icon

Úspěšnost IVF při darovaných embryích. Máte zkušenost?

lucie097
11. lis 2025

Ahoj holky,
má tu někdo z vás zkušenosti s úspěšností IVF při darovaných embryích? Byla jsem na prvním transferu a nedopadlo to, přestože mi lékař říkal, že je vše, jak má být, a šance jsou hodně vysoké. Čeká mě další pokus a člověk přemýšlí, co udělat jinak, lépe.
K mé situaci - žena 40 let, kvůli nízké ovariální zásobě použita darovaná vajíčka, resp. embrya. Vložena byla dvě embrya. Kvalita AA (dle lékaře velmi dobrá).
Transfer proveden 13. den po začátku menstruace.
Po dobu 12 dnů před transferem jsem brala 2krát denně Estrofem a Encorton a jednou denně Stacyl (ředění krve). 4 dny před transferem jsem brala 2krát denně Cyclogest (Progesteron).
Po transferu byl Cyclogest navýšen na dávku 3krát denně plus jsem si jednou denně píchala Neoparin.
Děložní sliznice v den transferu lehce přes 10 mm. Hodnota progesteronu den před transferem 12,18 ng/ml, v den transferu 17,63 ng/ml. Hodnota E2 den před transferem 212,31 pg/mL.
Budu moc vděčná za sdílení zkušeností, radu, pomoc...

anonym_373eb4
11. lis 2025

Bohužel, jedná se o IVF a ty šance nejsou 100% a nikdo ti nikdy nic nezaručí. Nám vyšel až 4 transfer. Někomu výjde první, někomu žádný, I když není objeven žádný problém, všechny testy jsou v pořádku atp...Nebo naopak otěhotní přirozeně žena s endometriózou nepravidelnou ms a špatnou štítnou žlázou...Kvalita AA znamená, že ten 6. den vývoje embrya má embryo kvalitu AA. Ale jak se bude vyvíjet dál nikdo není schopen nikdy předpovědět. Nebo prostě nedojde k nidaci a děloha není zrovna receptivní, byla by víc třeba o den dva dřív..těch důvodů je desítky na výběr.. To jsou věci mezi nebem a zemí...nezbývá než doufat a nevzdávatzto po prvním transferu. Určitě bych se v hlavě nastavila tak, že bude třeba víc transferů, budeš pak míň zklamaná a víc psychicky obrněná.

anonym_dcc50e
12. lis 2025

@lucie097 ja prvni KET darovane embryo bez úspěchu. Ani si nesrktlo. Další KET na konci září. Aktuálně jsem v 9tt. Mesic pred KETem jsem byla na hysteroskopii, ze to pry zvyšuje šance + jsem si připlatila za embryoglue. Estrofem 1 rano od 3.dne po MS, progesteron 2-0-2 od cca 10DC, + Clexane na redeni krve 1x denne. Mam MBL deficit, takze pak ještě každé 2 týdny imunoglobuliny.
Jestli bublinka tentokrat vydrží je ve hvězdách...nicméně osobne jsem do toho sla uz víceméně rezignovana. S rozhodnutím, ze je tohle poslední pokus... vyjde-nevyjde... zatím se vlastně pořád bojím radovat.

marketa1218
12. lis 2025

@lucie097 Je to těžké vím, ale bohužel ani IVF ti miminko nezaručí na 100%. Já mám před sebou už 5 a za mě opravdu poslední transfer. Jsem zdravá, ale embryjko se nechytlo ani jedno. Naštěstí jednu zdravou holčičku máme, přála sem si pro ní sourozence, ale bohužel. Možná zůstane sama,třeba to tak má být, nevím. Je to něco mezi nebem a zemí. Vyzkoušela jsem různých podpůrných věcí už dost, ani tak. Do posledního transferu jdu spíše rezignovaně, nijak extra pozornost tomu neprikladam. Uvidíme, jak to má být, tak to bude. Tobě držím palce, ať to příště dobře dopadne 🙂

andrea191982
19. lis 2025

Ahojky , také přidám svou zkušenost. Je mi 43 let, proto jsme s partnerem volili také darované embryo. První ket i s embryoglue nic , ani si neškrtlo, to bylo v květnu. Pak měsíc pauza. V červenci špatná sliznice , sice 10mm , ale nekompozitní . Tak nakonec ket 8.8.2025 a konečně se zadařilo (od 2.dne menstruace estrofem 1-1-1, 11.den od menstruace ultrazvuk,13.den od menstruace amelgen 1-1-1 + duphaston 1-0-1 ,18.den od začátku menstruace vklad emrya a od 19.dne cyklu píchání clexane . Vše probíhalo ukázkově, prvotrimestrální screening dopadl na výbornou , panorama test za 12500kč na vývojové vady také dopadl na výbornou a dozvěděli jsme se, že čekáme chlapečka.
A tím pohádka končí .
V 17 tt ( 16+3 dny) mi v noci odtekla plodová voda, letěli jsme hned na pohotovost , ale voda odtekla celá, malý byl úplně na suchu.
Lékaři mne nutili hned do potratu, ale vím, že existují ženy, které donosili miminko do 27 tt ,mimčo se narodilo malinké , ale přežilo.
To bohužel nebyl můj případ , já dostala v nemocnici zánět a 11.11.2025 jsem musela malého porodit a nechat umřít, aby toho nebylo málo musela jsem na revizi , protože placenta neodešla a já začala moc krvácet.
Nyní jsem ve fázi šílené beznaděje, vyčítání a otázek, proč? Co se to sakra stalo? Atd.
Můj gynekolog mi předepsal léky, abych mohla alespoň v noci spát a dohodli jsme se, že necháme projít 2 menstruační cykly a zkusíme další pokus s darovaným embryem a budu se moc modlit, aby jsem miminko donosila do zdárného konce .
Každá jsme jiná, každá máme jiné zkušenosti, příběhy , ale stejný cíl : zdravé miminko.

jitkasedlackova
26. lis 2025

Moc držím palce, aby se vám další pokus povedl. Nám první transfer nevyšel a bylo to hodně těžký psychicky. Nakonec se povedlo až další pokus, takže nechci nic slibovat, ale někdy je to prostě o trpělivosti a štěstí ve správný moment. Co mi osobně pomohlo, bylo poptat se na více místech a nechat si vysvětlit jednotlivé postupy detailněji. Každá klinika k tomu přistupuje trochu jinak, někde doporučí jiné načasování, u někoho zase více hlídají hormonální hodnoty. Já jsem na druhým pokusu byla na IVF klinice ve Zlíně. Líbil se mi ten jejich osobní přístup a takový menší prostředí. Možná i protože jsem tam byla víc v klidu to pak dopadlo. Každopádně přeju, ať další transfer dopadne co nejlépe. A kdybys chtěla, ráda napíšu víc o tom, jak to probíhalo u nás.