Umělé oplodnění přes spermabanku. Zkušenosti?
Ahoj, uz nejakou dobu uvazuju o inseminaci s darcovskym semenem. Jelikoz s clovekem se kterym jsem se snazila o miminko uz nejak nekomunikuju a po miminku opravdu touzim, tak jsem zacala uvazovat o koupi darcovskeho spermatu. Zjistila jsem si cenu a neco mam prectene. Jenze bych chtela poradit i od vas, predevsim od tech, ktere maji s tim zkusennosti. Kdyz jde o inseminaci, musim mit partnera? Za jakych okolnosti mi to prodaji? A jak mi to popripade dopravi? Vim, ze bude asi nejaka konzultace a s tim taky pocitam. Tak se tesim na vase zkusennosti
@bambulkamakulka Ty nejsi v pořádku. Jsi nezodpovědná už tím tvým přístupem teď.
A jak chceš mít více dětí? To budeš každý dva roky shánět sperma jako na trhu? Jak uživíš více dětí? Každý dítě s “jiným”? Chceš dítě připravit o tátu, jen protože ty jsi se teď rozhodla? To, že máš ty špatný vztah s otcem neznamená že si ho nezaslouží to dítě. A ve 20 holka nevíš o dětech vůbec nic, to se vsaď.
Začni u sebe, tenhle přístup není v pořádku. Pak se soustřeď na práci, najdi si chlapa co za něco stojí a pak přemýšlej o dítěti. Sama ještě jako to dítě přemýšlíš. Dítě není čokl.
No. Já si dítě pořídila úmyslně sama a sama oba děti vychovávám.
Nicméně mi bylo 35 když jsem porodila první, měla jsem za zády moji mamku. Měla jsem nějaké peníze našetřené a jelikož jsem pracovala téměř celý život s dětmi, myslela jsem, že mě nemůže nic překvapit.
Omyl. Mít svoje děcko je vždycky jiný než pomáhat s výchovou jakýkoliv cizího. Když ti bude řvát celou noc, budeš padat na hubu vyčerpáním, bude ti mít kdo pomoct? Já jsem hodně samostatna a schopná, ale říkám na rovinu, že nemít za zády moji mamku a babičku, tak to prostě nedám.
Ony se přihodí takové situace, o kterých nemáš ani ponětí. Na žádný dávky jsem neměla nárok a téměř celou dobu, jsem u obou dětí pracovala. Nejdřív částečně, později naplno. Mám dvě práce, abych vše utáhla. Fakt to není sranda. A ve 20 bych to nedala tím tuplem, to jsem ještě byla nevyzrálý tele..a sorry, to jsi ty taky.
Naštěstí to u nás není tak jednoduché a stojí to moc peněz. Které ty nejspíš z půlroční mzdy mít nebudeš. Takže jsem celkem klidná, než našetřis, snad dostaneš rozum nebo potkáš fajn chlapa.
@bambulkamakulka Takze nemas nic napracovano, nemas nic nasetreno, nemas partnera, nemas zkusenosti, nemas poradne zazemi, ale chces dite. Ty woe, kup si radeji krecka a dospej. Dite neni hracka a neni ani resenim tvych psychickych potizi. 🤦
@bambulkamakulka Píšeš, že hlavní je, že máš kam přivést dítě, sice malý byt, ale máš, kde bydlet. Tak doufám, že byt je aspoň tvůj, že jsi ho zdědila třeba po babičce.
Já vždy myslela, že hlavní je mít partnera se kterým chci mít dítě, že je to základ a když to nejde, tak holt budu bez dítěte, nebo po 30 zkusím cestu dítěte bez otce.
Osobně mi přijde, že máš dítě jako kompenzaci svých nepodařených vztahů v rodině a partnerských vztahů.
Upřímně? Finanční stránka asi nebude taková hitparádá, když si říkáš, ok, jsou tady sociální dávky, tak si zažádám o ně. K tomu tvé nevyřešené a nezpracované věci z vlastní rodiny a předchozích vztahů. Když máš vztahy ve své rodině na prd, tak asi ani nebude žádná pomoc s hlídáním. A to se fakt hodí, když můžeš přijít k někomu na oběd a nemuší nic vařit, nebo přijde babička na hlídání a ty si mezitím uklidíš. Vážně chceš tohle svému dítěti udělat?
@antoinet obávám se, že toto troll nebude. A o to je to horší....
Kdyby ti bylo 35+ tak bych takove myslenky a diskuzi pochopila.. Jestli je ti 20, tak potrebujes psychologa a ne spermabanku..
K tomu se nebudu vyjadrovat uz. Nema to smysl. Ja dite neberu jako kompenzaci, ale to uz nevysvetlim. Duvod proc nechci pro sve dite tatu jsem psala a nehodlam se opakovat. Davat na svuj profil svuj vek byla velka chyba. JA ZADNEHO PSYCHOLOGA NEPOTREBUJU!!! Mejte hezky den
@bambulkamakulka Promiň, ale nejvíc tvoji situaci vystihuje "Když děti mají děti." Já prostě něco chci, tak za každou cenu. Prvně bys měla myslet na to, jak "kvalitní" život bude tvoje dítě mít, když si ho ve svých současných podmínkách koupíš ve spermabance...
@bambulkamakulka A co to dítě? To nemá právo na to mít i tátu? Jsi sobec.
@michaela666 v klidu. Kamaradka na tom byla a vyšel až 4.pokus. Na to musí mít člověk opravdu hodně peněz. I s letenkou s hotelem ji vyšel pokus přes 40tis. A musí byt člověk hodně psychicky vyzralý. Není to jen tak. Po prvním neúspěchu, to chtěla vzdát úplně. Bylo ji 41 let a ještě si v Dánsku musela sehnat překladatelku. Chtěla všemu rozumět a nebyt jak zvířátko, které jde na inseminaci.
@loylii V tom případě už vidím vyzrálou zajištěnou ženu, která zkusila najít partnera, ale nepodařilo se. Autorka na mě působí tak, že si řekla : V 35 bych chtěla mít 4 děti. Ideálně po 3 letech, abych to zvládla a měli k sobě blízko. Tak se vyprdnu na chlapy ( ti stejně stojí za ho*no) a půjdu si první miminko nechat udělat na kliniku...Jak potom takové maminky dopadají mám vlastní zkušenost od matky mého ex.
@michaela666 presne… nesehnala chlapa, respektive má, ale ten nechtěl deti. Tak ho postavila před hotovou věc☺️ Zkoušela oplodnit svoje zamrazena vajíčka (z mládí), ale nevyšel ani jeden pokus. Tak musela takhle. No mazec…. Pro ženu v tomhle věku krajní řešení. A i u žen pod 30 let je šance 15%. Navíc se musí počítat, ze oplodnění je anonymní a člověk je vlastně po celou dobu, do věku 18ti let bez alimentů. A na to se žádné sociální davky nevztahují. Člověk musí doložit, ze zažádal soudně otce ditete dle jeho platu o alimenty. Což žena v tehle situaci nesplňuje☺️
@lilian2111 v tomhle případě by si vybrala dobrovolně mít dítě bez otce. Možná je to sobecké, ale kolik je dětí, které svého otce neznají... A to s tím matka dopředu ani nepočítala.
@1eso1 Mě to v pořádku nepřijde. 🙂
@lilian2111 neříkám, že je to v pořádku. Jen říkám, že spoustu dětí tak vyrůstá. I když třeba nedobrovolně. Bohužel

@bambulkamakulka nemas moc? Tak to si to dítě fakt neporizuj