icon

Umělé oplodnění - co je hrazeno a co ne?

console
19. čer 2018

Ahoj, obracím se na vás s prosbou. Bude mi za měsíc 36 a nemohu už půl roku otěhotnět. Ráda bych navštívila nějaký CAR…Ale…nejsem schopna vyčíst z ceníků co vše je hrazeno a co ne.
Mám VZP, přítel VOZP(pokud to má vliv).
Pokud najdu, že ono CAR má smlouvu s mou pojišťovnou, co vše si musím hradit?
A jak prosím návštěva probíhá?
Mám trochu ostych a strach.
Děkuji za povzbuzení.
Poprvé jsem (ovšem před 10 lety) otěhotněla okamžitě…
Jinak uvažuji o Teplicích, budu ráda i za vaše osobní zkušenosti, jsem vděčna za jakoukoli odpověď!
Pěkné opdpo!
Lucka

Strana
z2
garalela
19. čer 2018

Na pojišťovnu jsou 4ivf a několik inseminací. Musíš počítat s tím, že v několika případech se vyplatí uhradit část procesu z vlastní kapsy než jej psát na pojišťovnu. Jsou to třeba ty případy, kdy sice pár x procedur projde, ale když nemá životaschopné embryo, proběhne stimulace, odběr oocytů a zavedení spermie uhradit , než si vyplýtvat na pokus s embryem.

ruzicka06
19. čer 2018

@console Osobně zkušenost konkrétně s IVF nemám. Ale moje dr. mi jednou říkala, že celková hodnota jednoho cyklu IVF je kolem 120.000,- a když bychom to museli podstoupit (což snad u nás nebude potřeba...), tak bychom si prý připláceli za jeden cyklus kolem 30.000,- (my jsme oba VZP - takže nevím, jak třeba u jiné zdr. pojišťovny). Ale nedávno třeba psala tady zde jedna uživatelka nevím už jako byla zdr. pojišťovny), že na jeden cyklus IVF si platili ,,jen" kolem 12.000,- Takže fakt nevím, jestli v tom nehraje roli druh pojišťovny. A jak píše uživatelka výše, tak pojišťovny doplácí na IVF jen urč. počet cyklů, asi ty 4. Inseminace (=IUI), ty by měla být zcela zdarma bez doplatku (když máš žádanku). Jinak v CAR ještě dělají spermiogram, ten je zcela zdarma stejně jak inseminace (když máš také žádanku z gyndy). Vám bych pro začátek doporučila ten spermiogram, to je základ pro zjištění toho, proč to nejde. My jsme byli v CAR na spermiu + na genetických testech po 2 zamklkých těhu (genetický testy jsou také zdarma, když Ti dá dr. na gyndě žádanku).

jednaholkaa
19. čer 2018

@console Ahoj, trochu mimo tema.. pul roku neni zadna doba. Ja jsem se zacala snazit ve 36 a ve 37 jsem otehotnela prirozene, po roce snazeni (prvni dite). Take jsme byli v CAR na vysetreni, to bylo vse hrazene pojistovnou. Nevim jestli se chces hned vrhnout na asistovanou reprodukci, myslim ze se vam to jeste do pul roku muze krasne podarit doma 🙂

jednaholkaa
19. čer 2018

Spermiogram neni do veci, to je fakt 🙂

kjp
19. čer 2018

Ahoj. Byli jsme na IVF v Teplicích, v Pronatalu. Pojišťovna hradí pouze úplný základ. Připláceli jsme za prodlouženou kultivaci, "pomoc spermii do vajíčka", zmrazení a uchování embryí. Hradí se veškeré léky. Vyšlo nás to dohromady cca 15.000 Kč... A povedlo se!

lilavatty
19. čer 2018

Ahojky, já vloni s manželem absolvovala 1.IVF, a jeden odběr vajíček, embryotransfer a zmrazení nás vyšlo okolo 40000kč. ale záleží kolik vajíček odeberou,oplodní a kolik se jich zamrazí, tam to pak hodně skáče.

absintka19
19. čer 2018

@lilavatty presne, my meli rozsireni spermiogram, post.koit. test, horm.profil, genetika, krevni obraz, 21 zralych vajicek-oplodnovali jsme vsechny takze to naskakalo, a prodlouzenou kuktivaci si zvysite sanci to taky stoji penize, leky na stimulaci nejsou bez doplatku taky, nam zustalo 7 embrii - vyslo nas to na 50 000- a napoprve uspesne. Pojistovna doplatila "jen" 27 000.

kjp
19. čer 2018

@absintka19 @lilavatty Tak to jsme to pořídili skoro zadarmo😳.

