icon

Hubnutí a vůle. Jak ji posílit?

martina468
18. zář 2020

Ahoj maminky,už léta se snažím zhubnout,ale vydržím maximálně 14 dni a pak začnu zase jist.Uz jsem vyzkoušela lowecrab,různé jidelnicky,dokonce na jaře js si nechala udělat jídelníček na miru ale stejně to nevydržím.Nejaky tip,jak posílit vůli?Největší problém je u mě sladké .dekuji

Strana
z2
antoinet
18. zář 2020

@evika_1105 nehladu určitě 🙂 pak ještě Tereza Havlínová, ta je ještě lepší nebo Andrea Mokrejšová, ta má i fajn blog a bojuje proti mýtům jako že večer sacharidy ne. Všechny jsou nutriční terapeutky 🙂

evika_1105
18. zář 2020

@antoinet presne, maji to vystudovane na VŠ takze zadne povery a mýty o hubnuti 👍

klokanka31
18. zář 2020

@martina468 Podle mě nejde ani o to se bůhvíjak omezovat v jídle. Mně pomohlo následující: v mobilu aplikace kalorické tabulky, poslední jídlo v 17.hodin, k pití vodu, a aspoň 4x týdně chůze aspoň 5 km. A mohla jsem si dát občas i sušenku. Ale vše jsem poctivě zapisovala do aplikace, a když jsem už měla v ten den svůj limit, nic navíc jsem si nedala.

pratensis
18. zář 2020

Proletěla jsem jen prvních pár reakcí. Je tam spousta užitečných postřehů. Za sebe bych přidala zkušenost, že mně pomohl skutečně vyvážený jídelníček. Píšeš, že sis nechala udělat jídelníček na míru. On je taky rozdíl, od koho. Je řada všelijakých výživových poradců a pak jsou nutriční terapeuti, kteří na to nemají jen živnosťák, ale taky vzdělání. Tím neříkám, že v první skupině jsou všichni špatní. Pro mě bylo klíčové, že jsem se dozvěděla, jak sestavit jídelníček, aby obsahoval správné a vyvážené množství sacharidů, bílkovin a tuků. A taky jak správně nastavit velikost porcí, kolik mám za den sníst třeba zeleniny atd. Musím říct, že největší objev pro mě byl, že když ten jídelníček sestavím správně, potřebuji sníst o dost menší porce, než jsem byla zvyklá, a přitom vůbec nemám hlad. A co víc, mám podstatně menší chutě na sladkém, na kterém jsem odjakživa ujížděla. Dopřeji si občas něco malého - a stačí. Už nemusím bojovat s vůlí. Nebo teda vůli občas potřebuji, ale k tomu, abych nebyla líná si připravit kvalitní jídlo. Ono je to většinou pracnější, než si jen tak bez rozmyslu nacpat něco do pusy, co je zrovna po ruce.
Takže za mě určitě doporučuji jít cestou vyváženosti, pak totiž není třeba bojovat s chutěmi. A určitě taky zařadit co nejvíc pohybu, je to výborná kompenzace, když si člověk něco sladkého dopřeje. Pak to zas spálíš a není třeba výčitek. 😉 Držím palce!

drakenn
18. zář 2020

Zkus si koupit dvoudílné plavky o číslo menší a bez si zaplavat! To donutilo mě..

jancastromska
18. zář 2020

Mě nutí hlídat se že jsem si pořídila krásné oblečení do kterého musím shodit a moji velikost co mám teď nekupuji ...jsem na mateřské takže tolik toho nevyuziju tak spoleham že do léta těch 10 kg dám dolů 😁 a když mám hlad dám si bílý jogurt a ořechy

levandule_k
18. zář 2020

@martina468 Pokud jsi měla podle doporučení výživové poradkyně většinou na svačinu bílý jogurt a ořechy, tak to není úplně dobré, protože z mého pohledu je to málo pestré a člověk se toho po čase přejí. Nemám nic proti bílému jogurtu a ořechům, z výživového hlediska je to dobrá volba, teda pokud to není jogurt s 0% tuku, to není nic zdravého.
Ten jídelníček, co ti někdo sestaví nebo si sestavíš sama musí být trvale udržitelný.

