Jak zhubnout a zpevnit postavu po třicítce?
Ahoj. Je mi 32 let. Chci zhubnout/ zpevnit. Bmi mám v normě ( méřím 167cm, vážím 67kg) , ale upřímně, příjdu si těžká, oplácaná, má postava mi příjde nesouměrná. Začala jsem se před partnerem stydět ( i když munse líbím). Vždy jsem bývala štíhlejší , ale po 30ce najednou bum. Kila šla nahoru a nejdou moc shodit 😭. Chtěla bych zhubnout tak 10 kg.
Jím 3x denně. Spíš zdravě - hodně zeleniny ať už čerstvé nebo vařené, maso, příloha brambory rýže quinoa. Ke každému obědu i miska salátu. Smažím minimálně. Sladké jím denně - třeba 1x muffin, 6ks čokoládě z bonboniéry. Sladkého celkem teda dost. Pečivo se nevyhnu - ráno k snídani. Někdy i večer k večeři. Celozrnné. Semínka, ořechy, avokádo vejce - snažím se jíst zdravé tuky. Co se týče pohybu tak denně ujdu mezi 5500- 8500kroků v kuse na procházce s pejskem. 3x týdně mám jógu, ale to spíš relaxační.
Například chtěla bych zvětšit lýtka. A zúžit stehna, ale nevím jestli spíš cvičit vnitřní nebo vnější. Zadek bych si klidně ponechala, ten mi všichni chválí a i mě se líbí ( zrovna v tomhle prádle ale vypadá blbě 😅😂). Břicho hrůza. Ruce oplácené ..
Co byste řekly na moji životosprávu? A co na moji postavu ? Klidně mě hodnoťte. Kde byste ubraly? Kde přidaly ( na plastiku teda ale nejdu 😂)? Případně byste ubraly celkově ( já jo! )? Kolik?

jde to ruku v ruce, jestli bys to chtěla prostě tak jako zpevnit, na to jsou ideální železa a fitko.. třeba cvíčo s vlastní vahou super, ale za mě na tvarování málo, kardio super, ale na svaly zase málo.. navíc tedy ty cukry, ty jsou sviňky.. zkoušela sis třeba psát do tabulek kolik cca sníš za den kcal? zaměřila bych se na snížení cukrů a navýšit bílkoviny, ale to je jen takový odhad, bez čísel a jídelníčku je to jen takový plácání co by asi mohlo ..
Ubrat cukry, zvýšit bílkoviny a přidat pohyb. Po 40-45 to jinak skočí zase o 10kg a to už je pak problém
Já právě sním málo kcal, protože jím jinak lehká jídla...ale doženu to sladkým...I tak mi to ale v kalorických tabulkách vycházelo, že jsem se vešla do denního příjmu ( to už to bylo nastavené na 10kg zhubnutí). I tak se váha drží...
Jediné kdy se mi fakt povedlo zhubnout bylo když jsem byla nemocná a omezila jsem jídlo na týden brutálně, neměla jsem chuť a pak v nemocnici jsem byla na 3 dny na kapačkách. Zhubla jsem krásný tři kila. Ale takhle hladovět asi není zdravé 🤷♀️
Nemáte někdo zkušenosti s půstem?
@lv tak to se mám na co těšit 😂😅
Podle mě je to málo pohybu. Těch 5 - 8,5 tisíc kroků je málo. Já si třeba nemůžu vynachválit švihadlo. Zhubla jsem kdysi i chůzi, ale to jsem denně dala s kočárkem 5 - 10 km, aspoň jednou týdně 20. Ale to šlo s jedním malým miminem... 🙂 Plus strava, ještě omezit sladké, což se mi snadno říká, včera jsem obědvat čokoládu 🙈Míň pečiva, pozor na tuky... byť zdravé, pořád jsou to tuky 😉
No jo, prostě bez toho cvičení to nepůjde. Já jsem si pořídila činky, jednoručky a pravidelně cvičím. Po pár týdnech jsem už spatřila rozdíl. 🙂 Stačí opravdu jen chtít.
