Sanus Jihlava. Máte zkušenost?

petullak
15. srp 2007

Ahojky,

jsem tu nová a chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenosti s klinikou Sanus Jihlava - ať už dobé nebo špatné.

Díky moc za každou odpověď

luucia
15. srp 2007

pettulak - mrkni se na diskuzi Sanus Pardubice, jsou tam stejní Dr. jako v Jihlavě, tak bys tam mohla něco zjistit! 😉

melanykol
20. srp 2007

Ahoj Petullak,dlouho jsem na koníkovi nebyla,ale do Sanus Jihlava jsem chodila nedávno a pravděpodobně v říjnu zase začnu,ozvi se,čau čau 😀

ronaldovi
20. srp 2007

ahoj, i mě čeká letos umělé oplodnění. Rozhodujeme se mezi Brnem a Jihlavou, ale zdá se nám dostupnější Jihlava - je sice nová, ale potřebují si získat klientelu-tak by to mohlo být o to lepší

melanykol
22. srp 2007

ahoj ronaldovi,ta Jihlava je už docela slušně rozjetá,už jsem tam něco nachodila a nikdy tam nepotkám stejné klienty.Na první pokus jsem jezdila do Brna a to dojíždění mě ničilo.V září nebo říjnu začnu chodit zase 😎

jankatr
22. srp 2007

tak konečně se tu našel někdo kdo tu má s Jihlavským sanusem zkušenosti. Melanykol - nechceš se nám tu kapku víc rozepsat - jaký je tam přístup, úroveň a vybavení, úspěšnost a tak - čím víc tím líp...
jsem nenáročná viď... 😉

melanykol
24. srp 2007

Ahoj,dnes mi snad půjde odeslat odpověd 🙂

melanykol
24. srp 2007

jankar těžko někomu doporučit to či ono centrum.Já jsem byla na první pokus v Unice Brno a vůbec se mi tam nelíbilo.Chování sester a primáře bylo až moc přátelské(vlezlé).Ale většině lidí to vyhovuje.
K té Jihlavě je nejlepší kouknout na stránky Sanus Ji,nebo Sanus Hradec Králové.Já jsem tu v pohodě i přesto,že ze čtyř pokusů mi vyšel jen jeden loni v říjnu,ale v prosinci těhotenství samo zamlklo. ☹
Jinak co jsem tam docházela,jen jednou jsem potkala stejný pár,jinak je to tam jak na běžícím páse.těžko hodnotit úspěšnost,zatím jsem moc neslyšela.
Až na ty peníze,co doplácíme se těším,až začnu chodit,alesponˇse něco děje. I když už jsem z toho někdy tak unavená a zklamaná,že už si iluze nedělám.
Zatím papa, já jdu do práce 🙄

ronaldovi
24. srp 2007

ahoj melanykol - nerozumím tomu, že jsi byla už na více než 4 pokusech? pojištovna hradí pokusy 3, NE?

melanykol
24. srp 2007

Prví pokus jsem byla v Brně,pred druhým mi doporučil primář Sanusu Ji laparoskopii,ta prokázala neprůchodné vejcovody.Po stimul vaječníků byl odběr a nám se urodilo hodně embryí.Dvě jsem dostala hned,zbytek jsme nechali zamrazit.Z tech se mi to povedlo.Takže takovémezi pokusy 😀 😀 😀 Ted tam máme na jeden pokus dvě embrya a pokud to nevyjde tak jdu na ten 3 hrazený pojiš.ale tam nás doplatky vyjdou asi 20 tisíc a více.Podle toho co je človek ochoten zaplatit za různé nabíze né procedůry navíc.

jankatr
24. srp 2007

ahojky - je mi to jasné - šlo mi spíš o to jaký z nich máš pocit - bohužel vlastní stránky zatím nemají, a ty hradecké taky nejsou příliš rozsáhlé. My jsme první dva pokusy absolvovali taky na unice - ale teď tu na ně slyším dost stížností - a nejde ani tak o přístup personálu, jako spíš o to, že několika párům se u nich stalo to, že měli spg totálně naprd a hned jim navrhli ICSI atd s tím že nemá cenu to zkoušet znovu že to bude pořád stejné, a když to zkusili jinde tak najednou byl spg v normě... 😕 😲 to je mi fakt divné - a nebyl to jen jeden případ...
No a další věc je, že je to do Brna přece jen komplikovanější. Jihlava je o polovinu blíž, a navíc tam mám ségru, takže by to všechno bylo jednodušší. Jen mě právě kapku odrazuje to že o nich nemůžu nikde nic konkrétního najít, vždycky je tam jen adresa a odkaz na Hradec 😢

