Ahoj holky, mátě některá zkušenost se zařízením Reprofit v Brně? Předem moc díky za odpovědi.
Tak holku hlasim, že dve moje kamaradky jsou teď z Reprofitu těhotné, takže uspěchy tam jsou, Jen nechodi k nám na diskuzi. Tak to hlásím za ně 🙂
@cermi77
@lenka27
@delfi75
Holky, já to nějak už asi vzdala. Nejsem si ani jistá, že v RF dělají, co můžou. Jsem ted v depresi, já vím, všechno vidím černě...ale zase...už čtvrtý transfer, poslední vyšetření před čtyřmi lety, když jsme u nich začínali a to tehdy jenom spermio a hormonální profil...žádná genetika, imuno, nikde nic.
Mám vyčerpaných už osm embryí a přijde mi divné, že prostě se to nechytne. A od nich slyším jenom, že se to musí vychodit, že někomu to trvá déle... je mi z toho všeho smutno.
@78marcela ahojky, co to tady zase čtu! Klid, nikde nemáš napsáno, že to teď nevyjde...a kdyby náhodou přece jen ne, tak si ty vyšetření nech prostě udělat, já si o ně taky řekla, teda jen o genetiku, imuno je na nic. Ale třeba ta genetika je důležitá. Držím Ti moc palce, dej si čokoládu a při příští návštěvě tady na stránkách chci vidět pozitivní test 🙂 😵
@78marcela stejně se prý dává prednison při IVF, který potlačuje imunitní systém, aby tělo embryjko nevypudilo z těla ven. A když se něco na imuno najde, tak stejně vždy píšou prednison. Nevím, domluv se s nima, ale tu genetiku určo ano, tam totiž může být příčina. Já si tu genetiku nechala udělat už po prvním nevydařeném pokusu...
@78marcela Marci, nevzdávej to, ještě je brzo, fakt vědí, proč píšou, že se má testovat nejdřív 12.den po transferu, já vím, že je to ubíjející, kdyby to nevyšlo, pozitivní je, že se ti už zadařilo otěhotnět, je to vážně o štěstí, o imuno, genetiku a hematologii si zažádej, ale upřímně, genetika jednotlivě v páru vychází většinou v normě, pokud v rodině nemáte nějaké mutace, my už taky nevěděli kudy kam, tak jsme zkusili na doporučení paní doktorky genetické vyšetření embryí, zavádělo se zdravé embryjko, já byla ve formě a stejně se nechytlo i po těch letech ale pořád věř, že to vyjde 😅 ...a většinou to bývá, když už to člověk vzdává, tak ti strašně moc přeju za týden pozitivní test...
@kacatka Já beru na ten způsob medrol, taky na odbourání imunity. Ale taky jsem někde četla, že dost holek jsou vůči prednisonu nebo medrolu imunní, protože třeba mají nějakou jinou vadu...
@modrykonik2014 a u tebe se tedy zadařilo nebo ne? Kolik jsi měla pokusů? Uvažuji změnit CAR a právě jinde zkusit PGD nebo PGS, nevím přesně jaký je v tom rozdíl.
Je mi nějak smutno...
@78marcela u mě jednou biochemické, loni třetí IVF s PGD v Heliosu, všechno vypadalo krásně, ale nechytilo se, letos jsme přešli do Reprofitu a v létě bude 4.IVF. Psala jsem si tu s jednou kočkou cermi77, která je tady u vás v diskuzi, ta měla CGH, to je podrobnější vyšetření, hradí se bez účasti pojišťovny. My máme ještě 4 mrazáčky z Heliosu. Byli tam všichni fajn, ale já potřebovala změnu.
@modrykonik2014 já právě uvažuji o heliosu. No uvidíme, do pátku je čas.
@78marcela Ahoj, já být tebou a pokud tenhle pokus nevyjde, tak bych si nechala vyšetření udělat a na nic nečekala, imuno, genetiku, endokrinologii atd. Genetika vždy nemusí vyjít dobře, manžel je nositelem dědičné translokace a přišlo se na to až u nás, když jsem nemohla otěhotnět a přitom v jeho rodině všichni zdraví. Bohužel si o to musíš zažádat sama a být důrazná, jsou to Vaše peníze, Váš život, Vaše emoce. Pokud se nic nenajde, alespon budeš mít čisté svědomí, že jsi udělal maximum. Každopádně držím palce, aby tento pokus byl úspěšný.
@78marcela v heliosu jsou skvělí, ale v reprofitu mi přístup přijde nadstandardní, drž se, budu sledovat a doufám, že se v srpnu přidám.
Marci, nevzdávej to! To musí vyjít!
Já už zas vyhlížím další možnost a to jsem si říkala, že jednou a dost!
@modrykonik2014 Díky moc..já vůči RF nemám tolik námitek, vůči jejich chování nemůžu říct ani půl slova, mám je ráda...jenom mi přijde, že by už tedy mohli něco navrhnout, když se nevydařil už čtvrtý transfer jedničkových hatch. blastocyst. A ještě po dvou. To mi už přijde divný. Nejsem odborník, to jsou oni, takže by měli přijít s nějakým řešením na nějaká další vyšetření. Já se tady něco nedozvědět, nevím o tom vůbec nic.
@simkar
@modrykonik2014
@myrer
díky za povzbudivá slova holky, snad se jednou dočkáme všechny. Jdu si lehnout, je mi nějak blbě od žaludku, na oběd dnes byla masová směs v bramboráku a nějak mi to asi nesedlo...
@78marcela vůbec bych nedělala negativní závěry, znám holčinu co byla na IVF 8x, příčina nezjištěna, vše ok, kvalitní embryjka...A z 9 pokusu ejhle - má chlapečka. Myslím, že kdo vytrvá, ten se dočká, i když chápu, že opakované neúspěchy jsou frustrující ☹ Držím palečky na testování 😵
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@cermi77 my jsme prostě netrpělivé...já to beru tak, že se začnu bud pomalu připravovat na tu špatnou variantu, nebo v tom druhém případě se můžu začít dříve radovat🙂