Ahoj, mas peknu postavu a vies sa dobre odfotit,to ja neviem napriklad. No ale k veci.
Zadok na to,ze necvicis pravidelne, mas fajn.
Nohy tiez,ale hore na stehnach by bolo fajn ubrat 3 cm z kazdej strany a bude to luxusne.
No a teraz trosku viac kritiky.
Brucho: podla tej fotky je brucho tvoja slabina. Rodila si ùz? Sorry,necitala som poriadne.
Nemas na tej fotke vobec pas... Teraz mas 30 takze pohoda,ale bola by skoda aby casom tie svaly uplne povolili... Je dobre zacat formovat.
Ruky tiez... Kludne aj doma s cinkami
K strave tu uz boli super prispevky....
Nemusis chudnut...
Ale ak sa necitis dobre,tak zacni..
P.S. si mlada,si krasna.Uzivaj si sex s priatelom a kazdy den a nehanbi sa...Fakt nie
Tvoje váha je vlastne moje cílová, chtela bych na 166cm mít 65 kilo a k tomu zpevnit. Vypadat jako ty, tak se nestydim v bikinách. Ono asi záleží na vícero faktorech, typ postavy, psychická pohoda atd. Nejvíc mi slušelo 62 kilo když mi bylo 30, to jsem se sama sobě hodne líbila a to jsem nijak necvičila (ale behala jsem kolem dvou deti, z cehoz jedno je hyperaktivní, k tomu prace kde chodim), nijak vyváženou stravu nejedla (za to jsem jedla strasne málo a fakt jsem mela casto hlad), pila jsem hodne alkoholu. Takze tech zpusobu jak vypadat dobře je vic, hlavne si clovek musi najit takovy ktery mu bude vyhovovat. Protoze kdyz vynechas svoje milovane dorticky, tak to vydrzis mesic, dva, klidne dele ale dobre ti v tom nebude.
@lv
Suhlas...
40tka je 🐷, to ùz proste neobabres,to ùz chce komplexny pristup...
Alebo zasteru 😂😂😂
Ach jo když kde na to vzít čas a energii? Jsem ráda, že stíhám hoďku a půl procházky s pejskem a párkrát do týdne cca 30 minut yogy/ yoga-workout. Vůbec si neumím představit, ještě třeba hoďku denně posilovat 😒 Takhle se ale držím pořád na stejné váze a dolů nejde ani půl kila.. No musím to tam nějak vměstnat a hlavně vydržet!!
Jinak souhlas sladké brutál omezím. Míň pečiva I tuků.
Máš děti? Pracuješ? Když jsem neměla děti a normálně klasicky pracovala v korporatu tak jsem bez problémů běhala téměř každý den 8-12km. Teď co mám děti a už i trochu pracuju, je to masakr. Nemám čas ztratit ani minutu: hned se převléct, napít, čůrání a vyběhnout. Mám na běh bohužel 30-40min, víc nestíhám. Což je mým tempem tak 5-6,5km. Víc ani ťuk. Sprcha, připravit věci pro děti a letím do školky. Fakt spočítaný na minuty. 😀 je to moje závislost, takže běh mi naopak energii dodává. 🙂 ráda bych běhala zase tech 50-60min, ale nedá se svítit.
Lepší něco než nic. Práci mám teď fyzickou, takže nesedim na zadku. S dětma po školce taky chodíme na kratší procházky, hřiště. Denně mám tak kolem 15-18tis kroků. Když nebezim, tak 8-10tis.