jankatr
24. srp 2007

Ahojte holky, tak jsem našla další jehličku v kupičce jihlavského Sanusu, která byla ochotná se podělit o své zážitky a s jejím svolením vám tu vkládám to co mi o nich napsala - cituji pocity člověka který si tímto centrem prošel, je to subjektivní názor, takže se s tím každá poperte jak uznáte za vhodné:

citace:
"Mám za sebou první neúspěšné IVF a také mnoho „návštěv“ tohoto centra, protože před plánovaným ivf se u mě objevily komplikace, takže jsme ho musely odložit - a v této pauze jsem jezdila na kontroly. Také při stimulaci na IVF a po transferu jsem denně jezdila na kontroly, protože jsem měla OHSS, u kterého jsem ale nemusela být hospitalizovaná.

Ale proč to píšu – těmito návštěvami jsem trochu poznala chování lékařů i sester – a jejich přístup.

Také jsem se jich ptala na úspěšnost a to co mě řekli, se i záhy potvrdilo v novinách, kde se porovnávala úspěšnost oplodnění v centrech v celé ČR. V Jihlavě jsou nadprůměrní a patří (aspoň dle novin) k úspěšnějším v ČR.

Celé centrum –všechny místnosti jsou opravdu moc pěkné. Všechno je nové. Také zařízení je dle mého názoru nejmodernější. Co se mi moc nelíbí je, že např. čekárna je velmi malá. Bavila jsem se se sestrou a ta říkala, že když v nemocnici přestavovali kousek patra na C.A.R, tak nepočítali s tak velikým zájmem o léčbu neplodnosti.

Také bohužel toto centrum už nejde více rozšířit. Takže v čekárně je kolikrát tak plno (takže žádné soukromí), že si není ani kam sednout. V únoru prý měli přes 1 tis. párů, který se u nich léčí s neplodností. Na Vysočinu je to docela dost – aspoň bych řekla já. Když pomyslím že je určitě dost párů, kterým dokud to jejich gynekolog nedoporučí, tak tam ani nejdou. (což je teda i můj případ).

Jinak ordinaci mají jenom jednu (na další již není místo). V ordinaci se střídají 3 lékaři. Když nepracují některý den v centru, tak mají službu v nemocnici na gynek.

Mě osobně se tento přístup moc nelíbí a již i dříve to nějaké holky na netu probíraly.

Např. „můj“ doktor z centra slouží jenom v pondělí a středu. Jiné dny není k dispozici. Když se ale jedná o kontroly před/po ivf/ketu, tak přijde do centra i jiný den, ale to se potom lékaři doslova perou o tuto jedinou ordinaci – a také bohužel jediný ultrazvuk, který je pojízdný a tak se i stane, že je např. i na operačním sále u pacientky, která má v tu chvíli odběr vajíček. Tento systém mě samotný nejde moc do hlavy a připadá mi to přinejmenším dosti zvláštní, protože „uhnat“ toho svého lékaře – aby byl v centru je někdy dost náročný.

Asi třikrát se mě věnoval jiný lékař – byl ochotný, ale přesto stále opakoval, že neví, jak to se mnou ten můj lékař zamýšlí.

Ohledně ceníku – platí ceny, jak jsou na netu v Pardubicích. Sama jsem několikrát sestře a lékaři říkala, jestli by mě mohli dát nějaký ceník a oni striktně odmítli – ani ofotit mi ho nedovolili. Jinak cenu každého úkonu ochotně řekli, ale ceny za všechny úkony se mě nepodařilo od nich získat. No ale je to na tom netu.

Sestřička na recepci je velmi příjemná při první návštěvě. Při dalších návštěvách je dosti uštěpačná a HLAVNĚ NA MUŽE velmi nepříjemná!! Tato sestra byla několikrát probíraná na stránkách neplodnosti – lidé psali že neví, co si mají o jejím chování myslet.

Člověk si holt musí obrnit nervy při jednání s ní. A bohužel je to vždy ona, na kterou člověk při příchodu do centra narazí jako na první osobu.

