Reprofit Brno. Máte zkušenosti?
Ahoj holky, mátě některá zkušenost se zařízením Reprofit v Brně? Předem moc díky za odpovědi.
@meggar mooc gratuluju a přeju hodně štěstí 😵
@meggar gratuluji a moc to přeji. já jdu na ket v listopadu. srpnové ivf nevyšlo. ted chodím do práce a vydělávám na další akce v rf. s mužem ještě děti nemáme, ale v listopadu bude ket dvou embryí. snad se zadaří. moc si přejeme dvojčátka. at jste s mimískem oba zdraví a vše dopadne dobře.
@zelena_zirafka je mi líto, že to nevyšlo. ale kamarádka ted po deseti letech rodila potřetí. o mimi se snažila s druhým mužem tři roky. a porod ačkoliv byl třetí tak byl nejnáročnější a v porodnici jí řekli, že desetiletá mezera mezi jedním a druhým porodem, to ji už považují znovu za téměř prvorodičku. máte s tím někdo také zkušenosti. rozdíl mezi dětmi, deset patnáct roků..........?
@beruskaevuska1 Já jsem nerodila, dělali mi císaře v 30. týdnu a porodní cesty jsem měla nepřipravené. Takže kdyby ket vyšel, budu zas jakoby prvorodička. Syn bude teprv mít tři. Kamarádka má sestru o deset let, nedařilo se dřív a tehdy se to ještě neřešilo jak dnes. Já asi teď zkusím hysteroskopii a potom očistu těla bylinama.
@pejejak @kacatka @bobulinka74 @olousek35 @misha83
@beruskaevuska1 Holky díky doufám, že bude všechno v pohodě.
jsem zvědavá jestli zvládnu při ketu chodit do práce, pracovní doba cca 50 hod od pondělí do pátku, stres každý den v práci. nevím jestli dostanu volno. domluvila jsem si dovolenou na říjen - cca 1 týden, chci odpočívat, relaxovat. dotaz. je každodenní stres dobrý při těhotenství s dvojčaty? jde to zvládat 9 měsíců těhu? doktoři mě varují že můžu kvůli stresu i potratit. mám z toho trochu strach. kvůli stresu, alergiím a astmatu s astmatickými záchvaty mě doktoři chtějí nechat na neschopence celé těhu. já tomu dávám volný průběh. bohužel znám případy, kdy v práci holky přišly o dítě, pracovní nasazení je dnes hodně vysoké.
@beruskaevuska1 tehotenstvi s dvojcaty je vzdy rizikove, takove nasazeni si myslim je neslucitelne.
@beruskaevuska1 Stres neni dobrý ani pro netěhotné, natož pro těhotné, s dvojčaty tuplem. Já bych takovou práci nedávala ani omylem, jsem vděčná, že u nás se pracuje normálně 8 h a že vedení ví, že odpočatej zaměstananec odvede lepší výkon než ten, kdo nemá šanci se zrelaxovat. Mě by potenciálně jedna z doktorek taky chtěla nechat doma, ale myslím, že pro mě je větší stres být doma s omezenýma vycházkama, než být mezi lidmi. Pokud by to samozřejmě přímo neohrožovalo mimi.
@beruskaevuska1 já bych šla opět od ETu na PN a zůstala na ní až do porodu. Tím rozhodně nic nepokazíš a užiješ si volna na odpočinek, na přípravy atd. A vypneš od práce. Ono ten první trimestr je pěkně náročnej na fyzično. Já většinu prospala, nebo proležela. Mozek jsem u 1.těhu měla slušně prázdnej. To se studovalo 😀 . Ale bylo to fajn. Jinak já v okamžiku otěhotnění přestávám být nervák a prdím komplet na jakýkoliv stres. Nestojí mi za to a tělo s hlavou to nějak samozřejmě zvládají. Tak se drž.
@meggar určo bude vše v pohodě. Jen malá TI dá pěkně zabrat 😀 Nebo mně Tom teda pěkně zabrat dává. A bude hůř 😀
@misha83 ket bude v listopadu. uvidíme.
@meggar Taky blahopřeju, ať to jde dobře i nadále! Ráda čtu, že to po KET jde, KET je naše poslední šance.
@olousek35 mám dvě zamražená embrya. tak jdu na ket. s ET jsem byla měsíc na neschopence, protože se nevydařil, tak jsem se vrátila do práce. a byl problém, že jsem byla tak dlouho mimo práci. ale já jen ležela. utrogestan mě uspával, bylo mi zle....... beru vitamíny, jím ovoce a zeleninu a je to lepší. mezi lidmi člověk přijde na jiné myšlenky. chci se sejít s kamarádkami. jedna pracuje skoro pořád na odpoledne, od dvou odpoledne do deseti hod, tak se snažíme najít nějaký termín kdy nebude odpoledne v práci. hezký víkend. jedu na václavské hody, pak přijde návštěva.