@console Jinak se opravdu snažíte krátce. Můžete zkusit konzultaci v CAR, základní vyšetření a spermiogram, to nic nestojí... A pak uvidíte. Do IVF vás nikdo nutit nebude. Držím palce, ať se povede přirozeně.

absintka19
19. čer 2018

@kjp no zalezi na poctu vajicek, mwtodu, my meli icsi a to naskoci opet. Jinak ceny jsem koukala ze jsou vicemene stejne. Hlavne ze se povedlo a prisli na to proc to nejde.
Jinak souhlas, pulroku je nic, min 2 abych to resila.

soleilll
19. čer 2018

@console Hrazené jsou 4 cykly IVF, pokud se bude transferovat vždy jen 1 embryo. Jinak jen 3 cykly. (Snad to tak ještě platí.) Skoro všechno je na pojišťovnu - vyšetření, prohlídky, základní léky a postupy. Bohužel to, co je "zdarma" nemusí mít kýžený efekt a třeba léky mají méně pohodlnou formu aplikace. Takže za něco se určitě vyplatí připlatit, podle mě zejména prodlouženou kultivaci (5 dní místo standardních 3) a lepší léky (např. Gonal nebo Puregon).
Kopíruju z webu Gestu: "Některé léky (urinární přípravky) jsou z pojištění hrazeny plně, nemusíte tedy doplácet nic nebo se doplatek bude pohybovat maximálně v řádu několika stovek korun. U nejmodernějších léků (rekombinantní přípravky) může doplatek v závislosti na spotřebě dosáhnout cca 5 000 Kč."
Pokud vyšetření ukáže, že nemáte ideální spermiogram nebo při prvním cyklu IVF se oplodní málo vajíček, dobré je připlatit za ICSI nebo PICSI. Konkrétní sumy najdeš v ceníku vybraného CARu, případně si ho od nich vyžádej. Obecně IVF může stát 0,- až 500 tis. podle zvolené metody, léků, počtu cyklů, vyšetření atd.
Půl roku není dlouhá doba, otázkou je, jak dlouho chceš ve svých letech ještě čekat. (Já měla druhé dítě v 36 letech a později bych to už nedala, ale samozřejmě jsou i starší matky.)
Držím palce, abyste se brzo dočkali.

console
autor
19. čer 2018

Diky moc vsem!!! Zitra jeste poradne proctu a zauvazuji...jsem z toho uz cela nesva...vim, ze teoreticky pul roku neni moc...ale pokazde me to dostane, kdyz se nepovede

thalia
19. čer 2018

Spg a základní vyšetření hormonálního profilu, zda máš ovulaci (?) apod., klidně udělejte, ale jinak to nech ještě minimálně půl rok v klidu - tedy pokud vše vyjde ok. Já na ivf byla několikrát ještě před třicítkou a nepovedlo se ani jednou. Tím nechci být negativní, ale je potřeba mít na paměti i ten fakt, že ivf nemusí být nutně spása. Případně nejdřív zkusit jen IUI, není to takový zásah do ženského těla.

kachnifu
19. čer 2018

Zajeďte si na dovcu, nemysli na to tak. Hodně to pomůže. Z vlastní zkušenosti. Nás to stálo také kolem 30tis.s pomocí pojišťovny. Před dvěma roky jsem byla mladší, a nebylo z toho nic, teď o dva roky starší a pěkné všechno.. Akorát při smůle nedotazene do konce.. Teď jsme v další snad už poslední zkoušce. Ket jen za 7200kc 🙂

kamino
19. čer 2018

Mame za sebou.4x'IVF,.s.prispenim pojistovny.kazdy.cyklus.od.18-27 tis,.podle nadstandardnich vykonu.. (.embryo glue a t d... )

kafr
20. čer 2018

Byli jsme loni v Teplicích v Pronatalu a super, výborný přístup i komunikace. Dopláceli jsme cca 17 tis.
Jo a povedlo se👏

jednaholkaa
20. čer 2018

@thalia Presne tak, souhlasim. IVF nemusi byt nutne spasa, zvlast pokud na to tvoje telo neni pripravene, coz je v tomhle veku castejsi. Je spousta jinych neinvazivnich metod kterymi to lze podporit, v pripade ze vam nenajdou nejaky jasny problem proc to nejde. Nechala bych si zmerit ovarialni rezervu - AMH a pokud je dobra tak zkusit ty alternativy. Mobilizace kostrce, hormonalni joga, TCM, doplnky stravy apod. Ja jsem jich skombinovala nekolik najednou a vcetne vysazeni lepku, laktozy, kraniosakralni terapie.. a dostala jsem se do mnohem lepsi fyzicke kondice a pak se na dovolene na ostrove podarilo 🙂

lilavatty
21. čer 2018

@jednaholkaa Ahojky, můžu se prosím zeptat natu mobilizaci kostrče a kranisakralni terapii??Vůbec to neznám, k čemu to je ? děkuji

kamino
21. čer 2018

Jen pripominka.. pojistovna priplaci do.39let. Pak uz ani.prd.. pokud.je.Vam 38, necekala.bych ani minutu. IvF pojistovna proplaci, KET ( mrazaky.)ne. Urcite bych.zkusila jeden cyklus, at mate pripadne i neco v mrazaku. Opravdu neni casu nazbyt...

