Treba dlouhe cekani na konzultaci (jednou dokonce hodinu a pul), ale hlavni duvod byl ten, ze udelali jen zakladni vysetreni, tj. HP a SPG a hned nas tlacili do IVF s oduvodnenim ze ten SPG nic moc, a ze prirozene sice otehotnet muzu, ale nikdo nam nezaruci jestli to bude za rok nebo za 10 let. Takze jsem se nastvala a sla na konzultaci do Reprofitu, kde mi rekli ze ten SPG je vyborny a s IVF by jeste pockali, a nejdriv ze by zkusili stimulaci Clostilem. Coz bylo presne podle mych predstav, takze uz jsem tam zustala. 🙂
Milhauz, ja uz o tomhle postupu slysela vicekrat-myslim, ze nekdo odesel z Uniky a navrhli mu stejnej postup, ovsem ted nevim, zda v Repro-mede ci fitu 😉 .
Ninule, pokud myslis ten postup s Clostilem tak to byl urcite Reprofit 😉. V Repromede nechteji delat ani IUI 😖 .
Ok, takže Repromedu nebrat. Se teda asi musím rozhodnout mezi Unicou a Reprofitem. No, ještě mám čas, na druhý pokus si netroufnu dřív než na jaře 😒
Verijko, ja si ted ale nejsem vubec jista, mohla to byt dokonce Repromeda...ono to bude nekde na strankach UNIKY/tady na konikovi/, ovsem najit to....Pockej popremyslim...asi nekde mezi dubnem a srpnem....Zkus si dat do vyhledavace tady na konikovi Reromedu a Reprofit, treba na to narazis...Nerada bych ti davala nejaky desinformace, jen mam pocit, ze to byla jedna z nich....
Jak pises, casu mas dost...sbirej info a uvidsi...casu dost..
Ja bych spis brala ohled na tu lidskou stranku, ´pac vysledky jsou vsude temer na chlup stejne, tudiz sance se prestupem nijak nezvysuje, ale ani nesnizuje....
Veri a prvni pokus jsi mela kde? Nechtela jsem delat Repromede negativni reklamu. Urcite je spousta holek co tam jsou spokojeni. Ale ja jsem se tam proste necitila dobre.
Milhauz, o tom to je...Vsude najdes zastankyne a ty, kterym se tam nelibi, muzes projit cely Brno a uslysim vzdy pro a proti...
Milhauz: v Heliosu
Holky, opravdu se tady nenajde nikdo jiný kromě mě kdo chodí do Reprofitu? 😖
ahoj ještě vím o jedné holčině, co tam teď začala chodit, ale chodí do snažilek Brno a okolí..
a my byli teď na spg v repromedě a taky mám docela rozporuplné pocity.. doktor byl super, všechno vysvětlil a tak, ale to prostředí a zbytek na mě působuilo divně. ☹
Ahoj holky já už mám IVF v Reprofitu za sebou. Hned při svém prvním IVF jsem otěhotněla. Dostala jsem jedno embryjko po poradě s doktorem a to se chytlo, teď jsem v 14tt.
milhauz já chodím do reprofitu, zatím mám za sebou dvě návštěvy
Theresa mooooooc velká gratulace 😵 budeš tak hodná a napíšeš nám o sobě něco víc? jak dlouho jste se snažili, co jste měli za problémy a jak to IVF v reprofitu celé probíhalo?na kolik vás vyšlo?
Já zatím beru clostil a dupfaston, v dubnu jdeme na kontrolní spermiogram a přemýšlím jestli nezkusit nejdřív IUI.Pokud se nezadaří chtěla bych jít do IVF koncem roku 😉
A ke komu chodíte? My jsme chodili k MUDr. Koudelkovi, velký sympaťák.