@olousek35 jinak na et půjdu, ale doufám že ket dopadne. příští ivf s et - zatím předběžná cena 30 000 kč. tak budu šetřit, asi si něco půjčím a půjdu do toho. a v podstatě to tak mohlo být už ted. po et se do práce nevrátit.
@olousek35 mela jsem to stejne, clastne uz od transferu zadny stres. 🙂.
Ja tedy mela po et 2 tydny dovcu, pak jsem byla 4 dny v praci a dostala jsem na 3 tydny neschopenku kvuli hematomu a pak jsem do prace chodila az do vcerejska. Od pondelka uz nebudu, hodne mi zacalo tgrenout brisko, takze me doktor nechal doma.
Tak nakonec pouze jedno jediný zralý vajíčko, 1 embrio, včera ET. Teď už jen čekat a věřit.. Hodila jsem se na týden marod, pak se vrátím do práce....asi nikdo žádnou zaručenou radu, jak podpořit či ovlivnit uhnízdění nemá, co ???
@kvetiv Určitě je dobrá dvojka červeného vína pár večerů po sobě. To prý podporuje uhnízdění.
@beruskaevuska1 Já bych taky teda do práce nechodila. A pokud máš takové pracovní vypětí, tak s dvojčatama už tuplem ne. Já jsem taky čekala dvojčata a byla jsem doma už od stimulace, protože dělám ve zdravotnictví a vůbec jsem se doma nenudila.
@olousek35 No nevím, jak to za chvilku budu dělat. Včera jsem venčila oba 2 psy a šla jsem schválně na pole, abych je nemusela mít na vodítku, ovšem zase jsem musela malou nést na koňovi, protože se jí hvězdě nechtělo jít takovou cestou 😀
@beruskaevuska1 Et byl myšlen všeobecně. Je jedno, jestli ET, nebo KET. Každopádně držím pěsti a ono to bude stejně přesně tak jak máš psáno v knize osudu. 😉
@meggar jj, to znám z 1.těhu. Řešila jsem to s gynekologem, co s velkýma hyperaktivníma psama na vodítku, se kterýma vyloženě lítám vzduchem 😀 Uklidnil mě, že tohle na těhotenství fakt nevadí 😀 tak jsem si lítala vzduchem a po cvičeních prakticky do porodu. A fakt to vliv nemělo. Naštěstí. Ale pokoušet to nemusíš.
@kvetiv Držím pěsti. Pěkně lehni, podlož si nožky a relaxuj a hodně spi. Těším se na pozitivní test. 😉
@olousek35 tak doufám, že v knize osudu mám napsáno, že děti budou. já jsem trpělivá a osud mě občas zkejsne a občas odmění - odměna bylo odjet na rok do anglie, žít tam a pracovat, pak jsem ještě žila a dělala rok v irsku. tudíž mám praxi z londýna a dublinu. v dublinu jsem dělala ve školce.
@meggar pracuji ve strojírenství, už několik roků. člověk by neřekl, že je tento obor slušný adrenalin........ někdy až moc. chvíle klidu jsou vzácné. je fajn, že je hodně práce.
@meggar v reprofitu se na neschopenku moc netváří. ví, že dělám devět a víc hod. dojíždím 60 km denně do práce. až budu těhotná tak to prý budeme řešit. neschopenku mě chce napsat alergoložka. už to napsala do zpráv z vyšetření. v reprofitu ví, že dělám od rána do večera, dojíždím a chci dvojčátka. asi práci nedám. uvidíme.
@beruskaevuska1 počkej jak to myslis ze se v reprofitu na neschopenku moc netvari? pokud ji budes chtit, tak si myslim ze uplne v pohode 🙂 nebo me s ni nikdy nedelali problém, sama jsem si určila i vycházky......
až bude těhotná tak se to bude řešit. - to mi řekli. já to beru, ale první trimestr je bohužel rizikový na to o miim přijít. neschopenku mi chtějí dát na alergologii. já při ketu nebudu na neschopence. vezmu si pár dní dovolené a pak počkám na výsledky. dvojčata se potvrdí tak v pátém šestém tt, tudíž to už by byly pomalu vánoce. možná to vyjde tak, že dvojčátka se potvrdí v pondělí 23. prosince. já to beru. ne ivf v srpnu jsem měla neschopenku od nich. práci bych nedala. v srpnu jsem vycházky měla. ale moc je nevyužila.

Holky, tak dnes jsem byla v RF na UTZ po KETu a jsem na přelomu 6-7tt a mimču bilo srdíčko. 😉 Tak máme radost, že to vyšlo. Tak ještě aby tak zhruba 33týdnů bylo všechno O.K. včetně porodu a přestanem se bát toho nejhoršího 😀