icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

hope01
18. lis 2016

Ahojte ženy, mám dotaz. Na základě posledních pokusů jsem začala popíjet kontryhelový čaj a polykat femibion. Můj normální MS cyklus trvá obvykle 24 dnů. Na začátku posledního cyklu jsem brala clostilbegyt. Teď jsem na 30. dnu a MS se netváří, že by chtěla dorazit. Čaj jsem tedy prozatím vynechala. Nevíte, jestli je nějaký přírodní prostředek? Nechce se mi jít na vyvolání MS ☹

petapal
18. lis 2016

@adusku je mi hrozně špatně celý den a dnes je zas ten horší už ať to přejde.A nebo kdybych hubla aspoň

petapal
18. lis 2016

@adusku a co ty

adusku
autor
18. lis 2016

@petapal
Mimi o sobě dává vědět 🙂
Věřím že je to hrozný, ale zase lepší, než kdyby ti nic nebylo a ty ses nervovala 🙂

My zatim nic, ale jsme rozhodnutí jít jinam... pokud budou mít stejný názor jako u Apo, tak samozřejmě poslechnu, ale nechci se nechat odbýt názorem zhubnout aniž bych věděla, kde byl problém 🙂

adusku
autor
18. lis 2016

@hope01
To zdržení dělá ten čaj. Jak dlouho ho nepiješ?

lussinka88
18. lis 2016

@hope01 tys pila kontrxhelovy caj a clostik dohromady??? To bych nedelala. Kontryhel je taky strasne silnej. To jsem udelala jednou a mela jsem cysty. Radsi zkus zajit k dr... kdyby to byla cysta, tak ti pichnou vyvolavacku a cysta odejde... nebo odejde s pozdejsi ms, ale ja na ni cekala dva mesice :-/

pajule88
18. lis 2016

@prmarket Tak mám transfer za sebou. V bříšku se mi válí malá krásná blastocysta + 4 moruly máme zamražený. Tak uvidíme, věřím v pozitivní výsledek. Zítra dej vědět, budu držet palečky.

prmarket
18. lis 2016

@pajule88 Jééé, tak gratuluji! Ať se krásně drží. Já budu vědět až v neděli nakonec, když jsem tam 2 dny po OPU volala (čtvrtek) tak mi v laborce řekli volat v neděli v 8. Tak doufám, že budeme mít také dobré zprávy 😉 Nemohu neděli dospat..Jsem nervozní.. Jaké to bylo, transfer? Kdy jdeš na další kontrolu, resp. jaký je další postup?

pajule88
18. lis 2016

@prmarket Děkuju 🙂 Nj, vždyť jsi to tady o neděli psala, promiň, nějak jsem si zapamatovala tu sobotu 😀 Transfer vůbec nebolí. Nejdřív jsem si promluvila s embryoložkou, která mi vysvětlila postup, řekla mi, že vajíček vydrželo všech pět, takže se čtyři budou mrazit, jedno vkládat (to si můžeš určit). Pak jsem se šla převléknout a šla jsem na sál. Pozor, abys měla plný močový měchýř, při zavádění katetru ti budou dělat ultrazvuk, tak aby to bylo dobře vidět. Doktor mi katetrem zavedl embryo do břicha a potom mi ho na ultrazvuku ukázal...poprvé jsem viděla naše mimčo 😉 Potom jsem se přesunula na postel a dvacet minut ležela na břiše, pak dalších dvacet na zádech a šla jsem. Kontrolu mám 2.12. - test z krve. Tak snad to bude v pohodě 🙂

anettak
18. lis 2016

@adusku přesně tak jen 2 dny , dneska už jsem v poho, byla jsem tak vyčerpana že jsem včera neudělala doma lautr nic, jen jsem ležela a klepala se pod peřinou zimou a děsně zle od žaludku 😖

kamilka90
18. lis 2016

Ahojky, potřebuju radu. Dostala jsem Menopur 1200IU, měla jsem aplikovat první 4 dny 150 a pak 225, dostala jsem ty malé stříkačky ( inzulínky ) a vždy jsem natáhla podle čísla na stříkačky těch 150...teď mi sestřička dala na poslední dny Menopur 600 IU...tak se chci zeptat, mám natahovat zase podle stříkačky, i když logicky stejné množství podle stříkačky z 1200IU a 600IU by neměla být stejná dávka...prosím poraďte....děkuju!!!

darinka84
19. lis 2016

holky a kdy jste začaly pocitovat stimulaci...já mám dnes čtvrtou injekci a zatím mě nic nebolí a nic to se mnou nedělá až si říkám abych nato vubec reagovala..