Další sestřičky jsou naprosto v pohodě a VELMI příjemné.

Také paní embryoložka je velmi příjemná, vstřícná a všechno se snaží vysvětlit. Velmi ráda jsem se s ní bavila a nechala si od ní poradit.

Můj lékař je dr. Škurla. Má velmi profesionální přístup. Jeho jedinou chybou je, že sám od sebe není moc sdílný. Takže já jsem vždycky nastudovala stránky neplodnosti a pak se ho cíleně ptala.

Jinak při úkonech je velmi příjemný a ohleduplný. Jsem s ním spokojená a hlavně už jsem si zvykla na to, že se musím ptát na všechno co mě zajímá.

Jak jsem psala, byla jsem asi třikrát i u jeho kolegy dr. Fikera. Ten byl velmi sdílný, všechno mi vysvětlil, na ultrazvuku ukázal, dal výpis léčby…..Ale jaký je při úkonech např. OPU to fakt nevím.

Ze začátku pro mě bylo těžké vůbec si zvyknout na systém v tomto centru. Kolikrát jsem si říkala, jestli nemám jezdit do Prahy nebo Brna. Byla jsem v tomto „nováček“ a musela jsem se ve všem prokousat sama. Ale chodím do práce a i tak jsem strávila dost času jízdou a kontrolou v centru. Jsem od Havlíčkova Brodu. Také si nedokážu představit, jak bych jezdila do Prahy nebo Brna a měla hyperst.syndrom – denně kontrola, šílený bolesti břicha a navíc také kdo by mě tam vozil. Představa, že bych tam měla jezdit vlakem nebo busem, v bolestech, je šílená.

Takže doufám, že jsem Tě moc neodradila od návštěvy jihlavského centra. Chtěla jsem Ti napsat moje zkušenosti s nima. Vím, že to z mého mejlíku nevypadá asi tak, jak by sis to představovala, ale já při představě, že bych musela dojíždět někam dále (tudíž bych měla i velké komplikace v práci), zůstanu zatím Sanusu v Jihlavě věrná🙂

Také znám 4 holky, které chodily do Prahy nebo do Brna do Unicy a miminka se nedočkaly. Při posledním pokusu šly do Jihlavy a zadařilo se jim. No a ty holčiny už mají miminka doma.

Také dost často v čekárně jsem zažila, že nějaká holčina vyšla z ordinace a tekly jí slzy radostí, že se zadařilo. Že se tak dlouho snažily a teprve že v Jihlavě jim pomohly. Vždycky bylo vidět na lékaři i sestřičce, že z toho mají také ohromnou radost, že někomu pomohli k mimískovi."

jankatr
24. srp 2007

mimochodem - když jsem tento mail dostala měli krátce po KETu a zrovna před chvilkou mi spolu se svolením mailík uveřejnit přišla i zprávička že všechno je jak má být 😉 takže tímto posílám ještě jednu gratulaci - ona už bude vědět kam doletět 😵

melanykol
24. srp 2007

Ahoj jankar,se vším co tu je napsáno mohu souhlasit,jen o té sestře na příjmu mám trochu jiné mínění.Je pravda,že někomu může být její chování nepříjemné,ale je to jen o tom jak si to kdo bere. 🙂 Mě to je příjemnější než sestry v Brně,které jsou milé za každou cenu. 😀
Ty reference mě moc těší.Já to mám naštěstí asi 15 min od baráku,chápu že to dojíždění je nepříjemné.
Já začnu chodit asi nakonci září,je možné,že se potkáme 😀

jankatr
25. srp 2007

no nechci to zakřiknout, ale třeba jo, napřed jsem si myslela že bysme šli až po novém roce, ale předevčírem, jsem to nadhodila v debatě, a manža najednou začal uvažovat 😲 😲 😲 dost mě tím překvapil, že by se domluvil s máti, aby nám pujčila a pak mu to strhávala z výplaty (dělá pro svýho tatínka) a že bysme do toho šli už teď aby bylo jasno, jak jsme dopadli, ještě než mi vyprší ty tři roky mateřské (teda jestli to stihnem). Tak uvidíme, teď je na tři dny pryč tak až se vrátí ještě to proberem.
Nevíš jak je to tam s čekáním? V Brně to bylo dost rychlé, do týdne od telefonické domluvy jsme seděli v ordinaci a pak už čekali jen na MS. Tady to bude asi horší co? Když mají tak narváno 😒 .

