Těhulky CAR Unica Brno. Přidejte se.
Tak se holky těhulky přemístěme sem - podle mě nezáleží na názoru nás těhulek, ale na názoru snažilek, kterým je fórum "CAR Unica Brno" určeno🙂
Ahojky, jdu se mrknout, zda je Květa ještě 2 v 1. Dnes tu nebyla, co?
Květy jak se vede? Termín máš tento čtvtrtek, že. Držím palce, aby vše šlo hlace a rychle. 😉
Zdravím ostatní....
@teckovanaorchidej počkej, neříkala jsi, že máš doktora? Písni mi kdyžtak do IP jméno, já uvidím po té zítřejší kontrole u toho mýho, jestli nebudu spokojená, tak si najdu jinýho gyndaře, chci, aby se mi pečlivě věnoval
@teckovanaorchidej a musela jsi na ty neomezený vycházky hodně přemlouvat, že? 😀 😀 😀 😀
@drndapetka ani ne, známe se léta, léčí celou mou rodinu, tak jsme se domluvily v pohodě.
@luciiiie : Po mě to nikdo nechtěl. jen moje mamka chce vidět fotky a když jsem jí je nedávno ukázala tak mi pohrdavě řekla, že je už viděla, že chtěla vidět nové ... a tchýně by si možná fotku i vzala, ale nic neřekla. Každopádně živé miminko nebo fotky miminka budou určitě lepší 🙂 nemůžu se dočkat až budu chovat moje dítko
Ahoj děvčata. Taky děkuji za přivítání,i když jsem tu jen jednou nohou,člověk nikdy neví.
@drndapetka Pri Tvojej anamnéze potratu v minulosti by snáď neschopenka nemusela byť problém.. Dúfam, že Ti to vyjde...
@jimmy1 Mám číslo len na Jeany, takže jej dám vedieť, keď sa drobec narodí a dúfam, že Vám to dá vedieť.. Inak ak mi chcete dať ešte niekto číslo na seba, tak mi ho, prosím, pošlite do IP a dám vedieť aj Vám...
Dnes som absolvovala posledné interné vyšetrenie, v podstate predoperačné vyšetrenie.. Pár výsledkov nie je najlepších /okrem iného mám nízky cukor ako keby som hladovala.... a je v tele aj jeden lokalizovaný lokálny zápal, ktorý sa v deň cisaráku prelieči antibiotikami.../, ale ešte stále to dovoľuje urobiť cisarák.. takže v stredu v podvečer nastupujem do nemocnice /v podvečer preto, lebo u nás je v stredu štátny sviatok, tak nemocnice majú voľnejší režim.../ a vo štvrtok buď o 8.15 alebo o 9.15 alebo v prípade urgentu inej rodičky aj o niečo neskôr sa maličký dostaví na operačnú sálu.. 🙂 Som zbalená, prerovnávam skrine, dokupujem posledné detaily /podprsenky na dojčenie/ a trocha mi je ľúto, že som nezohnala plyšového macíka vhodného pre novorodenca /žeby hormóny??? 😀 /... Utešujem sa tým, že aj iné miminká prežili bez plyšového méďu... 😀
Sledujem ako sa zväčšujem.. predvčerajšiu podprsenku už neoblečiem... a neviem sa dočkať až maličkého uvidím.. Snáď budeme obaja v poriadku.
@drndapetka Radšej si nerob nádeje, že niečo na ultrazvuku uvidíte... Je naozaj značne priskoro... Každopádne.. ak sa nemýlim, tak srdiečko by ešte nemalo biť.. Tak nebuď moc sklamaná...
@drndapetka v 6 tt (5+něco) jsem byla u svého gyndr. a viděli jsme dutinku 😉 o 3 dny později v nemocnici, kde jsem byla kvůli krvácení už bilo srdíčko 😵 takže na té kontrole na Unice to mají naplánované tak, aby tam už to srdíčko bylo vidět. Mají tam kvalitní zobrazovací techniku 😉 u tvého gyndr. bude hodně záležet na tom, jaký má UTZ...
@kveta IP, Martínek to bez plyšáčka zvládne, neboj 😀
ahojte holky,
Moc vás tu všechny zdravím,...