martina468
autor
18. zář 2020

@levandule_k variací bylo určitě víc,ale pro mě nejlepší asi ten jogurt

jjasmina
18. zář 2020

@martina468 jj já myslím, že prostě každému vyhovuje něco jiného. Moje stravování by taky nevyhovovalo každemu. Segra mi za moje stravování poděkovala, že přibrala další 4kg😀

suzief
18. zář 2020

Sladké jíst jenom dopoledne a rozumné porce, pak už přes odpoledne a večer ne, hlídat si velikost porcí a pak se taky hubne, se sportem to jde rychleji.

martina468
autor
27. zář 2020

@jjasmina ahojky chtěla bych se ještě na něco zeptat,je možné držet low carb nestriktně?jako že nějaké sacharidy třeba dopo by se mohli?

blondynka400
27. zář 2020

@martina468 tak ono je low a low.... Kolik chceš mít sacharidů denně? 50g? Jinak dopoledne je jejich příjem určitě lepší.... Za mne nic nemusí být tak striktní, to člověk stejně dlouho nevydrží.... Za mne je ideální low carb v kombinaci s 16-8 (můžeš i na začátku nějakou mírnější formu, třeba 14-10) a navýšit počet sacharidů. Výsledek je stejný, dlouhodobě více udržitelné a pro tělo i zdravější

martina468
autor
27. zář 2020

@blondynka400 děkuji za radu.na paleosnadno je kalkulačka ,když bych chtěla sacharidy na 80-100g tak už je to sugar free a to zas nevím jak si to jídlo poskládát...jestli můžu jíst jako u striktní low carb(což počítám že logicky ne)

martina468
autor
27. zář 2020

@blondynka400 jinak striktní low carb jsem držela na zkoušku vloni asi měsíc ,pomohla mi na trávení,nafouklé břicho jsem neměla ,zbavila mě chuti na sladke.(a že jsem fakt mega závislák)jenže mi začlo chybět si udělat třeba ovesnou kaší,miluju rýži a těstoviny...Ale nevím jestli jsem to nevzdala brzo a třeba bych si zvykla

knuffel
27. zář 2020

@martina468 Vyprdni se na low carb, když ti to nevyhovuje, to není o zákazech. Jez všechno, ale s mírou. Mně nejvíc pomohly kalorické tabulky, jako otrok jsem tam zapisovala několik měsíců a pak dostala do oka, co si můžu a nemůžu dovolit. Jím všechno, občas prasím. Přidej zeleninu, uber rohlíky. I ty koláčky si dám, hlavně ráno, to spálím. S kalorickými tabulkami to je 8 kilo dole.

blondynka400
27. zář 2020

@martina468 já si myslím, že to ani není nutné si zvykat na život bez. Sacharidy člověk k životu potřebuje. Já je omezuji jak kdy, hodně záleží i v jakém stádiu tréninku jsem. Za mne zkus tu 16-8, ta se dá i v pohodě se sacharidy, celkově je to takové volnější. Já tedy moc nemusím kalorické tabulky, neumím si představit, že bych si to měla počítat, ač cca představu mám , ale že bych si věci vážila a zapisovala, to ani náhodou 😀 Navíc si myslím, že je to hodně zjednodušené. Protože příjem si člověk spočítá, ale ten výdej už úplně ne 🙂

jjasmina
28. zář 2020

@blondynka400 za mě taky ne

marketanova
23. únor 2021

Vždy mě nakopne, že bude konec zimy a všichni se v létě chtějí ukázat, že v zimě jen neseli na zadku. Proto teď jezdím na rotopedu a cvičím jógu-to doporučuji.

Strana
z2