icon

Reprofit Brno. Máte zkušenosti?

theresa
6. kvě 2007

Ahoj holky, mátě některá zkušenost se zařízením Reprofit v Brně? Předem moc díky za odpovědi.

moni34
7. říj 2015

@rezni to je super 😉 My jsme neměli žádné požadavky, ani na vzdělání, ani na výšku nebo váhu, ani jsem netrvala na blond, manžel má hnědé vlasy, takže i to nám bylo jedno, no a tím je to jednodušší a rychlejší 🙂

evikos
7. říj 2015

Holky, můžu se vás zeptat, jestli váš partner/manžel neměl s darovanýma vajíčkama problém? Byli jsme 4x neúspěšně na IVF, 1 x IUI, problém je u mě s vajíčky, ale manžel stále nechce o DV ani slyšet ☹ .

moni34
7. říj 2015

@evikos Můj manžel s tím neměl žádný problém, tohle jsem řešila víc já než on, šli bychom klidně i do darovaného emryjka, kdyby to bylo nutné. Stejně je jedna věc genetika a druhá to, jak ho ovlivníš v těhotenství a výchovou, příkladem, slyšela jsem , že ti může to miminko být stejně podobné jako vlastní, může dělat stejné grimasy, stejně se tvářit, zkus mu to takhle nějak podat, nebo najdi maminky na koníku co už mají miminka z DV a dej mu to přečíst, důležité je, že u tebe poroste v bříšku, porodíš ho a ani si nevzpomenete, že je z DV. Držím palce, aby nakonec kývl 😉

rezni
8. říj 2015

@evikos ahoj řešila jsem úplně stejný problém. Já to u nás nadhodila a pak jsem to nechala jen tak ve vzduchu. Jo a našla jsem článek ,kde bylo ve zkratce vysvětleno,že takové dítě ma v podstatě biologické rodiče tři. Matka ,otec a dárkyně. Zkusím ho najít,ale až v pondělí až budu u počítače. Jsem teď na školení mimo. No a pak jsem se o tom zmínila ješte před Dr Koudelkou a ten to hezky vysvětlil manžel nebyl připraven a od něho to vzal úplně jinak. Přeji ti hodně štěsti v přesvědčování.

evikos
8. říj 2015

Moc holky děkuji.

jarpa
9. říj 2015

ahoj holky,koukám,že tady probíráte DV,my jsme nečekali vůbec,dr Koudelka nám nabídl zamražené,povedlo se hned na poprvé,bohužel 8tt zamlklé a povedlo se i na podruhé a jsem 11tt s dvojčátky 🙂 Přeji Vám hodně štěstí a at jste štastné 🙂

rezni
9. říj 2015

@jarpa ahoj tak to je super. Prosim tě to byla vajíčka nebo celá embrya? Když si tím prošla dvakrát tak jsi pokaždé platila to celé?ptám se protože jsem samoplátce a co nám řekl Dr Koudelka tak by nás to stálo 90 000 Kč ☹ 180 000 si nemůžeme dovolit.

jarpa
9. říj 2015

@rezni byla to jen vajíčka,v ceně 90tis jsme měli 2 pokusy,s tím,že máme i zamražené a pak stojí transfér už jen 7tis 🙂

rezni
9. říj 2015

@jarpa rak super,že vám to vyšlo🙂 hodně zdravíčka a gratuluji k dvojkám. Chápu to dobře ,že jde o jednovaječné dvojčátka?

jarpa
9. říj 2015

@rezni děkuji 🙂 nn,nechali jsme si zavést 2 embryjka po předešlé smutné zkušenosti.Taky Ti držím palečky 🙂

rezni
9. říj 2015

@jarpa aha 🙂 no já teď začala stimulovat na moje 4 IVF a pokud nevyjde i tohle,tak jdu do DV

rezni
10. říj 2015

Holky jakou máte zkušenost z minimálkou??? Je pravda ,že se udělají kvalitnější vajíčka,ale v menším množství ?

jezevcikova
11. říj 2015

@rezni nevím, jak je to s kvalitou, ale mně dělali minimálky po tom, co zjistili, že mám předčasné selhávání vaječníků a mám malo vajíček i po normální velké stimulaci. Takže nemělo cenu cpát do sebe tolik hormonů, když to vyšlo na stejno. Podstoupila jsem dvě velký IVF s Gonalem, pak tři minimálky s Clostilbegytem a čtvrtou minimálku s Femarou+asi dvě injekce myslím Merionalu a ta byla vítězná 🙂 Vždycky jsem měla nejvíc tři vajíčka, až teď naposledy čtyři, tři přežily PK, jedno u mne krásně roste už 30 týdnů a jedno máme ještě zmrazené 😉

evikos
11. říj 2015

@jezevcikova -ahoj.Ja mám stejný problém. I po 200 jednotkách gonalu jen 1 vajíčko...Po clostilgebytu 2-0-2 taky jen jedno vajíčko...V nativním cyklu bez vajíčka...Tak se mně líbí ta tvoje kombinace Femara + Merional...Přemýšlím, taky něco takového zkusit...Ty megadávky hormonů zřejmě nemají cenu.

