Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@volfici cítím se dobře, tedy, nejradši bych zahodila prsa, protože to je bolest neskutečná, ale jinak dobré. Nezvracím, jen je mi občas šoufl. Zatím jsem přibrala necelá dvě kila. Dnes jdu na kontrolu, ale UZ asi dělat nebude. A třetího jdu na screening. Toho se bojím, protože už jsem stařena (35) a u první dcery dopadl špatně. Musela jsem tehdy na amniocentézu. Až tohle období přežiju, tak bude ještě líp 🙂
Takze holky ted lezim na pokoji po et. Nase jedine embryjko vydrzelo, i kdyz je pomalejsi trosku. Furt je morula. Na nizkou sliznici mi napisou nejake estrogeny tak ted uz jen doufat, ze se zavrta.
Ahoj chci se zeptat ..Má někdo zkušenost s IVF bez ET,kvůli riziku OHSS nebo jiného zdr.důvodu a proběhl až KET ?
@suzzikk
@pxtulka
Já měla minulé pondělí punkci a na ET jsem nešla, protože ještě před punkcí mi praskl folikul a tím pádem začal zvyšovat hladinu estrogenu a už by bylo riziko minimálního udržení. Proto jsme zamrazili a další cyklus jdu na KET. Docela se bojím - na KET jsem slyšela rozdílné názory. Někteří tvrdí, že pravděpodobnost uchycení se zamraženými je menší a někteří zase že větší... tak snad to u nás bude ten druhý případ :D
@suzzikk my jsme měli prodlouženou kultivaci embryí na 5 dní. Z těch co vydržely do 5. dne se odebíraly vzorky na PGD. Jelikož PGD trvalo 6 týdnů, tak KET byl dokonce až o 2 cykly později. V cyklu kdy měl být KET jsem dostala Estrofem a Utrogestan pro podporu sliznice a 17. DC jsem byla na KET. Záleží jak máte ten cyklus domluvený, jestli máte prodlouženou kultivaci embryí nebo ne, dají se zamrazit i po 72 hodinách...to záleží na tom co vám doporučili a co jste si vybrali.
No mě jde ó to,že mi včera embryoložka řekla,že všechny oplodněné vajíčka dají během dne do mrazáčku ( teprve 24hod po oplodnění ) a před Ketem jí dá doktor echo a ona všechny rozmrazí a nechá kultivovat.. jedno nebo dvě mi vloží a bude-li co tak zbytek znovu zamrazi .. ale nikdy jsem neslyšela že se to tak dělá 🤔
@suzzikk tak to jsem taky neslyšela. Kam chodíš do CAR? Většinou ti doktoři vědí co dělají. Mě by na tom asi zaráželo to že budou to embryo vlastně případně 2x mrazit.
U nás se ta kultivace dělala rovnou a sice to byly nervy, ale potom už jsem věděla že do 5. dne přežily dvě embrya vhodné pro KET.

Ahoj holky ... tak se k vám připojuji ... Jsem rok a půl po revizi po ZT ... Mám endometriozu a manžel spermiogram neměl ukázkový - zhoršená morfologie a "rychlost" ... Takže jsme se rozhodli pro IVF. Včera jsem si byla pro protokol a injekce. Budu stimulovat Gonalem - 150 jednotek. Máte někdo zkušenosti přímo s tímto? Všem nám držím pěsti!!