Já to sice nemám 15 min. od domu (jsem z Třebíče) ale mám v Jihlavě ségru - bydlí kousek od autobusáku, tak aspoň spojíme příjemné s užitečným, a nebude problém kvůli hlídání malého. 🙂

melanykol
25. srp 2007

Tak to jsme možná se sestrou sousedky,já bydlím u Ferony a garáží Icomu 🙂
S tím čekáním to nebylo zlé, první návštěvu jsme měli s primářem,ale ten dojíždí z Hradce.Nás sestra objednala hned na další týden.
Stím překvápkem jsem měla stejnou zkušenost,taky jsem loni myslela,že ještě počkám a Martin mi řekl atˇ jdu hned.No a vyšlo to 😀 V 10tt mi řekli,že od7tt je těh.zamlklé. 😎
S těmi penězi je to horor,vidˇ 😠 Ale co se dá dělat,na tohle se vždy seženou 😀

jankatr
25. srp 2007

tak to jsme na tom stejně, akorát, mě to díky pečlivosti mého gyndr. řekli už někdy v 8 tt, 15.května nám na Unice potvrdili že srdíčko bije, dali mi papír a předali mě mému doktorovi. Jenže jemu se ten papír nezdál dost podrobnej. Bylo tam jen 7tt, a on chtěl přesně kolikátý týden + kolik tak mě poslal na novej UTZ hned, no já jsem si řekla že tam skočím až za týden aby byla vidět nějaká změna - a ona bohužel byla. Ještě jsem ve dveřích říkala doktorovi že bych chtěla fotečku, a pak už jsem jen viděla ten příšernej výraz v jeho tváři a dodneska mi zní v uších jak říkal že srdeční akce nulová - měla jsem pocit jako by to byl jen blbej vtip.
Ale bylo to štěstí aspoň v tom ohledu že to zjistili tak brzo, byla jsem pak ještě druhý den v Brně a tam mi řekli že se to od minule nehnulo, takže k tomu muselo dojít hned někdy po tom potvrzení. A kdyby mě můj doktor neposlal na ten utz, tak bych vesele baštila prášky na udržení a zjistila to až kdoví kdy. No ale už dost - otočíme stránku a budem se soustředit radši na to co nás čeká.
Sousedky asi nejste, ale bude to kousek, ségra bydlí na 17.listopadu. Tak třeba můžem někdy zajít na kafčo - třeba oslavit až budem těhulky 😉 (určitě budem - to se musí podařit -a hlavně musíme myslet pozitivně)

A Ronaldino - tebe vezmem sebou - ju? 😉

Pokud jde o ty peníze je to fakt na mrtvici, ale fakt je že oproti unice, nás ty zákroky vyjdou cca o 5000 míň, (nepočítám do toho léky). V Brně jsme za ICSI, AH, PK a dárce platili 19500,- tady to vychází něco přes 15000,- což je v podstatě o čtvrtinu míň.

melanykol
25. srp 2007

Já přesně nevím co stálo kolik,vždycky se jen domluvíme co z nabízených procedur vezmem. 😉
Ty máš už Danečka,tak je toasi veselejší.Me je 37 a děti nemám,takže mě nejvíc děsí ten čas!!! ☹

melanykol
25. srp 2007

Jankatr ve snaž.vysočiny jsi psala o opevnění z 2.sv.války,napiš mi prosím kde to je,on je do toho blázen můj chlap a o tomhle nikdy nemluvil,třeba ho překvapím 😝

jankatr
26. srp 2007

mel - můžu ti tak říkat - je to kratší 😉
Je to na náchodsku - Pevnost Dobrošov - je jich tam několik - dělostřelecký srub zelený je v péči státu, a je hned na začátku trasy, ale je to spíš ve stylu - "kdyby to dodělali, tak tady byste mohli vidět..." a je u toho malá budova s výstavkou spousty modýlků vojáčků, a různých vojenských zařízení (dokonce i vojáčci na latríně 😀 ) a na tu se dá podívat samostatně, je to zadarmo, Do Zeleného už se platí vstup, ale bohužel ti neřeknu kolik.
Odtud vede trasa k dalším objektům a ty už jsou tuším všechny (nechci kecat) v majetku klubu vojenské historie a dva z nich jsou zrekonstruovány a zpřístupněny. My jsme byli tentokrát právě v těchto objektech (http://www.brezinka.cz/main.asp)
Ta Březinka je zajímavější, druhý přístupný je Lom, ale to je spíš taková doplňková expozice toho, co už se jim na Březinku nevešlo.
Vstupné bylo tuším asi 40,- takže žádná závratná suma, a pan průvodce měl perfektní výklad.
Navíc je odtud nádherný výhled do údolí Náchoda.