pajule88
19. lis 2016

@darinka84 Já jsem třeba injekce snášela úplně v pohodě, akorát po Ovitrelle mě dost bolelo břicho. A podle doktora jsem reagovala na léčbu dobře. Tak se neboj, určitě to bude v pohodě 😉

kamilka90
19. lis 2016

@darinka84 Taky nic nepociťuju, včera jsem měla poslední injekci a dnes ten Ovitrelle..to jsem zvědavá... 🙂

darinka84
19. lis 2016

@pajule88
@kamilka90 takže vás taky nebolely vaječníky a vajíčka byla? Mám gonal.neboli mě vůbec nic. Na kontrolu jdu ve středu.

kamilka90
19. lis 2016

@darinka84 Ne nic jsem necítila celou dobu a mám 6 folikulů a Dr. říkal, že reaguju přiměřeně a v pondělí mám OPU 🙂

prmarket
19. lis 2016

@pajule88 Tak to bych mohla zvládnout 🙂 Už zítra se taky dočkám. Jsem zvědavá ráno v 8 zjistím v kolik. Tak já se dozvím asi o 2 dny déle.. 😉
Budeme se držet vzájemně palečky.. Zítra dám vědět, zda je vše ok..

adusku
autor
19. lis 2016

@darinka84
Já po Gonalu taky nic necítila 🙂

Držím palečky 🙂

pajule88
19. lis 2016

@darinka84 Opravdu nic. A to jsem měla 15 folikulů, odebráno 13 vajíček, nakonec se 5 podařilo oplodnit. Takže neboj, určitě to bude v pohodě 😉

pajule88
19. lis 2016

@prmarket Držííííím všechno, co mám 😉

petapal
20. lis 2016

@adusku tak drzim pesticky

prmarket
20. lis 2016

@pajule88 Děkuji, držela jsi pevně 😉 😉 Ze 3 všechny v pěkný, takže 2 mrazáčky a jedno malinkaté embryo už je tam kde má být. Teď to vydržet do 6. 12. na test. Mám si udělat doma a pak případně volat na prohlídku. Tak teď nezbývá nic jiného než si vzájemně držet palečky a věřit.! Jak se cítíš? Vzala jsi si dovolenou nebo jdeš v po do práce?

pajule88
20. lis 2016

@prmarket Jupííííí, to mám radost. Tak ať se bobulce v bříšku daří 😉 To čekání bude nekonečný. Jsem doma na doporučení obvodní lékařky už od OPU - obezita + vysoký tlak + štítná žláza + stres v práci asi nejdou moc dohromady. On to totiž prý bude zázrak, když se zadaří, tak proč zbytečně riskovat. A ty?

8karolina4
20. lis 2016

@pajule88 stres, stitka, obezita Atd a snažíte se o miminko??? Není lepší počkat na klid a at se vše vyřeší?

pajule88
20. lis 2016

@prmarket Jinak se cítím dobře, jen jsem trochu unavená. Ale to bude tím počasím. A taky jsem už pár dní neměla kafe 😀

pajule88
20. lis 2016

@8karolina4 Čekáme už dva roky, tak bychom to teď chtěli zkusit. V CAR mě pochválili, že se mi podařilo zhubnout skoro 30kg, tak to prý vyzkoušíme. Jinak nic jiného neříkali. To straší obvodní doktorka.

8karolina4
20. lis 2016

@pajule88 ty jo 30 kg. To jsi fakt dobra. - co mas se stitnou? Ja teď měsíc beru prášky... tak uvidíme co dal ;))

pajule88
20. lis 2016

@8karolina4 Děkuju 🙂 Dalo mi to zabrat, výsledek za to stojí, ale rozhodně nekončím. Už kvůli miminku. Mám zvýšenou funkci, půl roku na to beru Letrox. Zjistili mi to právě v CARu, do té doby jsem se štítnou žlázou problémy neměla. A ty?

8karolina4
20. lis 2016

@pajule88 přesně me taky až tam. Doktorka říkala ze jinde nemají tak přísně tabulky. - už ji mas OK?

prmarket
20. lis 2016

@pajule88 Já zítra jdu, jsem obchodák, takže se moc nenadřu. Odložím teď na chvíli nějaké instalace a budu spíš pokud možno jen jednat. Na zítra jsem si naplánovala admin den, taže budu doma v klidu, jen sedět u PC a telefonu. To, že bude čekání dlouhé je mi jasné, ale vydržím do min. 14 dne s testovním ať nejsem zklamaná a nebo naopak se neraduji zbytečně. To by mě pak moc mrzelo. Já zase spíš bojuji s okolím co říct, že nemohu chodit cvičit, musím vymyslet nějakou výmluvu pro trenéra, nechci tím níkoho zatěžovat. V práci zatím v pohodě, to si umím zařídit.. TY se ale pokus zbytečně nestresovat a maximálně odpočívat! Těším se na zprávičku, pěkný večer 🙂

Strana