Já měla problém s endometriozou, našli ji u mě minulý rok v březnu, pak jsme se tři měsíce intenzivně snažili a nic. Bolesti strašný, nedalo se to vydržet, nemohla jsem ani chodit do práce, prostě hrůza. Tak jsem podstoupila hormonální léčbu v Brně na Obilňáku, kdy jsem měla na tři měsíce zastavenou menstruaci, bolesti tak vůbec nebyly, ale zase návaly jsem si v létě užila naplno. Pak jsme měli jeden časovaný pohlavní styk taky na Obilňáku v Brně, a pak nám doporučili IVF, nelíbíl se nám, ale přístup na Obilňuku a tak jsem začali uvažovat o nějakém soukr. zařízení a přes známou jsme se dostali do Reprofitu. Hned při první návštěvě nám všechno do podrobna vysvětlili a pak už bylo na nás jestli do toho chceme jít. Protože už jsem měla zase strašný bolesti, tak jsme vůbec neváhali a hned další týden podstoupili IUI a nic, tak jsme hned začali stimulovat na IVF a o Vánocích jsme už veděli, že miminko se drží. Moc se nám líbilo i rozhodnutí ohledně počtu embrií, mě je 26 let a manželovi 28 let a upřímně jsem se moc na dvojčata necítili, ale už jsme i o této možnosti začali uvažovat. MUDr. Koudelka nám poradil dát jedno embryjko a že když se nezadaří dáme příští měsíc hned další ( zbylo nám jedom jedno). A ono se opravdu chytilo, nechtěla jsem tomu vůbec věřit, že se nám to podařilo. Hlavní problém byl nakonec v té mé endometrioze, měla jsem málo vajíček a byly poškozené, odebrali mi 10 oocytů, z toho 7 oplodnili a 2 dvě embryjka přežili až do konce. Stálo nás to celkem i se zamražením jednoho embryjka 19 tis. a určitě to za to stálo.
Já chodím k MUDr Stelclovi.Je tam krátce a znám ho z Vyškova kde jsem byla operovaná.S Obilnákem mám taky svoje zkušenosti 😖 Kdyby mě tam ještě někdy chtěli odvést, tak jim na revers uteču 😀 Na víc ted jsem se dozvěděla, že moje známá už tam byla 2x na IVF a neúspěšně.Asi taky nejsou moc spokojení, protože se poohlíží po soukromé klinice.S tou cenou jsi mě příjemně překvapila, i když si uvědomuju že to je u každého individuální.Pokud by jsme podstoupili IVF tak i s ICSI, pro jistotu.Já mám hroznej strach z neúspěchu ☹
ahoj anippe, měli jsme i ICSI. Platili jsme 5 tis. za léky + 8 tis. za ICSI + 4tis. za prodlouženou kultivaci + 2tis. zmražení embrya, zbytek hradila pojištovna myslím 22.500,-. S neúspěchem se musí počítat, to čekání je pak hrozný, ale opravdu to stojí za to. A jaký problém máte vy? A kolik je Vám roků?
theresa, my máme trochu sníženou pohyblivost spermií.Přítel má 32 let mě bude 28let.Snažíme se víc jak rok.Náš doktor strašil že by nás to vyšlo kolem 30.000.- 😕 Přeci jen to je deset tis. rozdíl.Proti zkumavkám je především přítel, podle mě to bere jako prohru.Už jedno dítě má z prvního manželství a tak nevidí důvod proč by druhé nešlo.Bude to s ním těžký.A já si to musím srovnat v hlavě taky, než IVF podstoupím musím být co nejvíc vyrovnaná.Asi tak jako u všech dlouhodobích snažilek se mě střídají období, kdy si to připouštím víc nebo mín.
anippe, tak tyhle pocity znám a jsou opravdu časté. Chodíš do Reprofitu i s přítelem?
Většinou pomůže, když jsou do celé věci zasvěceni oba partneři. Určitě zkuste IUI a třeba i víckrát, já kdybych neměla žádné bolesti, tak bych se do toho asi taky tak moc nehnala a nechala to víc na přírodě a možná ji jenom trošku pomohla. Držím palce a dej vědět, jak pokračujete.
Přítel se mnou absolvoval jednu konzultaci, bylo opravdu vidět že popovídání s odborníkem pomohlo.Ted to nechávám celé uležet a uvidím v dubnu po dalším spermiogramu.Celé je to o rozdílném pohledu na těhotnění, zatím co nám ženským tolik nezáleží na tom jak se to stane..ale jde nám hlavně o výsledek, chlap to vnímá jinak... jak pěkně si to miminko udělal 😅
Theresa hodně štěstíčka tobě i drobečkovi 😉 Snad tě budeme brzo následovat.
Thereso, a ty bolesti kvůli endometrioze jsi měla při menstruaci nebo pořát?
Anippe, ty jsi asi s Dr Štelclem spokojená že?
milhauz jsem spokojená,je mladý... má to svá pozitiva, do ničeho netlačí a všechno s náma pečlivě probírá.A v neposlední řadě poslouchá co říkáme, což hodně doktorů nedělá a melou si dokolečka pořád to svoje.Je to první gynekolog se kterým vedu dialog 😀
Co mě krom jiného vyhovuje v reprofitu jsou ty úžasný prostory, byla jsem v caru ve Zlíně a připadala jsem si tam jak sardinka, všechny místnosti byli pidi a stěny jako papírové.
Sem začni psát odpověď...
Odešli
Opravdu tu nikdo toto zařízení nezná?