IVF v Praze. Jaký CAR byste doporučily?

losani
18. črc 2020

Ahoj holky,
jsem tu nová. Chtěla bych se zeptat - jaký CAR v Praze byste doporučily pro IVF? Já jsem zdravá, ale přítel má velmi špatný spermio.
Zvažujeme Gennet, IVF Cube a Prague Fertility Center. Jaké máte zkušenosti? Četla jsem v diskuzích, že Gennet se prý zhoršil. Co myslíte?
Díky moc

kkrubova
19. črc 2020

@losani já jsem byla pár let v gennetu na Letné a po reorganizaci to šlo do kopru. Poslední hláška byla, že si mám najít jiného chlapa a půjde to. Fertility byla cenově vyšší, vzhledem k tomu, že jsme již měli vyčerpané 4 pokusy, jsme to nevzolili.. V IVF Cube spokojenost, chodila jsem přímo k paní primářce.

rybkaryb
19. črc 2020

Asi po desaty tu pisu, ze kazdej doporuci centrum, kde sam otehotnel. Neni lepsi a horsi centrum, je to o doktorech a jak si s nima sednete.
Ja byla v gennetu letna, v podstate neni co bych vycetla, prijemny moderni prostredi, doktori fajn, sestricky super, nemela jsem pocit ze tahaji penize, ale neotehotnela jsem.
Presla jsem do gennetu archa, trochu jiny prostredi, nez jsem si zvykla na lidi, otehotnela jsem. Prislo mi, ze si clovek musel davat trochu vetsi pozor na to, co za metody jsou teda fakt potreba a co ne. Ale jsem tehotna tak co bych chtela vic.
A takovych pribehu o nejakym centru se ti tu muze sejit stovky, kazdej doporuci to svoje. Navic tech diskuzi je tu na tohle tema “jaky centrum doporucite” taky dost.
Doporucuju kdyz uz, ptat se a zjistovat info o konkretnim doktoru, ne centru.
Z vyrocnich zprav center vidis, ue vysledky maji v podstate totozny, zadny neumi zazraky spis nez to druhy...

losani
autor
19. črc 2020

@rybkaryb Diky za radu. Nejak jsme do toho vseho spadli rychle a teprve se rozkoukavame...
V Gennetu jsme byli na konzultaci. Pritelovi to tam moc nesedlo (androlog Vik, pritel mel nesestloupla varlata, operaci az pozde takze proto ty problemy). Dost me prekvapilo, ze hned mluvili o IVF a darovanych spermiich, prestoze pritel spermie ma (sice malo a velky pocet je spatnych, ale i tak). Nejdriv jsme chteli zkusis IUI, ale vubec nam to ani nenabidli ani nevysvetlili poradne proc. Proto nevime, zda Gennet preci jen zkusit ci jit jinam..

rybkaryb
19. črc 2020

@losani tak muzete zkusit jeste jinyho doktora, neni Vik na urologii? Zkusila bych se zeptat nekoho z doktoru pres asistovanou reprodukci (pokud si toho doktora nepletu, je to ten co sedi v prizemi? Pokud jo tak ten nema zamereni na asistovanou reprodukci, doporucovat muze co chce ale dohodla bych se ve tretim patre🙂) Ja chodila k Jarosovy, znam jeste Cernyho a Laechomskiho a Hokerovou. Vsichni fajn. Myslim ze ten spermio je na iui proste dost spatnej, jinak to tam nabizi jako prvni variantu. Ale na ivf by to podle mohlo jit s nejakou metodou vyberu spermii-proto bych zkusila jestebjinyho doktora.

losani
autor
19. črc 2020

@rybkaryb Diky moc. Zkusime jeste nekoho najit. Asi je sance, ze by se to zlepsilo je mala, ale proste to aspon chceme zkusit. V gennetu pritele poslali prave k tomu Vikovi a tim to pro ne skoncilo...

rybkaryb
19. črc 2020

@losani Vik je spis takovej specialista na nejaky veci, podle me, me vylecil opakujici se zanety mocaku, ale zavolej tam a objednej se na konzultaci na asistovanou reprodukci. Tam vezmi sebou zpravu od nej ale chtej informaci jak s tim vasim “materialem” dosahnout miminka, metod na to maji spousty. A zlepsit to taky jde, jak doplnkama, tak mu muzou nasadit lecbu. Nejsem doktor, jen usuzuju podle toho s jakyma pripadama kolem sebe jsem se uz setkala. Tak drzim palce!

losani
autor
19. črc 2020

@rybkaryb Diky moc. Zkusime

marketanova
19. črc 2020

všechny moje známé byly na vyšetření na Moravě, ale myslím si, že je důležité zjistit ohlasy všech klientek v okolí.

marketanova
25. črc 2020

Dobrý den, a je možné navštěvovat pražské zařízení a zaráz i na Moravě? Jak to je s klinikami?