Selekce spermií metodou MACS - výběr CARu

dehors
26. kvě 2016

Ahoj ženy, ráda bych se poradila ohledně výběru CARu.
Máme za sebou 1 IVF a 3 KETy v Gestu - neúspěšné. Proto jsem od února hledala jiné centrum. Po mnohém hledání a radách jsem zvolila Gennet, MUDr. Brandejskou, prototože mají genetiku i imuno. Jsme objednáni už dva měsíce (dlouhé čekací lhůty) a začátkem června máme první schůzku.
Nicméně v nedávné době jsme se dozvěděla o metodě MACS (http://www.pragueivf.com/cs/metody-lecby/macs-m...), kterou dělá jen Prague Fertility Center. Podle popisu jsme cílová skupina (vyšší věk, nevysvětlitelná neplodnost, nedostatečná kvalita ejakulátu...). Do Gennetu jsem psala a oni jí ani neplánují používat.
Tím, že nám dosud na nic nepřišli (ale nemáme právě pořádný imono, ani tu genetiku, nicméně v rodinách se žádné vady nevyskytují a všichni rodí jak na běžících pásech), jsem před těmi pár měsíci zvolila ten Gennet. Jenže teď je tu ten MACS...
Navíc nemám čas, ani peníze, abych zkoušela jedno po druhém...
Máte nějaké nápady, doporučení, radu? Bojím se, že vyberu špatně 😒 . Díky a přeju hezký den!

karolinkak
26. kvě 2016

Ahojky, radu mám jedinou - vybrat CAR, kde vám udělají všechna základní vyšetření - imuno, genetiku, hormonální profil, spermiogram atd. Jít do IVF bez výsledků těchto vyšetření je vyhazování peněz. Když se přijde na nějaký problém, lze provést podrobnější vyšetření, nasadit léčbu, zvolit vhodné metody IVF, např. právě MACS. Kvalita centra se pozná právě podle toho, jestli jenom tahá z lidí peníze nebo se snaží najít příčinu a zvolit nejvhodnější metody. Raději počkat na výsledky než se bezhlavě vrhat do dalšího pokusu. Nám klaplo až 4. IVF právě s MACS a PGD, manžel měl katastrofální spermiogram.

dehors
autor
26. kvě 2016

@karolinkak JJ, to je jasný, že je potřeba všechny základní vyšetření. Jenže se zdá, že Gennet umí genetiku a imuno, zatímco Prague Fertility centre zase to MACS. A já (a a si teď nikdo) neumí odhadnout, co bychom nejvíc potřebovali, protože jsme vlastně podle dosavadních zjištění oba zdraví, jen partner má spermio na hraně.

zuzanaxx
27. kvě 2016

@karolinkak máme stejný problém...za sebou první neúspěšné IVF a jodně nepříjemnou zkušenost s Gyncentrem Ostrava. Teď nás čeká konzulrace ve FN Olomouc. O MACS jsem si info mzsela dohledat sama (ostatně jsko všechno), v Ostravě nám nechtěli udělat ani imuno. Do kterého centra jsi chodila?

karolinkak
27. kvě 2016

@dehors Tak zkuste nejdřív ten Gennet, když už jste objednaní, kde vám udělají ta vyšetření, však u nich nemusíte hned absolvovat IVF. A pak se můžete rozhodnout, podle výsledků a toho, co vám navrhnou, co dál. Ani s jedním centrem bohužel zkušenost nemám, tak nemůžu posoudit.

karolinkak
27. kvě 2016

@zuzanaxx Chodili jsme do Zlína (2 IVF) a pak do Heliosu Brno (další 2 IVF). V obou nám udělali komplet vyšetření, konzultace a přístup - se vším spokojenost.

dehors
autor
27. kvě 2016

@karolinkak nj. to je vlastně dobrý nápad. jen je pak škoda, že každé centru si chce vše znovu vyšetřovat samo... takže kdybychom potřebovali ten MACS, tak to znamená jít jinam (měsíce objednání a nové kolečko všech vyšetření...). ale asi to jinak nejde. díky!

evulilinecka
2. čer 2017

Muzu se prosim zeptat kdo ma zkusenosti s metodou Macs? Manzel ma spermio uplne v poradku problem je u me jen nam to doporucili z principu ze je tady moznost zkusit jeste tohle metodu macs hradi pojistovna nebo si to hradi clovek sam a kolik je tam priblizne kdyztak doplatek to uz nam totiz nikdo nerekl diky za odpoved