icon

Kde rychle sehnat kočárek a postýlku v Brně?

barunka20x
16. led 2025

Ženy, dnes se mi obrátil život vzhůru nohama. Mému bratrovi byla odebrána 4mesíční dcera. Kontaktoval me OSPOD s návrhem že bych si maličkou vzala do pěstounské péče. Tak se asi zítra stanu Pěstounkou. Svou dceru už mám větší takže mi na miminko nezůstalo nic. A já bych na rychlo potřebovala kočárek a postýlku. Poradíte prosím kde sehnat v nějakém bazárku v brně, nebo kdo by prodával tyhle věci za nějakou rozumnou částku, Jak říkám nebyla jsem na to připravená a tohle bude dost velký finanční výdaj. Kdyby se někdo ozval, budu moc vděčná.

klokanka31
16. led 2025

@barunka20x A to mimčo nemá svou postýlku a kočárek? 😮

ines76
16. led 2025

Napadlo me oznacit @miladkat to je take pestounka z Brna a mozna by te mohla nasmerovat, ale koukam, ze je asi neaktivni...

barunka20x
autor
16. led 2025

@klokanka31 nevím jestli mi ji přivezou i s vybavením, ale nemyslím si, paní z ospodu mi říkala že by ji přivezly sanitkou

marimanta
16. led 2025

@barunka20x Jak daleko to máte do Kyjova? Ve Stavěšicích má jedna přechodná pěstounská sklad pro pěstouny. Určitě je i v Brně, pohledám. A máte Facebook?

ai30
16. led 2025

Koníkovský skládek potřeb pro pěstouny a matky v nouzi
Vaculíková 11, 638 00, Brno – Lesná
+420 723 553 613
miladka.t@seznam.cz

Sklad pro pěstouny v obchůdku Narana
Hustopeče (u Brna) Kollárova 355
+420 603 301 097

barunka20x
autor
16. led 2025

@ai30 jééé super o tomhle skládku vím, jen jsem ho nemohla najít, děkuji moc

ukki
16. led 2025

@ai30 je to aktivní? Nedávno jsem jí psala tady na konikovi, že bych měla pár věcí a neodpověděla mi

zuzkasim
16. led 2025

@ukki Ona se Miladka jen tady neukazuje moc často, ale co vím, tak skládek by měla vést pořád. Popř. nasměruje dál.

hladkamouka
16. led 2025

@ai30 ten jsem chtěla zrovna napsat, https://www.facebook.com/share/19kVoMztux/ přímo na Fb mrknete, paní Miladka tam má všechny informace včetně telefonního čísla. V týdnu jsme tam vezli velikánskou dávku věci, ale myslím, že i kočárek měla.
@ai30

zuzkasim
16. led 2025

@barunka20x Popř. mě napadá, pokud máš FB, tak v Bohunické skupině by lidi taky určitě rádi pomohli a nemusela bys pro to přes celé město. Věcí na malé děti se každý zbaví rád, stačí stručně napsat, co bys potřebovala. Přeju hodně štěstí, já už mám děti velké, nemám čím pomoct.

barunka20x
autor
16. led 2025

@zuzkasim děkuji za tip, nechci uplně takhle vyloženě "pochtívat" ale dovolala jsem se paní do skládku a jsme ve spojení a domluvení.

merope
16. led 2025

Nevím, jaké jsou důvody odebrání ani jaké máte vztahy s bratrem - jestli se nedá něco od něj třeba získat? Protože píšeš bratra, ale nějak tam někde musí figurovat matka dítěte.

Jinak bych se určitě nebála poptávat - na příchod miminka se všichni připravují 9 měsíců, nakupují, chystají - a tady to máš ze dne na den a potřebuješ všechno.

A možná ti napíšou i holky brňandy tady - třeba seženeš dost věcí. Já jsem bohužel v Praze.

ukki
16. led 2025

@zuzkasim díky, zkusím přímý kontakt

barunka20x
autor
18. led 2025

všem mockrát děkuji za rady a váš čas. Maličkou už mám doma a s ní i komplet celou výbavu. Paní Milada s Radkou z koníkovského skládku mi všechno dopravily až domů. Bez nich bych byla ztracená. Jsou úžasní ❤

barunka20x
autor
18. led 2025

@ukki tady jsem to nezkoušela. našla jsem ji na facebooku a zavolala jsem jí.

felis
18. led 2025

@barunka20x to je krásný... preju, at je mala v pořádku a at je Vaše soužití a vztah co nejpohodovejsi a bez zvratů.