icon

Umělé oplodnění přes spermabanku. Zkušenosti?

bambulkamakulka
15. črc 2021

Ahoj, uz nejakou dobu uvazuju o inseminaci s darcovskym semenem. Jelikoz s clovekem se kterym jsem se snazila o miminko uz nejak nekomunikuju a po miminku opravdu touzim, tak jsem zacala uvazovat o koupi darcovskeho spermatu. Zjistila jsem si cenu a neco mam prectene. Jenze bych chtela poradit i od vas, predevsim od tech, ktere maji s tim zkusennosti. Kdyz jde o inseminaci, musim mit partnera? Za jakych okolnosti mi to prodaji? A jak mi to popripade dopravi? Vim, ze bude asi nejaka konzultace a s tim taky pocitam. Tak se tesim na vase zkusennosti

Strana
z3
terezfr
16. črc 2021

@bambulkamakulka já ti nechci brát iluze, ale vyžírali následně z rodičovské, která je cca 10 000, se moc nedá. Ten byt je tvůj? I tak musíš platit služby, pojištění, jídlo. K tomu nějaká hračka, dobrutka, výlet. Promiň, ale to není k žití a dobrovolně bych to nikdy svému dítěti neudělala.

adula000
16. črc 2021

@bambulkamakulka ono využít z rodicaku neni žádná sranda, fakt si to dobre rozmysli, jsi mladá holka, co ma toho před sebou ještě dost

tulikiss
16. črc 2021

promin, ale mam pocit, ze nepotrebujes dite, ale psychologa. Vyres si svoje problemy a pak uvazuj o tom, ze budes zodpovedna za dite. Prijdes mi jako male umanute decko, ktere melo na prd rodinu a ted i vztah, tak se seklo a ja chci dite a chci a chci. Dite neni hracka, ono nemuze za to, ze ty si mela detstvi nahouby a ze vztahy taky nedopadly. Porizovat si dite protoze mam nedostatek bezpodminecne lasky a dite te musi milovat, je vazne ulet. Chudak dite. Neni nad opici lasku. Co az dite bude vetsi a bude chtit svoji svobodu a svuj zivot. Dej se doporadku, srovnej se psychicky a pak si porizuj dite. Mit dite i s partnerem je neuveritelna zatez a zadna sranda. Tezko to zvladne nevyrovnany clovek co ma problem sam se sebou. Dite si nezaslouzi matku, ktera na nem bude chorobne viset a bude se hroutit z toho, ze ma dite kamarady a v puberte rodice spis nesnasi nez miluje.

lachtanice86
16. črc 2021

Ježíš ty si fakt dítě a hlavně myšlením. Ty teď chceš a tečka. Prej pracuju uz pul roku, to je pecka. A vůbec nepremyslis nad tim dítětem. Vyžít jen z rp? Nebo máš v plánu natahovat ruce na dávky? Mas vůbec představy co kolik stojí? Co když bude dítě potřebovat speciální um? eko pleny? Atd?

bambulkamakulka
autor
16. črc 2021

A jejda, tady se zas ozvali nektere "chytrolinky". Zadneho psychologa nepotrebuji a dite si taky nechci poridit kvuli tomu, co je tady psane. Po malem touzim uz hodne dlouho, ale jelikoz jsem nemela prostredky a predevsim jsem chodila do skoly, tak jsem si dite poridit nemohla. Ted uz nejake prostredky mam a uprime...je lepsi si zazadat o davky, nez aby se to dite melo "spatne". Ja si verim a verim ze budu dobra mama. Tady je snad dulezite, abych to dite mela kam privest a stalou praci, ne? A oboji ja mam. Ano, malinko se bojim a mam trochu obavy, ale pujde to. Jako s takovou bych si dite nemohla poridit vubec. Nejde o to ze chci, ale o to, zda se citim pripravena na to stat se rodicem. A pokud nektera ma nejake namitky, coz uz tady padlo, tak radsej to jen prejedte. Ja se ptala na rady a na zkusennosti a ne na nejake vase "nazory". A timto asi uzaviram debatu. Preji hezky den 🙂

jako_mala_holka
16. črc 2021

@tulikiss zrovna jsem chtěla napsat něco podobného

treasurka
16. črc 2021

@bambulkamakulka Jen poznamka nekoho, kdo je skoro 2x tak stary jako ty, avsak s podobnym rodinnym zazemim. Dite jako naplast na nedostatek lasky a prijeti nefunguje. Naopak, tyhle veci s vlastnimi detmi vyplavou napovrch a zautoci, kdyz to nejmin cekas... Muzes byt vyjimka, co potvrzuje pravidlo, ale kratkodobou terapii bys nic nezkazila, jen bys mela jistotu, ze pro zajisteni pohody a vyrovnanosti svemu budoucimu diteti jsi udelala maximum, kor kdyz na to budes sama... Jinak drzim palce...

