Zavádět 3 denní nebo prodloužit kultivaci u nativu s jedním vajíčkem?
Holky prosím o zkušenosti, kdybych šla do nativního ivf s jedním vajíčkem, tak někde zastávají názor vkládat hned 3 den, jinde zaplatit si prodlouzenou kultivaci...
3 den v podstatě nemá co vajíčko v děloze dělat normálně se v tu dobu nachází ve vejcovodu...proč se někdy zavádějí tedy 3 denní embrijka, napčíklad kd\ž to vypadá že zpomalují růst atd, jako ze jim to v petriho misce nesvedci?? přeci v děloze v tu dobu mají také nepřirozené prostředí...
normalne ctu ze po stimulaci kdyz je vajícek hodne tak se delaji prodlozene kuktivace potoze je sance ze se jich par vyvolenych tech 5 dnů dozije...al kdyz vse vsazim na 1 kartu? proc zavadej teda 3 denni, kdyby se nedozilo 5 dnu v petriho misce, tak proc by prezilo a uchytilo se v deloze...moc tomu prave nerozumim...děkuji za vaše rady a tipy, jak se pak rozhodnout
@europa00 Za mě rozhodně PK. Většina CAR má výrazně rozdílnou cenu, když dojde nebo nedojde k ET, i proto se PK vyplatí. A je lepší vidět, které embryo je životaschopné do 5. dne a to transferovat, než zavést 3-denní, které třeba 4. nebo 5. den zanikne (a zaniklo by i ve zkumavce, kde to ale hned zjistíš). Já absolvovala všechny pokusy s PK a neměnila bych - vzhledem k úmrtnosti embryí. (Ale nebyl to nikdy klasický nativ, nejméně byly 2 vajíčka k oplodnění.)
@ovecka14 díky no mě prave zajíma to kde se jim dari lepe...z toho co pises tak v podstatev deloze, ale kazdy ten doktor tvrdi neco jineho...ale je super ze se ti chytla i 3 denni....gratuluji...mam strach ze se rozhodnu pro kultivaci a proste embriu se to libit nebude ikdyz bude uplne ok...co kdyz tam opravdu funguje nejaka chemie, kdy proste tesknou po tom spojeni s tou matkou
@europa00 Máš pravdu, co doktor, to názor.. Já rozhodně prodlouženou kultivaci nezatracuji, to ne, ona má svůj smysl.. Ale zastávám názor, že když je hodně embryí.. My měli 11 oplodnenych a třetí den zbyla už jen dvě embrya, tak šup s nima ke mě..Pri 1.IVF to bylo podobné a doktor opravdu řekl, že by prodlouženou kultivaci nezvládly. Mému opoždenemu sestibunecnymu embryu s fragnentama už je 6 let 🙂 Přijde mi to i logické že v děloze se jim daří lépe, byť třetí den tam nemá co dělat,jsem toho sama důkazem. 😉
@ovecka14 to je super to jsi me hrozne potesila, protoze kdyz vsazi clovek na jednu kartu...tak 5 dni je celkem dloua doba..ikdyz zase beru ze bet tech hroznych stimulaku telo vyprodukuje jedno ale kvalitni vajicko...ale c si budeme vykladat...5 dni v roztoku..n komu by se tam libilo...me spise desi to jak je tam ebrio uchycene kdyz nehnizdi...asi tam neskace 2 dny jako hopskulka ale neumim si predstavit ze tam plave ze strany na stranu..pry je celkem lepkave coz zajisti ze kam ho vlozi tam vicemene zustane do hnizdeni
@europa00 Já měla 2x třídenní čerstvé a nic, chytlo se až 5 ti denní z ketu. Dceři budou za měsíc 2 roky.
@europa00 My jsme si radši ještě nechali dát embryoglue, abysme zabránili právě tomu cestování. Ale to až při druhém IVF pro prvním jsme nedávali nic a také to vyšlo.. Pochopitelně ti tu každý doporučí to, co u něj bylo úspěšné ale s jedním jediným embryem bych neváhala ho třetí den zavést. Kdy to máš podstoupit?
@ovecka14 ahoj jeste nevim kdy a jestli to podstoupim, potrebuji nechat vysetrit delohu jak vypada, protoze jinde problem nenasli zadny...no prave ten gel pry je jeden veliky marketing, ze embrio je samo o sobe lepkave a prichyti se tak nejak a to misto kde je vlozeno....pry urcite nikde neestuje neskace volne po deloze, to by totiz 100% pod gravitaci spadlo dolu k deloznimu hrdlu a to je proste blbost...takze to davat nebudu...jen jsem chtela vedet zkusenosti s 3 dennimi embrii..děkuji

Ahoj, oficiálně se protlacuje hodně právě prodloužená kultivace. A určitě to má svůj duvod
. Nicméně, já jsem při prvním i druhém IVF kvůli nekvalitním embryím závadela vždy tridenni. Z prvního IVF mám dceru a z druhého jsem ve 23tt dvojčata. I doktor mi říkal, že kdybych trvala na prodloužené kultivaci, pravděpodobně by ta embrya nevydržela, že když se špatně vyvíjí, je jim v děloze líp.. Držím palce ať se rozhodneš tak či tak, ať ti to vyjde 🙂