Jinak pokud jde o ty děti - tak doufám že tentokrát se vám to povede 😔
Moc bych ti to přála. Já si ani neumím představit jaké to musí být. A jsem nesmírně vděčná za to, že k tomu potratu došlo až při druhém pokusu, protože Daník byl tím nejlepším lékem na bolavou dušičku. Nedokážu si ani představit jaké to musí být, prožít si takové zklamání poněkolikáté za sebou. Navíc je mi 28 takže i tak mám pořád obrovskou výhodu. Budu vám moc držet pěsti - třeba si vás tentokrát vyberou rovnou dvojčátka 🙂
Pokud jde o ty peníze - my si moc nevybíráme - špatně mi fungují vaječníky - prý nemám ovulaci - a když už ty vajíčka vyženou hormonama, tak ta kvalita stojí za prd. Takže jsme připláceli všechno co se dá. Bohužel nám ani z jednoho pokusu nezbylo nic k zamražení, takže musíme opakovat všechno kompletně znovu, a když to nevyjde tak končíme. ☹ Ale nechci si tu stěžovat - vím že bys mě za to nejradši nakopla, protože bys dala všechno za to abys měla aspoň toho jednoho prcíčka doma - já to taky tak beru. Je to naše zlatíčko, a když se to nepovede máme aspoň jeho. Chtěla bych to spíš právě hlavně kvůli tomu malýmu, aby měl brášku nebo sestřičku - ono je to pak přece jen takový veselejší když má ten človíček někoho k sobě. 😵
A už radši končím - zas jsem se nějak rozjela... 😅

melanykol
26. srp 2007

ahoj Jankatr 🙂 děkuji za info o pevnosti,my jsme letos byly na Ostravsku,Orlicku-pevnosti bunkry a taky v Polsku v Osvětimi. v sobotu jede Martin do olšan na tankový den,já asi ne ,byla jsem tam loni a tedˇ s ním jedou kámoši z práce se synama 😠
Přeju vám aby se vám ten sourozenec pro syna povedl,já mám tři sestry a nedokážu si to bez nich představit. 🙂

jankatr
26. srp 2007

Asi tak nějak, já mám dvě - a i když s tou jednou si moc nerozumím tak tu druhou bych určitě neměnila 🙂

Ještě k těm výletům, abyste to neměli až tak militaristické - je tam kousíček do Teplicko-Adršpašských skal, kde je moc krásně, a taky do Polska, kde je v Malé Čermné pěší přechod a dostaneš se hned do lázní Kudowa Zdroj, (krom toho že je tam hezky tam mají moooooc dobrý zákusky 😀 😀 😀 - jsou tak maximálně z poloviny sladké jako ty naše a spousta jich je spíš tak jako do tvarohova a tak, no dá se tam pěkně naprásknout 😝 😀 )

Kdyby ste tam jeli na dýl, tak klidně ještě nějakej týpek přidám. Rozhodně si to užijte 😉 🙂

melanykol
26. srp 2007

No my se při těch výletech věnujeme taky hradům,stavíme se na jídlo,kafíčko 😎Jezdíme se stanem po kempech,ten poslední byl westernový,moc se nám tam líbilo 😎 Byl přímo pod hradem 🙂 Bohužel Martin dělá dvanáctky nepřetržitý provoz,takže to nejde tak často a já dělám sobotu když on má volno ☹ No a za měsíc už budou jiné starosti 😀 😅 😀 sice už se těším až to vypukne,ale to zklamání pak je neúnosné 🙄

jankatr
26. srp 2007

Tak doufám že už toho s tím zklamáním bylo dost - snad se vás ta smůla nemůže držet věčně... 😉

