Vyšetření reprodukční imunologie. Kdo podstoupil?

007renda
25. dub 2023

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, je tu nějaká z vás, která podstoupila vyšetření na reprodukční imunologii? Případně, jestli vám něco našli? A jakým způsobem to lékař řešil/léčil?
V květnu jsem objednaná poprvé na reprodukční imunologii a nevím, co od toho mám čekat..
Děkuji, za odpověď.

kocila
25. dub 2023

@007renda odeberou ti krev,ze ktere zjisti pripadne protilíatky.Ja mela protilatky proti obalu vajicka (spermie se nezavrta) a zvysene NK bunky,tzn. ze mi telo zabiji vse,co se do delohy dostane vcetne embrya.protilatky na obal se dalo vytresit pomoci ICSI a AH,ale embrya se mi nikdy neuchytila ani pomoci lecby medrolem a intralipidy..po 2 letech jsem boj vzadala,protoze jsem nechtela uz dalsi hormony a kvuli veku..
Je dobre vedet,zda nejaky problem je a muzou pomoct,obzvlast,pokud se ti embrya nechytaji..

laxesis
25. dub 2023

Ano, myslím že většina lidí, kteří podstoupí IVF nutně musí i na imuno vyšetření, pokud se nedaří dýl. Naberou ti krev, partner odevzdá vzorek spermatu. Manžel ok, mě našli zvýšené NK buňky, protilátky proti spermiím a dalším věcem.. léčí se kortikoidy, já dostala prednison, nezabral. Takže pak silnější dávky medrolu asi na půl roku. Bohužel ani jedno nepomohlo, chodila jsem pak na kapačky a injekce. A ve výsledku se zadařilo bez léčby, kdy se mi naprosto z ničeho nic zlepšily výsledky i bez medikace, doktorka nechápala, já taky ne🙂 Ale díky bohu za to, jsem ve 22tt. Chodila jsem k mudr Černé.

andreacantu
30. dub 2023

@007renda vezmou ti krev a idealne i s partnerem tomu vezmou krev a odevzda spermie. Zjistili mi autoimunitni poruchu, zjednkdusene receno kdyz v deloze rostl plod tak ho telo chtelo vyloucit, bohuzel ne vzdy brzo, ale dost pozde….dva roky jsem brala medrol a pak ho bylo treba vysadit protoze kortikoidy zase muzou zabranit uchyceni oplodneneho vajicka do delozni sliznice….pribrala jsem dvacet kilo ale mam doma nadhernou holcicku ktere bude pristi tyden rok a pul….asi zacnu behat 😉 pokud by jsi mela moznost nech si udelat i geneticke vysetreni . Jestli si vybavuju tak vysledky po imunologii byly do mesice, pak konzultace s lekarem, ktery vysvetlil co se naslo a co by se mohlo delat a jakou lecbu navrhoval, ja to jeste konzultovala i s mym gynekologem a nejak jsme to vymysleli…. 🍀