icon

IVF, IUI. Mám právo chtít, aby mě poslali na IVF?

tynka2904
24. únor 2020

Ahoj!
Dva mesice zpet jsme zacali s manzelem dochazet do ivf centra Cube. Chtela jsem de vas zeptat..
Je mi 21let, snazime se rok o miminko. Mam PCOS, mentel spermio v poradku.
S Clostilbegytem bylo otehotneni neuspesne a uz jsem byla i na jednom iui a take nevyslo.
Mam pravo, moznost, chtit po doktorech, aby me poslali na ivf? Problem s penezi nemame, cokoliv si zaplatime.. Bohuzel ja uz jsem z toho unavena, stve me ze vysledek je v nedohlednu a v Centru samozrejme na nic nespechaji, protoze jsem mlada. Trochu mi vadi ze k tomu takto pristupuji..
Diky a drzime vsem palecky pri snazeni!

lenka997
•
24. únor 2020

@tynka2904 IVF ti udělají až po 22 roku, pokud si to vše neuhradiš sama, což je kolem 100 tisíc co mi v centru řekli. Mám stejný problém. V září jsem měla jít na IVF protože mi zrovna bylo 22. Ale v srpnu jsem zjistila, že jsem otěhotněla přirozeně, bohužel to skončilo ZT. Nyní jsem v takovém stavu, že jsem tomu nechala volný průběh a uvidíme na podzim.

lenka997
•
24. únor 2020

Mě se nepodařilo ani to IUI, protože jsem nereagovala na žádné léky.

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 Ja myslela ze ivf stoji okolo 30ti tisic.. 100tis uz je opravdu hodne..

lenka997
•
24. únor 2020

@tynka2904 cca 100tisic bez pojišťovny. Pokud ti to pojišťovna schválí tak kolem 15 - 30 tisíc ( je to individuální)

lenka997
•
24. únor 2020

@lenka997 a aby ti to pojišťovna schválila musí ti být nad 22 let.

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 Ja se ted koukala a vzp u ktere jsem, hradi ivf od 18 do 49 let. Tak snad jsem to nejak spatne nepochopila..

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 aha.. Tak jsem to spatne pochopila. Je to kdyz mas oba vejcovody nepruchodne.

lenka997
•
24. únor 2020

@tynka2904 mám VZP také. Ale opravdu od 22 let.
"Novela zákona specifikuje, že ze zdravotního pojištění se hradí zdravotní služby poskytnuté na základě doporučení registrujícího gynekologa v souvislosti s umělým oplodněním, jde-li o formu mimotělního oplodnění (in vitro fertilizace), a to ženám s oboustrannou neprůchodností vejcovodů od 18 let do dne dosažení 39. roku věku, ostatním ženám pak od 22 let do dne dosažení 39. roku věku."

lenka997
•
24. únor 2020

Přesně tak
@tynka2904 přesně tak.

lenka997
•
24. únor 2020

@tynka2904 nevím za jak dlouho máš 22. Narozeniny, ale být tebou zkusím ještě jedno IUI

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 Mam je presne za rok. Ted 20.2. mi bylo 21let..

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 vubec nevim co mam delat.. Tolik penez samozrejme mame, ale nechce se nam je davat.. A jinak dle meho neotehotnim. O doktorka mi rekla, ze iui je jen mala pravdepodobnost. Skoro stejna jako kdyz by jsme spolu spali..

lenka997
•
24. únor 2020

Hele mě to řekli taky dokonce jsem byla na folikumetrii a podle nich nic....a ten měsíc jsem záhadně otěhotněla.

lenka997
•
24. únor 2020

Být tebou zkusím ještě nějaké to IUI a ten rok uteče jak voda.

tynka2904
autor
•
24. únor 2020

@lenka997 ale uznej ze je to nespravedlive! Ze clovek chce otehotnet a stat mu to nedovoli🤷‍♀️ pritom z toho maj prachy.. Co nadelam.. nic.

lenka997
•
24. únor 2020

Vím jak se cítíš přesně tímto jsem si před rokem prošla. Taky jsem z toho byla v pr.... ale i když bych teď mohla jít na IVF tak do toho jít nechci

klokanka31
•
24. únor 2020

@tynka2904 Zkus tomu dát čas, a třeba se ti povede otěhotnět přirozenou cestou... Sama bych mohla vyprávět...

marymaryk
•
25. únor 2020

Mě taky nepomohl clostylbegyt jen mu dělal brutální bolestí...při menstruaci. Na klinice mi doktorka dala femaru a ovitrelle a to začalo konečně fungovat na druhé kolo Jsem otěhotněla 😊.....a to jsem měla jít hned další cyklus už na IUI.....

Držím palce ať se povede 😊

miselka2000
•
7. bře 2020

@tynka2904 taky bych ti doporučila zkusil IUI.Nam se u prvního dítěte povedlo první a teď jsem těhotná po druhém IUI.Dej tomu ještě šanci a uvidíš.A ten rok uteče jako voda;)

lalen1
•
7. bře 2020

Je Ti 21 let a snažíte se "pouze" rok a jsi unavená?! Neslyšíš jak to zní blbe? Car to dělá správně, jsi opravdu hodně mladá a naladovat Te stimulacnimi léky je to to poslední co by meli zkoušet.. Ono to není jen o penězích, ale ivf je taky o trpělivosti , času,... Neznamená, ze kdyz podstoupís ivf, ze se hned zadari.. Úplně z Tebe citim, ja chci dítě ted hned!!! Ale takhle to bohuzel nefunguje...

ale uznej ze je to nespravedlive! Ze clovek chce otehotnet a stat mu to nedovoli🤷‍♀️ pritom z toho maj prachy.. Co nadelam.. nic.
Tohle nemyslíš vážně ne? Stát za to přeci nemůže, ze nemas hned co chces..

tynka2904
autor
•
7. bře 2020

@lalen1 V pondeli jsem byla v Jinem Caru a doporucili mi ivf soft, tak do toho v dubnu jdeme s manzelem. Tenhle mesic jeste zkusime iui.
Dekuji za odpoved a nazor 🙂

lenka997
•
7. bře 2020

@tynka2904 to si budete hradit celé IVf????

tynka2904
autor
•
8. bře 2020

@lenka997 Nebudu, pojistovna mi uhradi polovinu, pokud se rozhodnu pro normalni ivf.
Pro soft ivf pojistovna nic nehradi nikomu, to stoji 30tis 🙂
Takze se jeste rozhodneme. Ale chceme jit do soft, je to mensi zatez pro telo.

lenka997
•
8. bře 2020

@tynka2904 vždyť na to aby ti to hradila pojišťovna tak nemáš věk ne?

uzivatelkapetra
•
8. bře 2020

@tynka2904 pokud máš nadváhu, zkus se s nima domluvit na metforminu, užívám teď druhý měsíc a už jsem měla jednu ms (bez léků nemám ms vůbec), může nahodit cyklus a navíc pomůže s váhou.
Ten rok dočkej, to už nic není a můžete si třeba naposled užít dovču ve dvou.

uzivatelkapetra
•
8. bře 2020

@lenka997 asi tím myslí nativní cyklus bez stimulace

tynka2904
autor
•
9. bře 2020

@uzivatelkapetra Nadvahu nemam, metformin veru uz nekolik mesicu.
Nemyslim nativ ale soft ivf, ktere si kazdy hradi sam a stoji okolo 28tis.
Pak je normalni ivf ktere je hrazene od 21let, sama doktorka to overovala kdyz jsem tam byla.