Měla bych jeden dotaz na vás, většina jste byly na ivf v Unice Brno a já právě ted budu podstupovat
také tam ivf.Dostala jsem dnes rozpis léků a chtěla jsem se zeptat zda jste některá užívala prednison
a jaké to mělo na vás účinek zda jste se po něm necítila špatně a nateklé...četla jsem na to mnoho
článků tak jsem z toho rozhozená..Tak se chci zeptat jak to bylo u vás?a dále bych měla píchat puregon
menopur a pak snad po punkci agolutin a estrofem...jestli máte také některá s tím zkušenosti..
Budu moc ráda za každý příspěvek moc vám děkuji a kdo už je těhotný moc gratuluji a držte se tu všechny
.... 😉 😕
@jezulicka ahoj. Vítáme tě. Já mám ted po druhém (a úspěšném IVF s ICSI). s žádnými léky jsem nějaké zásadní problémy neměla. Po menopuru a puregonu můžeš mít návaly,po Agolutinu tě můžou svědit půlky 😀 Jediné co u mě bylo zásadní tak po prvním pokusu jsem po vysazení prednisonu byla často nechlazená. Přeci jen je po něm imunita snížená. Jinak to bylo celkem v pohodě.Přeju hodně štěstí.
@jezulicka Ahoj, Jezulicka, v tejto téme sú tehotné a maminky takmer všetky, lebo Unicáčky tu na modrom koníkovi majú dve témy a táto sa venuje najmä tehotenstvu a rodičovstvu... Tá druhá téma, kde sú najmä holky podstupujúce IVF do potvrdenia tehotenstva /a kam sme všetky chodili a chodíme nakukovať dodnes/, je tu: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/car-unica-... a v tejto téme nájdeš aj viac info priamo o IVF.. Ale kľudne píš naďalej sem... nevyháňam Ťa, len informujem... 😉
Po Prednisone som mala zažívacie problémy a tuším sa mi zmenila aj tvár: vyzerala som ako tučný človek v tvári.. Tesne po zjedení Prednisonu som vždy jedla raňajky, aby nebol zaťažený žalúdok a tuším na to bolo vhodné jesť tvarohy a podobné výrobky.. Teraz berie Prednison môj psík a dostal predpísaný aj Famosan na zmiernenie zažívacích problémov /ale neviem, či Famosan je možné jesť pri IVF/. Prednison je dosť veľké svinstvo, ničí imunitu, takže je dobré vyhýbať sa davom, aby si niečo nechytila... a je to dobrý liek na zrušenie imunitnej reakcie tela ženy proti embriám.. teda zvyšuje úspešnosť IVF. Ale v mnohých centrách CAR ho nepredpisujú...
Zvyšné lieky sme tiež väčšina z nás brávali/pichali.. Komentár mám hádam len k estrofemu: je kontraindikovaný u endometriózy, takže pozor na to...
Čo konkrétne chceš k tým ostatným liekom vedieť?
kveta- já jsem chtěla hlavně ten prednison o tom jsem slyšela špatné věci...
a ten agolutin se píchá kam?a kolik si užívala toho prednisonu?
děkuji moc holky jste mě uklidnili tak snad to taky vše přežiju bez karambolů a povede se nám to...
a po et jste neužívali utrogestan??
@jezulicka Agolutin se píchá do zadečku.vždy do jedné půlky.Já ted do čt píchám agolutin a pak přecházím na ten utroš.
jéé Léňa už Ti odpověděla 🙂
@lenceslava aha a ty jsi po et který den?už víš výsledky?a to se píchá kdy ráno?a jak si to
pícháš?sama to asi nedám do zadečku...jen mě to zajímá...a může se to píchat i do svalu do nohy?
@jezulicka et byl 29.9. takže dnes je to 15 tý den. Mám pozitivní test a hcg 300.Někdo někdy někde psal že agolutin píchal do stehna,ale myslím že je to horší než do zadku. Je nevýhoda že ti to musí někdo píchat protože sama to nedáš.

@betys : To se mi moc líbí, ale zatím bych mohla použít jen fotku z ultrazvuku :( Právě jsem si říkala, že pokud by se maličké narodilo nějak rozumně před vánocemi, že bych stihla nechat vyrobit kalendář s miminkem pro rodinku, ale asi to časově nevýjde. Můj má narozeniny v říjnu tak ho nejspíš pozvu na večeři jak pojedeme na ultrazvuk na Veveří.