Umělé oplodnění bez partnera. Jaké jsou zkušenosti a náklady?
Ahoj holky,
za pár dní mi bude 29 let, s partnerem jsme spolu 5 let ale vztah jde do kytek. Již několik let však toužím po dítěti, přičemž vidina ho mít se pořád vzdaluje. Vím, že mnoho z vás určitě odsoudí, pro mně to je ale asi již jediná možnost. Zároveň vím, že o dítě bych se zvládla po všech stránkách postarat i sama (vždyť přiznejme si, kolik páru se rozejde po porodu, kolik otců i když jsou doma tak nepomáhají..).
Moje otázka tedy je, neřešila některá, nebo neznáte někoho, kdo podstupoval umělé oplodnění bez partnera? Vím, že v ČR to nejde, ale v některých krajinách ano. Zajímalo by mě kde jste se do toho pustili, kolik vás to celé stálo, a celkově vaše zkušenosti.
Moc děkuji!
@zanett no samozřejmě, dyť do toho vrazila přes milion korun, čekala na ně 10 nebo dokonce 15 let, nic víc v životě nechtěla, vždycky říkala, že je priorita dítě, a pak partner nebo cokoliv jiného, dětem teď budou dva roky a je to takhle lepší, protože to jedno dítě jednou nebude samo, ale má sourozence a ona nejdřív nemohla nic mít a teď má rovnou chlapečka i holčičku.
Obnovuji diskuzi. Zajímalo by mě, jak to dopadlo??
Máme sice mražáčky, ale zrovna máme horší období, kdy se hádáme a hádáme.
Někdy mám sto chutí ho už poslat do 🍑 a obstarat si dítě sama. Třeba na klinice někde v zahraničí...

@2hanah Ale nechala si ty deti, jo?