lachtanice86
16. črc 2021

@bambulkamakulka no jasně, dítě co chce dítě a finančně se bude starat stát, jak jinak. Představ si, že za dítě nesou zodpovědnost rodiče, takže rodiče to mají všechno hradit, ne dávky. Ale si urazena, že tě nějakej objel a už nezavolal.. a věř nebo ne, takhle se člověk co je na dítě připravený nechová. Navíc by me zajímalo, jaké asi tak můžeš mít úspory po pul roce v práci.

jako_mala_holka
16. črc 2021

A ještě dodám, že mi přijdeš, jakoby sis chtěla dítě pořídit - doslova... Jako když si jdeš koupit chleba

adula000
16. črc 2021

@bambulkamakulka kdyby tohle napsala žena těsně před 40, které už fakt nezbývá moc času, tak to opravdu pochopim, ze chce dítě a je ji jedno, ze ho bude mít bez partnera, ale sakra, tobě je dvacet, zamysli se nad sebou

nikinelinaty
16. črc 2021

Já musím napsat taky mně bylo 20, kdy jsem si přála, at moje babička se dožije vnoučete.
Našla jsem pravého až ve 21 letech a babička onemocněla rakovinou. Kdybych muži řekla přání, at se dožije svatby i děti šel by do toho, ale ještě studoval vysokou školu a chtěl mít stabilní zaměstnání. A taky jsme byly i 2x pro postinor, i když bych ráda miminko. Takže jsem ho tak moc chtěla.
A jak to dopadlo ? Babička zemřela a svatba byla za 10měsíců a miminko po svatbě za 3 měsíce...
nyní máme děti 3 - z toho 2 po 3 letech a třetí máme s 2 nezdarama a bez peněz na vzp...o pečování o dítě...než se nám snad podaří syn.

Nejsme to, že jsme chtěli dítě mít ihned at čerpáme dávky...my ho chtěli po sobě, kvůli času, ale 2 nám zemřeli.

práci pul roku a našetřeno???
to nemůže existovat....
A nic nemám proti miminku to ne, ale viděli sjme s mužem cikánku 2 děti kočárek a jště bricho...
My toužili zpět po 2 zemřelých dětech a ted?
máme synka jsou mu 4 roky a představa mít další neexistuje, nechcmeme chceme pro děti krásný pokoje a šetříme jak můžeme.
At se mají dobře jak s jídlem, tak at můžeme jim pořídit výlet cokoliv,

a perlička k tomu...než jsme si naplánovali 3 dítě jsme si to finančně spočítaly.
To tvoje s odstupem další děti, někdo nemá rád další dítě ze vztahu max 1 k tomu...
spočítáno...a co miminko bylo v bříšku a donosilo se...Tak holky i já máme bezlepkovou dietu...takže ta suma výdaju je ted uplně jinde.
Takže aby tvoje dítě, ještě nemělo nějakou nedejbože dietu.
to se nedoplatíš.
1 rohlík - 19,90 ve světě bez lepku.
já doma pro děti vše peču, syn má 4 roky 30/7 a já půjdu znovu na vzp...budeme bez peněz, ale nedokážeme si zatím představit zkloubit bezlepkovou dietu a práci.
Ale děti se nemůžou ani nikde najíst oběda.
Takže jak jinak to máme zvládat.
Zkusíme promyslet další rok.

camelinka
16. črc 2021

@bambulkamakulka Nejsu chytrolinka, ale porizovat si prcka s tim, ze uz ted vim, ze budu zebrat o davky, to fakt neni ta nejlepsi cesta 😯...Laska je to hlavni, ale clovek se z ni nenaji ☹️