Jinak pokud jis schválně málo "normálního" jídlo, abys to mohla doplnit sladkým, je blbost. Jídlo dělá u většiny 80% úspěchu. Takže si udělat (ideálně s odborníkem) kvalitní a dlouhodobě udržitelný jídelníček a najít si sport, co tě bude bavit (to je důležité! Jinak u toho nevydržís)a aspoň 3-4x týdne se min 40min hejbat. Ideálně hodinku. 🙂
Já mívala na 171cm 57/8kg, po druhém porodu mi 3 roky zůstalo dost, měla jsem 68-69. Loni v dubnu jsem začala zas běhat a spadlo to na 61-62. Jídelníček moc neřeším, nejím nijak extra špatně ale ani dietně. 😀 ale taky mi už bude za rok 40 takže už prostě nepočítám, že to pod 60 půjde. Ale jsem docela spokojená vzhledem k věku, dětem a možnostem, co mám. 😀
Postavu máš v pohodě, ale jestli chceš zhubnout, tak bych razantně omezila to sladké. Já se na čokoládu jen kouknu a váha letí hore. Jinak celkem pomáhá i přidání bílkovin. Ta prcocházka záleží v jakém je tempu. Ideální by byla plynulá chůze, kdy se trochu zadýcháš. Sem tam venčím kamarádce psa a ten furt něco očmuchává nebo očůrává. Takže víc postávám než jdu.
Zkus pilates u stěny.Já to cvičím a hezky se začínám rýsovat(podle manžela a přátelů).Před tím jsem zhubla 15 kilo,takže to jde lépe 😉.Hlavně si hlídat příjem sacharidů a bílkovin a hodně pít ☺️
@me_druhe_ja přesně! Jako svobodná bezdětná jsem se po 36 hodinách v práci převlíkla do běžeckýho a hodinu běhala, pak si uvařila zdravé a vyvážené jídlo a šla spát a abych šla na další 24h službu. Dneska to nechápu, protože když si na půl hodiny lehnu na podložku na jógu, tak plesám, jak jsem šikovná.
Nemusíš posilovat hoďku, teď je naopak populární hiit, mrkni na MadFit, cvičení na 15, 20 i 30 minut, jak potřebuješ.
Zhubnout se dá i bez pohybu, ale sport dělá hezké tělo. Hubneš podle KT? Nedaří se?
Záleží, jak se cítíš
Pokud je ve stravě dost bílkovin, není chuť na sladké, mají sytící efekt a pomáhají, aby se nehublo ze svaloviny
Vypadas skvele, uzivej si to. Klidne cvic a var, jestli ti to dela radost. Ale netrap se prosim tim, ze ted by to nebylo dobry, uz ted je to super dobry. A fotky si urcite schovej, az jednou budes osvalena kulturisticka babicka, tak si budes rikat, vau ja jsem tehdy vypada tak dobre, skoda, ze jsem si to neuvedomovala.
Postava super,co by za to jiné daly,ale chápu,kdo je zvyklý být hubený,cite se dobre jen ve štíhlém těle. Mam to taky tak,spokojena jsem jen kdyz mam 50 kg,vsechno vic překáží.. Holt ubrat sladkosti a pečivo.
Jo jinak, též doporučuji hiit. Bojuju teď s váhou 170/72 nic hrozného, ale vím, že mít o 4-5 kg budu se cítit lépe. Dřív jsem jen občas cvičila jogu. Nyní jsem k tomu zařadila 10 -15 min hiit a koupila si bilkoviny v prášku a je to po týdnu mírně znát.
Vic bilkovin. Pokud mas rada sladky (ja taky!) tak doporucuju nejaky proteinovy prasek, ja mam rada od Biotech treba. A posilovat.
Jestli je to casovy problem, tak proste tu jogu vymen za posilovani. Joga je super, ale neni na hubnuti.
Nejsi tlustá ale nemáš to tělo zpevněné.... Za mě váha ok a postava by potřebovala silový trénink, chůze je fajn na hibnuti ale rozhodně nestačí pro člověka, který potřebuje zpevnit. Já od minulého roku běhám a pár kilo jsem zhubla, ale jsem rozkydla tak jsem nakoupila kettlebelly a činky a jedu silový trénink(aspoň základ než začnu chodit do fitka) a je to trochu znát, začíná se mi tvarovat břicho 😁

Případně jaký druh cvičení byste zvolily? Hubnoucí nebo na svaly? Nebo nejdřív trochu zhubnout a až pak zpevňovat?