kamino
21. čer 2018

Omlouvam se,.ctu ze 36..no taky.bych.necekala.. mobilizace kostrce, cviceni podle Mojzisove jsou super podpurne veci, urcite.bych.je soucasne zapojila, dlabala bych kyselinu listovou....a.s.gynekologem.jste.zkusili.napr.jen.Clostylbegyt ? A nez.pokud.se.zjisti, ze jste.oba.zdravi, prvni.bych.doporucila.IUI,.inseminaci, mame z ni prvniho syna. Pokud.3x nevyjde (.6 do.roka.hradi pojisrovna ) tak bych zkusila.to IVF.. ale.pokud opravdu chcete.dite, uz bych zacala.. vas.je.sv... vim.z vlastni zkusenoati..

kamino
21. čer 2018

Čas je sv... omlouvam se, pisu vleze na mobilu, jsem po operaci..

fiedlermonika
21. čer 2018

ja bych rozhodne necekala mam za sebou 3IVF na pojistovnu kazde ivf kolem 29tis a kety kazdy kolem 10tis, ctvrte IVf uz samoplatci jelokoz jsme zavadeli dve embryjka pri ketu , takze 4ivf kolem 100.tis plus kazdy ket cca 10tis, urcite bych si nechala udelat ovarialni rezervu, abys vedela kolik mas jeste vajicek a jestli to prirozene je vubec mozne, hormonalni profil, stitnou zlazu, prolaktin, testosterom LSH,FSH, taky jestli mas ovulaci a u partnera spermiogram, abyste vedeli jaka je kvalita spermousu, pohyblivost a vady jsou dost casto problemem, proste jsou linejsi, pokud to neni nejaka zasadni vec tak kvalita se da u muze zvysit doplnky stravy a zivotosprava u nas se po prvnim spermigramu zvysila kvalita o 20procent, bohuzel u zeny se kvalita vajicek zmenit neda, pokud jsou spatna tak nejhorsi variantou je vajicko od darkyne(nas stim strasili, ale nakonec se nejake dobre nasly) a na mobilizaci kostrce sem byla jednou, fizioterapeutka ti napravi kostc pres konecnik, budu drzet palce at se to podari at uz jakkoliv

console
autor
21. čer 2018

tak mně ten věk taky děsí…ale když jsem to říkala gynekologovi, řekl mi, že to budeme řešit až za půl roku, pokud se do té doby nezadaří…
A já nevím, zda se mohu vydat někam sama bez jeho doporučení?
Zřejmě ano…A ten spermiogram a vyšetření vajíček (kvalita) je na pojišťovnu? A jak se ta vajíčka „zkoumají“? Bolí ten odběr?
Díky za odpovědi…

kamino
21. čer 2018

@fiedlermonika naprosty souhlas, meli jsne to uplne stejne... necekat na nic !!!

kamino
21. čer 2018

@console nejdriv pujde partner na spermio, doporucuju merit si bazalnu teplotu, ci zakoupit testy na zjisteni ovulace. Zaroven s partnerem pujdes na krevni testy, aby zjistili hladiny hormonu. Pokud bude vse.o.k., asi jako prvni nabidnou IuI,.naprosto bezbolestne, jen je pred nim malicka stimulace, ale naprosto v pohode. Zavadeni katetru se.spermiemi.taky neboli. Pokud.se nepovede a budete.chtitIVF, po stimulaci ( pichani hormonu ) se provadi odber v kraticke narkoze,.opet se neni ceho.bat..

kamino
21. čer 2018

Stimulace je vic.neprijemna,.ja to tedy zvladala v pohode, ale nekdo reaguje bourliveji.. ale.to predbihame. V prvni rade bude dukladne vysetreni. Nevim,.jak.je to.s.doporucenim,.opravdu se uvadi, ze se.vse.ma..resit az po roce nechraneneho styku.. brala.jsi.hormonalni.antikoncepci ?

handulkak
21. čer 2018

@console určitě se můžeš vydat sama, bez doporučení. Šla jsem také, protože dr mi doporučení dat nechtěla, ze jsem mladá a času dost.

jednaholkaa
21. čer 2018

@console Muzes se vydat do CAR sama bez doporuceni. Za zakladni vysetreni se neplati. AMH - ovarialni rezervu ti udelaji v ramci tech vstupnich testu, je to krevni test. To ti napovi jestli zkouset dal doma nebo v centru. Plus to spermio... To se da taky hodne zlepsit pomoci doplnku stravy a zivotospravou..

console
autor
21. čer 2018

@kamino brala...ale uz rok neberu...a pul roku cca se snazime

kamino
21. čer 2018

@console tak normalne v CAR zalzi, ze uz se rok snazite.. ano, je to lez,.ale bio hodiny.necekaji.. ja jsem zacala s prvnimi vysetrenimi v 34, v 36.se.narodil.syn, v necelych.38 jsme sli do.CAR pro.druhe a uz se bohuzel po vsech pokusech nepovedlo... oba jsme uplne.zdravi. Moc.ti drzim palce,.at je vse o.k.

console
autor
21. čer 2018

@kamino dekuji...ja tobe samozrejme tez

Strana
z2