K těm zámkům - Kdybyste jeli kolem Nového Města nad Metují - tak tam je taky moc hezky, mají tam hezký zámek, a užasný výhled v historické části města - a na ten obídek doporučuju Peklo
http://www.peklo-nemecek.cz/Peklo_menu.html
je tam moc hezky 😉 😉 😉

S tou prací ani mi nemluv - Robert sice nedělá v nepřetržitém provoze ale někdy si tak připadám. Dělá pro svého otce - který se tím pádem pasoval na důchodce, takže Bob vlastně dělá za dva. Jezdí s kamionem po ČR a převáží stavební stroje. Ale tím že jezdí sám a je toho hodně, to má od nevidím do nevidím a většinou i soboty, neděle i svátky. Loni měl týden dovolené a pár dní (asi tak 3 nebo 4) kolem vánoc. A obávám se že letos to bude to samé. A i když v práci není tak je pořád ve střehu na telefonu, kdy se někdo ozve - takže vlastně nevíme dne ani hodiny... 😠 😠 😠 Za tohle bych tchána nejradši odstřelila, je mu úplně jedno že se Robert s malým skoro nevidí, hlavně že když u nich týden nejsme, tak už jsou celý špatný jak ho dlouho neviděli 😠

melanykol
26. srp 2007

No tak tu manželovu práci ti vůbec nezávidím ☹ To jsou takzvaně peníze za všechny prachy 😖 Ato typuji,že ten plat není adekvátní ztracenému času 😵

Jo každý máme nějakou patálii ale mohlo by to být lepší,vidˇ 😀 😉 😀
Jaká je tvoje profese,pokud nevadí,že se ptám 😖

jankatr
26. srp 2007

no já už se k tomu radši snad ani nebudu vyjadřovat - zas bych se jenom naštvala 😠 - nemám ani odvahu přemýšlet nad tím, kolik by mu vyšla hodinová mzda - protože bych nutně musela zjistit že nemá snad ani minimálku 😠

Já jsem před mateřskou dělala v internetové cestovní agnetuře - docela mě to bavilo a jednou bych se tam ráda vrátila, ale nemám představu jak to udělám. Protože jsem byla doma v lepším případě tak o pěti, v horším případě (při opačném týdnu) až tak kolem sedmé - týden tak a týden tak. A obě babičky ještě pracují. Tchán je sice doma - ale malýho neskutečně rozmazluje a kazí, a sice ho ohchotně pohlídá, ale musíš mu ho dovézt domů na gauč. Nevěřím tomu že by ho vyzvedával ze školky. Náš taťka je v tomhle sice v pohodě - ale má zas zdravotní problémy a má dost co dělat sám se sebou - a já bych ani neměla odvahu ho nechat prcka hlídat, protože mu absolutně nestačí.
Proto tiše doufám že se to tentokrát povede a já si tu mateřskou prodloužím a mezitím aspoň moje mamka půjde do důchodu. No je to složitý, co si budem povídat.
A co děláš ty, jestli se můžu zeptat. Kdyžtak jestli nechceš veřejně, můžem přejít na IP.

melanykol
26. srp 2007

Já jsem vyučená švadlena,ale tedˇ pracuji 7let v motorpalu,bohužel jen obyč dělnice u mašin,takže někdy toho mám plné zuby.Moje mamka je sice v důchodu,ale našla si práci,tak je taky celkem vytížená. 😅

jankatr
26. srp 2007

tak to taky nemáš zrovna jednoduché - menší změna v podobě 3-4 leté dovolené by jen prospěla co??? 🙂 😉

melanykol
26. srp 2007

Tak to rozhodně,ale asi jsem poslední kdo s tím může něco dělat ☹ já snad začnu věřit na to,že každý má ten svůj osud už nalajnovaný 😖 do tedˇ jsem si myslela,že si za vše mohu sama,někdy pozoruji,jak mi z toho hezky hrabe 🙄

jankatr
26. srp 2007

koukni na tohle - mají úžasný fotky - to by se mi taky líbilo...
http://www.beremese.cz/album/album.php?vAlbumID...

melanykol
26. srp 2007

nádherné fotky,jen toho balonu bych se bála 😨 ale nevěsta je kočka,možná na tu svatbu u nás taky někdy dojde,ale to je asi daleká budoucnost 😒 to mimčo je důležitější 😎