michaela666
16. črc 2021

Chtělo by to sundat růžové brýle. Miminko je zázrak, samý úsměv, mazlení, chování a rozplývání nad postýlkou když spí... Jenže realita je trošku jiná. Je mi skoro 30, mám manžela, 10 let jsem v pracovním procesu, něco našetřeno. Můžu ti říct, že i přes velké zkušenosti s dětma je moje 6 měsíční dcera občas záhul pro nás oba. Skoro nepláče, netrpí na bolení bříška, hezky jí, spí krásně a usíná sama. Z našeho okolí je výjimka. Kdyby byla nedoložitelné miminko? Spala jenom u prsa nebo v náručí? Měla problémy s prdíky? Asi bych na ni sama fakt být nechtěla.
Měsíčně jsou pravidelné výdaje cca 4 tisíce za to nejnutnější. Nemít úspory a chlapa v práci, sama si neumím představit jak bych s rodičákem vyšla. Nijak nerozhazuju, ale obdivuju maminky, které s takovým "prd" dokážou vyjít. Určitě to není žádná výhra...Opravdu chceš tohle pro svoje miminko? Být na něj sama, žít z rodičáku a sociálky? Jenom proto, aby tě měl někdo bezpodmínečně rád? Máš před sebou celý život, ten pravý určitě přijde. Nespěchala bych.

1eso1
16. črc 2021

@bambulkamakulka já vždycky chtěla děti. Kdybych věděla jaký věci mě s tím chlapem čekaj, tak udělám to co ty. Teď jsem s dětma sama a šťastnější než kdy dřív s chlapem.

mimi1004
16. črc 2021

@bambulkamakulka Ve 20 letech jsi sama ještě dítě, už jen to, jak jsi uražená za názory dospělých žen, které by ti mohly být matkami, o tom svědčí. Dítě není hračka. Pracuješ půl roku, tak to bys měla dostat titul nejpracovitější žena, ne? Nemáš tuchy kolik stojí základní výbavička a další péče o dítě. Vztahy v rodině na prd, jak to budeš dělat později, až se vrátíš po rodičáku do práce a budeš potřebovat hlídání? A pardon, my pracující neposíláme daně takovým vychcánkům jako ty na dávky. Za půl roku jsi do státní kasy přispěla minimem 🤬 Chceš dítě jako samoživitelka, která si s tímto vědomím to dítě pořizuje? Ok, ale za svý! A pak si tu nestěžuj, až to nebudeš zvládat.

jako_mala_holka
16. črc 2021

@michaela666 přesně, u nás padne tak 4-5tis měsíčně na malou, jako jasný, je v tom UM, plenky, nějaké kaše a spešl jídlo pro malou atd, nepočítám běžné jídlo, které teda kvůli ní kupuju co nejlepší, to pak už radši nepočítám... Já pracovala před těhotenstvím 4 roky a řekla bych, že to je tak akorát, skoro bych řekla minimum (ale mám průměrný plat, no) ... Dřív, třeba kolem té dvacitky, jsem říkala, že po škole aspoň dva roky praxe (i kvůli praxi v oboru, ne jen kvůli penězům)... A nakonec jsem ráda, že to bylo takhle, díky manželovi, který chtěl ješte počkat (holt tam vládne spíš rozum než biologické hodiny, dikybohu 😁)... 🙂

michaela666
16. črc 2021

Kdybychom se chtěly bavit v číslech dál, tak základ pro mimino jsem pořizovala převážně z druhé ruky. Kočárek a autosedačku jsme dostali zdarma od rodiny a i tak jsme v tom za necelých 40 tisíc. A to jsi myslím, že jsme docela minimalista, věci jako povlečení do postýlky, hnízdečko atd mi šila tchýně a nemám žádné designové kousky jako každá druhá maminka na Instagramu. To už by byly ceny úplně jinde... Jasně dá se asi víc ušetřit, ale jsou věci za které si raději připlatíš, aby to bylo tobě i malému pohodlnější. Nevím kolik uspoříš za tak krátkou dobu v práci, ale čím starší dítě, tím víc financí stojí. To se bude rychle tenčit rezerva.

loylii
16. črc 2021

@bambulkamakulka Děla to klinika v Olomouci. Objednas, prijdes, udělají ti svoje vyšetření. Na nic se neptají, jedna inseminaci před 2 lety stala cca 25tis. Všechny vyšetření ti udělají tady v ČR, na samotný transfer musíš vycestovat do zahraničí. Pak se hned vratis a čeká se na výsledek. Kamaradka to podstoupila, byla jsem s ní. Dárce si vybrala.
Sla do toho skrz věk a bala se, ze prosvihne svoje plodná léta… moment pošlu odkaz. Jinak se bala, ze ji to budou rozmlouvat a řekli ji, ze nejsou psychologové, ze jsou tam jen skrz zdravotní stránku. Přístup fajn..