fidac
11. říj 2015

@evikos jééj holky, tojste měli jenom tak málo??? já jsem měla při 150 j Gonalu pěknou úrodu 😀 53 vajec 😀 😀 😀

soleilll
11. říj 2015

@fidac Tím bych se moc nechlubila - to mi přijde jako hazard se zdravím a nechápu, že to v CAR dopustili...
@rezni Určitě záleží, jak u koho a jak v kterým cyklu. Tělo se pořád mění, ale je potřeba zkusit všechno, protože nakonec to jedno prostě bude to pravé.

rezni
11. říj 2015

@jezevcikova tak to je super🙂 hodně zdravíčka a štěstíčka pro vás oba nebo obě ???? 😀

rezni
11. říj 2015

@fidac ty jo tolik???? No asi hloupá otázka ,ale zadařilo se ? Myslím kolik přežilo PK a kolik jich máš za mražených

rezni
11. říj 2015

@soleilll tak snad už je tohle to pravé🙂 beru clostilbegyt a píchám Menopur. 3 IVF a celkem na prd 😝 tak snad tohle už zabere

fidac
11. říj 2015

@soleilll mám PCO, takže i při minimálních dávkách hormonů jsou 2 možnosti a to buď žádná reakce anebo přehnaná, a v období stimulace mám pocit, že se to ani moc řešit nedá, protože na utz se počet přesně spočítat nedá teda pokud je tam folikulů hodně, max. odhad a ten byl 30 což je úplně normální a hazard se zdravím je to v případě pokud se ti rozjede OHSS, ale v Reprofitu ví, jak na to...

@rezni taky jsme byli překvapení 😕 ale nakonec nám jich zbylo 13 po PK 10xHB a 3xXB, na KET mám v plánu jít v listopadu, protože musím ještě pořešit problém se sliznicí...KET jsme museli právě kvůli velkému počtu odsunout, tak nám je zamrazili všechny 😉

evikos
11. říj 2015

@fidac No to víš, že bych samozřejmě byla ráda, kdyby se vajíček podařilo získat více...Bohužel, vypadá to u nás špatně... Po čtyřech neúspěšných IVF a 1x IUI už začínám být zoufalá....

jezevcikova
11. říj 2015

@evikos určitě vyzkoušej. Přeji hodně štěstí! Určitě se to povede, my už vůbec nedoufali a vyšlo to! Prostě dokud je aspoň jedno vajíčko, vždycky to může být to pravé 😉
@rezni děkuju moc. Bude to Martínek🙂 Tobě moc štěstí, držím palce! Určitě to vyjde!

soleilll
11. říj 2015

@fidac Já mám taky PCO a navíc jen 1 vaječník a když mi asi v 1/3 stimulace napočítali kolem 50 zvětšených folikulů, okamžitě snížili dávky hormonů. Nakonec získána 3 vajíčka a myslím, že to (za normálních okolností) bohatě stačí. Obecně se udává optimálně do 10 ks z jednoho vaječníku, takže bych řekla, že to u tebě těžce přepískli... Mělas veliký štěstí, jestli k OHSS nedošlo.
@rezni Někdy to holt trvá, než tu přírodu přečůráme, ale ona to jednou vzdá a povolí, neboj. 😉

fidac
12. říj 2015

@soleilll nedošlo naštěstí...bylo mě řečeno, že to bylo hlavně tím, že mi neukončovali stimulaci Pregnylem...mě je teda nepočítali jenom řekli, že cca kolem 30 a to bylo všechno... 😕 a abych pravdu řekla, tak k nově příchozím doktorům nemám důvěru a to z toho důvodu, že když se na něco ptám, tak mě přesvědčují, že to tak určitě nebude a stejně to tak je...takže možná i proto toto nádherné číslo... ☹

serenna30
12. říj 2015

@soleilll @fidac holky a čím jste stimulovali při PCO ? čeká mě stimulka asi v 12/2015 a mám strach ze OHHS ...kolik jste měli vajuch?

soleilll
12. říj 2015

@serenna30 Měla jsem Gonal, Puregon i Menopur, výsledky různé - záleží na velikosti denních dávek. Ty jsem měla od 75 jednotek do 225. PCO se musí v průběhu stimulace hlídat, aby se to "nezvrhlo" a je lepší zvolit pera (a ne injekce), protože se jednotlivé dávky dají jemněji ladit. Clostilbegyt mi nezabral - získáno jediné vajíčko a to se neoplodnilo, ale já už mám starý vzorky. 🙂 První stimulace je vždycky tak trochu "zkušební" protože každé tělo reaguje jinak, dokonce jinak v různých cyklech, takže uvidíš. Ale bude to dobré, neboj.
@fidac Důležitý je, že to proběhlo dobře a že to má výsledky. Ženská holt někdy musí vydržet víc než člověk. 😀

rezni
12. říj 2015

@evikos bohužel jsem ten článek nenašla, promiň 🤐

rezni
12. říj 2015

@fidac hlavně aby se zadařilo🙂 máš dobrý že máš tolik sněhuláků🙂 já nikdy KET neměla páč nikdy nezbylo

evikos
13. říj 2015

@rezni to je škoda ☹ , ale nedá se nic dělat. Držím pěsti, ať Tě to teď dobře dopadne.

renisek
14. říj 2015

Ahoj holky mam dotaz.... Nevíte jaký je rozdíl mezi Puregonem a Merionalem? Dostala jsem Puregon a slyšela jsem ze rozdíl je v ceně a hlavně v komfortu aplikace injekci neboť Puregonem je v peru a je dražší. Děkuji za zkušenosti a informace.

Strana