icon

Silná alergická reakce po Prolutexu. Pomůže Prednison?

5. dub 2025

Ahoj, holky, už jsem měla mírnou alergii v minulém těhotenství, ale to bylo později po KET a vydržela jsem stejně až do 8tt a pak místo toho navýšila vkládací Progesteron. Ale teď jsem dostala injekce už v den KET, dvakrát denně a celkem jsem jich píchla 6, i když už nějaká vyrážka se objevovala .. no ale teď mi břicho mokvá a nelepší se, mám i rudé stehno, místa na zádech a zadku .. prostě taková celkovější reakce .. poslední jsem píchla včera, dnes jsem 4DPT.
Můžou mi na to dát infuze nebo raději na pohotovosti chtít Prednison? Máte s tím někdo zkušenosti a dopadlo to dobře? Možná bych počkala, že to přejde, ale to mokvavé břicho, to fakt nechat tak nemůžu .. díky moc předem za případné zkušenosti a uklidnění ..

1pomnenka
5. dub 2025

Zkoušela jsi zinkovou mast? Měla by to mokvání vysušit.

hennrietta
5. dub 2025

Volala bych na kliniku a ti poradí, co dělat. Myslím, že ti doporučí návštěvu pohotovosti a vysazení léku. Pak se určitě domluvíte na dalším postupu.

autor
6. dub 2025

@hennrietta
@1pomnenka díky moc, no musela jsem samozřejmě vysadit a beru spodem zas větší dávku .. ale lepší by byla injekce i třeba Agolutin, ale ten mi teď jako nikdo píchat nebude natož denně někam jezdit .. tak uvidíme, jestli se to tou alergickou reakcí nebo mastičkou nebo xyzalem pokazilo