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

@1eso1 konecne me tady nekdo chape. Dekuju!!!! A preji hodne stesti

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

Vychovavala jsem "cizi" deti, takze vim co vse to obnasi i financne. Navic jsem psala ze je lepsi pobirat davky, nez aby se mel prcek spatne a ne, ze je budu pobirat ja. V tom je rozdil. Navic ja se neurazim, ale nemam rada kdyz mi nekdo do neceho keca. Je to moje rozhodnuti a moje volba. Vam taky nikdo nerika kdy si mate udelat vlastni deti, ale rozhodnete si to tez sami, ze ano? Navic, ja si dite neporizuju kvuli nepodminecne lasce, je v tom vice duvodu, ale nebudu se tady zbytecne rozepisovat. Napsala jsem pouze to, co jsem chtela napsat. Ten zbytek o me vubec nevite a ani jedna nemate vubec tucha, jaky k tomu mam opravdovy duvod. A pokud jste tak "chytre", tak si zajdite na psychinu sami. Ja psychologa nepotrebuju a ani ho nevyhledavam. Ptala jsem se pouze na radu a zkusennosti druhych. Samozrejme ze bych mohla jeste pockat, ale nechci. Vzhledem k tomu, ze chci mit vice deti v ruznych vekovych rozdilech, tak jsem se pro potomka rozhodla uz ted. Navic, kazdy z nas starne vcetne me, a ja tady chci byt pro sve deti, dokud budu moct. A jak tady muzu byt pro sve deti, kdyz budu na priklad na smrtelne posteli a memu diteti bude napriklad 20 let? Ted se nekterym z vas bude zdat ze hraju na city, ale ja chci z tohoto sveta odejit az ve chvili, kdy budu mit jistotu ze se moje deti dokazou o sebe postarat a ze uz me nepotrebuji. A jelikoz datum a ani rok umrti si nevybirame, tak chci mit proste jistotu ve vsem. Ano, az tak moc myslim do hloubky. Kdyz memu diteti bude 30 a me dejme tomu 50 let, bude uz samostatnejsi, ale porad me bude potrebovat. Ale to vy nikdy nemuzete pochopit, vy radsi budete do me valit, aniz by jste vedeli neco o me. Vic se k tomu asi vyjadrovat nebudu. Mejte hezky den a zijte v miru. Ceeeest

loylii
17. črc 2021

@bambulkamakulka tak ty si slusnej materiál!

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

@loylii kazdy ma pravo se rozhodnout po svem a ostatnim se to libit nemusi 😉

adula000
17. črc 2021

@bambulkamakulka ano každý má právo rozhodovat o svém životě, ale bohužel mam pocit, ze cim dal vic matek by i na tohle mělo mít papir, ze je na dítě zralá a dokáže se o nej postarat

loylii
17. črc 2021

@bambulkamakulka no ale když pises na diskuzní forum tak vo cekas? Nikdo te nezná, ale po par větách si tady lidi o tobe udelaj obrázek. Pravděpodobně si mlada a dítě je pro tebe rozmar. Nějaký nesplněný sen. V ČR to není legální. Musíš vycestovat, například na Ukrajinu. Pokud to budeš resit přes dárcovskou kliniku, Olomouc například. Preju ti hodně štěstí! Proč si dělat dítě v pěknem vztahu, když to jde takhle jednoduše ze?
Řekl ti vůbec někdo, ze nemusí vyjít hned první inseminace? Ale třeba až čtvrtá? Ze budeš muset měnit více dárců, protože geneticky k tobe třeba ten tvůj vybraný nepujde? Ono je to i u dvou úplně zdravých lidi šance 15%, víš to? A s dárcem to před 3 lety v Olomouci stalo 1000 euro. Plus cesta a ubytovani, protože Dánsko, Ukrajinu nedáš na otocku. Noooo hodně štěstí!

lachtanice86
17. črc 2021

@bambulkamakulka ty si fakt mimo

lachtanice86
17. črc 2021

@loylii po půl roce v práci ma úspory, tak 1000e pro ni nic není 😀

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

@loylii tak zatim aspon nekdo tady se mnou mluvi rozume. Ano vim a pocitam s tim, ale tise doufam ze to vyjde na poprve i kdyz nemusi

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

@lachtanice86 nemam moc, ale mam 😉

antoinet
17. črc 2021

Další troll, co se nudí o víkendu a chce všem zvednout mandle...

bambulkamakulka
autor
17. črc 2021

@antoinet jasne, ted si na to uplne kapla

Strana
z3